BIY AD

23 Nisan 2011 Cumartesi

OKC'nin ivmeli yükselişi

Playoff'lara girerken, All-Star arasından sonraki dönemde özellikle Batı Konferansı'nda, hem düşüşe hem çıkışa geçen takımlar vardı. Son zamanlardaki Playoff'ta sıra belirlemek için kazanılan kaybedilen maçları saymazsak, düşüşte olan takımların başında Spurs geliyor. İlk yarının sonunda basında çoğu kişi artık fısıldaşmaya başlamıştı, 'acaba Spurs 72 maçlık normal sezon galibiyet rekorunu kıracak mı' diye. Öyle ki, 55 maç sonunda 46 maçını kazanan Spurs NBA tarihine bu şekilde giren 9. takım olmuştu. Fakat ikinci yarı rüzgar tersine döndü, Zaten Popovich de özellikle rekor konusunda kesinlikle hayır diyerek cevaplamıştı konuyla ilgili soruları.

Yükselen değerler olarak da, Nuggets ve Thunder'ı örnek gösterebiliriz diye düşünüyorum. Nuggets, şöyle ki aslında çok da elit bir seviyeye çıkmadı ama, galibiyet yüzdesi, beklenildiği gibi düşmedi. Hatta oyuncuların sayı ortalamaları ve diğer istatistikler gösterdi ki George Karl kimyası çok iyi bir takım yarattı. Aynı şekilde Thunder da, geçen seneye göre çok daha iyi bir takım olmuştu zaten, üzerine bir de takas hamleleri ile ilk beşe pota altında Ibaka'nın yanına Perkins yerleşti ve savunma anlamında çok daha iyi oldular. Hem de hücumda etkinlik olarak hiç zayıflamadan. 1 Mart'tan beri ligde galibiyet yüzdesi olarak takımlar şöyle sıralanıyor: Bulls 23-3, Thunder 21-5, Miami 17-7, Lakers 16-7, Nuggets 15-8. Thunder Allstar arasından sonra Nuggets'ı iki kere, Lakers'ı da melekler şehrinde yendi. Mevcut seride de 2-0 öndeler. Fakat bu akşamlık da bence, seriyi 6 maçtan aşağı bırakmasını beklemediğim Nuggets'ı izleyebiliriz, en azından sezon içinde başardığı şeylerin hatırına. Yoksa, şu anda (dikkat şu anda) bütün bu anlattıklarımın sonucu olarak diyeceğim, Batı'da en iyisi Thunder takımı.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

"düşüşe geçen ve düşüşe geçen takımlar"

Uğur dedi ki...

Perkins hamlesinden önce sezon sonu Sam Presti'den ciddi anlamda Marc Gasol hamlesi bekliyordum. Geçen sezondan beri tek dileğim bu. Takastan ve Perkin'is sözleşmesi uzatıldıktan sonra bu ümitlerim azaldı ama tamamen yok olmuş değil. İmkansız gibi gözüküyor ama neden olmasın. Sam Presti bunuda başarırsa bu seneki muhtemel yaka finali beklentilerim seneye kati şampiyonluk hedefine dönüşecektir.
Batı yakasında bizi eleyebilecek bir tek LAL var diye düşünüyorum açıkçası. Gasol maçları böyle oynarsa bu sezonda bile final oynarız diye düşünüyorum.

Dicle dedi ki...

Uğur 'imkansız gibi gözüküyor' demiş amaimkansız gibi görünmüyor imkansız.bence tabi.
1. Memphis'in mümkünse Gasol ve Randolph ikilisini veya en azından birini mutlaka ve mutlaka elde tutmak niyeti olduğu açık. Her nekadar Randolph gerek tecrübesi ve gerekse skorerliği ile öne çıkıyorsa da, yaş faktörü gözönüne alındığında, Mephisin seçim yapmak zorunda kalırsa Gasol'ü tercih edeceğini düşünüyorum.
2.Gasol'ü almak isteyen bir sürü takım var. Boston'un Perkins'ten sonraki halini gördükten sonra, heleki Big Three sonrası yeni bir takım oluşturma zamanının çoktan geldiğini düşünürsek, benim en büyük favorim Boston. Müthişte olur açıkcası. Brother's WAR: Pau Lakers ve Marc Celtic:-)
3. Gasol kime giderse gitsin max. kontrat alacaktır. Takımların salary cap'leri konusunda ayrıntılı bilgim yok açıkcası ama eline Durant, Westbrook ve İbaka gibi yıldızlar bulunduran bir takımın Gasol'e max. kontrat verebileceğini düşünmüyorum.
4. Durant, Westbrook, İbaka, Perkins ve Gasol? Ne yaptın sen hacı ya.. Bu 5'liye kalp dayanmaz:-)