BIY AD

23 Nisan 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - Play-Off 7.Gün

Celtics 113 - Knicks 96
Doğu'da çekişmeli ve heyecanlı geçmesini beklediğim serilerden biriydi ancak ortaya çıkan sonuç tablosuna göre işler pek öyle gitmiyor. Knicks'in bu maçı alarak seriye renk getireceğini ve 2.tur için önemli bir galibiyet alacağını düşünmüştüm. Ancak MSG'deki maça çok hızlı başlayan ve kontrolü eline alan Celtics maçın tek taraflı geçmesini sağladı. Knicks yıldızları da hiç etken olamayarak hayal kırıklığı yarattı benim gözümde. Ayrıca fena halde göze batan istatistiklerden biri de ribaund sorunsalı. Knicks'te 4 ve 5 numara oynayan Amare ve Turiaf maç boyunca toplam 43 dakika forma giymişler ve aldıkları toplam ribaund sayısı sadece 3 -yazıyla üç-...

Bir de şu NBA yıldızlarının MSG çıkartmalarını hepimiz biliyoruz. NBA'in en ihtişamlı salonlarından birinde, medyanın göbeğinde ve mesaj vermek için en müsait ortam olan bu salonda bir çok yıldız en iyi performansını yansıtmaya çalışır. Dün gece maça hızlı başlayan ve Celtics'in üstünlüğünde bayrağı en başta taşıyan Pierce 38 sayı üretti. Sadece Pierce değil tabi bu maçta istatistiklerini yükselten. Rondo 15 sayı-11 ribaund-20 asist ile triple-double'a imza atarken 20 Celtics'in play-off rekoru oldu. Ayrıca basketlerin çoğunda asisti Rondo'dan alan Allen 8/11 üçlük ile 32 sayı kaydederek önemli bir performansa imza attı. Knicks cephesinde Billups belki yine kenardan izledi maçı ancak oyunda olan Melo ve Amare'nin kötü performanslarıyla dikkat çekti ve Knicks için hayati önem taşıyan bu maçta sönük kaldılar. Benchten gelen Shawne Williams 17 sayısıyla takımının en skoreri olmayı başardı. Bu galibiyet ile beraber turu hemen hemen garantilemiş oldu Celtics. Ancak uzun bir aradan sonra play-off yapan Knicks'in 4.maçı kolay teslim edeceğini hiç sanmıyorum hatta kazanacağını düşünüyorum ama çok uzamadan 5.maçta seri biter.

Magic 84 - Hawks 88
Müthiş bir merak içinde takip ettiğim serilerden biri Orlando-Atlanta serisi. Play-off'ların çok çok öncesinden belli olan bu eşleşme için yüksek yüzdeyle Orlando'nun turu geçeceği konuşuluyordu. Ancak basketbol ortaya konduğunda şu an daha derli toplu görülen ve Olando'ya göre daha formda olan Atlanta seride öne geçen taraf oldu. Maç müthiş bir çekişmeye sahne oldu ancak Orlando seri genelinde olduğu gibi pota dövmeye devam etti. Zaten içlerinde bir tek Howard seriye konsantre gözüküyor ama sadece onunla nereye kadar gidecek merak konusu. Ayrıca Howard dün gece play-off'lardaki 2.teknik faulünü aldı.

Atlanta'nın seride en büyük avantajı şüphesiz ki Crawford. Orlando benchinin gösterdiği katkıyı tek başına veren tecrübeli isim eğer Hawks bu turu geçecekse başrol performansının da sahibi olacaktır. Dün gece benchten gelerek 23 sayı gönderdi Crawford, Magic potasına. Nitekim maçı kazandıran isimde attığı son basketle Crawford oldu. Joe Johnson 21 sayı-5 ribaund-5 asist ile iyi bir performans sergilemiş ama 23 şut denemesi nedir bilmiyorum. Tamam 21 sayı atıyorsun ama bunu 23 şutun ardından yapmak büyük iş gerçekten. Orlando'da Hidayet kötü performanslarına devam ediyor. Kazandıkları tek maçta biraz olsun sivrilmişti Hidayet ancak kabuğuna tekrar çekildiğini gördük dün gece. 9 sayı-4 asist ile oynayan Hidayet etkisiz bir görüntü çizgi. Howard ise 21 sayı-15 ribaund ile geceyi noktaladı. Atlanta şimdi avantajı eline geçirdi ve bir sonraki maçı da evinde kazanırsa, belki de seriyi kazanmış olacak.

Lakers 100 - Hornets 86
Eksik ve sınırlı kadrosu ile Hornets seride belki de alabileceği tek galibiyeti aldı zaten. Lakers deplasmandaki ilk maçı da kazanarak serinin gidişatı hakkında mesajı çok net verdi. Sürpriz bir şekilde ilk maçı kaybeden Lakers çabuk toparlanarak seride öne geçmeyi başardı ve ipleri eline aldı. Paul ve Landry galibiyetler için çok çabalıyor ancak arkalarında onları itecek bir taraftar da yok. Örneğin bakıyorum maçtan önce her koltuğua sarı t-shirt'ler koyulmuş güzel bir play-off atmosferi yaratmak için. Ancak maçı izlerken gördük ki bunları giymeyen onlarca insan var ve direk göze batıyorlar. Oklahoma City bu sezon bu işi en iyi uygulayan takımlardan. Taraftarlarda sadece play-off maçı izlemek için gelmiş, rakibe play-off atmosferi yaşatmak için değil.

Maçın ilk periyodaunda skor üstünlüğünü eline alan ve Hornets'e karşı üstün bir oyun oynayan Lakers, rakibinin geri dönüşüne maç boyu izin vermedi. Hornets'in ataklarına karşı her zaman bir cevap vermeyi başaran Lakers galibiyete uzanmakta zorlanmıyordu. El-Classico ile geçen iki hafta sonrası Gasol'de kendini bulmuş gibi. 17 sayı-10 ribaund ile pota altında başarılı bir performans sergiledi tecrübeli oyuncu. Bynum'un da boyalı alanda etkili performansı vardı ki atlamamak gerek. Lakers'ın en skorer ismi ise 30 sayı üreten Kobe oluyordu. Hornets cephesinde ise boyalı alanda boy dezavantajına ve zorlu rakiplere karşı oynamasına rağmen başarılı bir seri geçiren Landry yine iş başındaydı. 23 sayı üreten Landry takımının en skorer ismi olsa da galibiyeti getiremedi. Paul ise 22 sayı-8 asist ile iyi bir mücadele çıkarttı ancak Hornets'in takım halinde kötü şut atması galibiyetlerini önleyen faktör oldu. Yayın gerisinden %15 ile oynayan Hornets'te özellikle Belinelli 1/7 üçlük isabeti ile kötü performans sergilemesi Hornets'in alternatiflerini iyice sınırladı ve mağlubiyete mahkum etti.

0 FARKLI FIKIR: