BIY AD

20 Nisan 2011 Çarşamba

En İyi 6. Adam Odom Seçildi

Normal sezon ödülleri sahiplerini bulmaya başladı. Dün gece Lamar Odom, çok duygusal geçen bir törenin ardından En İyi 6. Adam ödülünün sahibi olmanın yanında Lakers organizasyonu adına, 1982'den bu yana düzenlenen bu ödülü kazanan ilk isim olma ünvanını da ele geçirdi. 117 ilk sıra oylarından 96 tanesi verilen Odom'ı, Mavericksli Terry izledi. Fakat benim Terry'nin bu ikinciliğine itirazım var. Terry o takımda ilk 5 başlayabilecek kapasiteye sahip fakat taktik gereği benchten gelen bir oyuncu -tıpkı geçtiğimiz senelerdeki Manu Ginobili gibi- bu durum da, ilk 5 başlasa dahi büyük etki yaratabilecek fakat benchten gelen bu tarz oyuncuları avantajlı kılıyor.

Odom'ın bu sene yaptıklarından uzun uzun bahsetmeye gerek yok. Bynum'ın sakatlığında ilk 5 başladığında da aynı katkıyı veriyordu, benchten geldiğinde de aynı katkıyı verdi. Beklenen katkıyı veremeyen Lakers benchini, sezon başından beri Shannon Brown ile birlikte ayakta tutmaya çalıştı. Çoğu maçta rakiplerini eşleşme problemine sokması nedeniyle fark yaratan oyuncu oldu. Neredeyse double double'a yakın istatistik yakalamasına rağmen ben onun takıma verdiklerinin bu rakamlardan çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Zaten geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Phil Jackson da Odom'dan övgü dolu sözlerle bahsetmiş ve takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu söylemişti.

Bu arada bir güzel nokta da ödül töreni sırasında yaşandı. Odom ödülü, 12 yaşında annesini kaybettikten sonra kendisini büyüten ve 2003'te hayatını kaybeden büyükannesine armağan etti.

1 FARKLI FIKIR:

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

"takım için ne kadar önemli bir oduncu olduğunu söylemişti." diye okudum.

Hey Allahım nasıl okuduysam.