BIY AD

20 Nisan 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - Play-Off 4.Gün

Knicks 93 - Celtics 96
Celtics evinde bir kez daha zorlanmasına rağmen Knicks'i geçmeyi bildi. Ligin ortasında yaptığı Melo takası ile neredeyse işe yarar tüm parçalarını gönderen ve elinde sadece Billups-Amare-Anthony üçlüsü kalan Knicks kalan oyunculardan aldığı sınırlı katkı ile maçlara tutunmaya çalışan bir takım görünümündeydi. Dün maça çok talihsiz başladılar aslında. Billups'un olmayışının üstüne Amare'nin sırt ağrılarından dolayı 16. dakikada oyundan çıkmasının ardından beklediğim tek şey Celtics'in farklı galibiyeti oldu. Ancak sahneye çıkan ve söz söylemesi gereken bir isim daha vardı Knicks cephesinde. İlk maçtaki kötü performansı ile basının hedefi olan Melo baskı altında çıktığı maçta, lastiği patlak Knicks'i taşımayı başardı. 42 sayı-17 ribaund ile play-off kariyerinin belki de en iyi maçını oynayan Melo buna rağmen takımına galibiyeti getiremedi. Ayrıca play-off kariyerindeki sayı rekorunu egale etmiş oldu dün gece Anthony.

Celtics'in bu müthiş performansa verecek cevabı yoktu. Eksik Knicks karşısında üçüncü çeyrek Pierce'nin etkili oyunu ile farkı açmayı başarsalar da son çeyrek Melo'nun yürüyüşü engellenemedi. Kritik anlara sahne olan son dakikalarda Pierce ve Garnett'in sahne alması Celtics'i galibiyete götüren faktör oldu. Knicks'in basketlerine Pierce-Garnett ikilisi ile cevap veren Celtics2te özellikle son 2 basketi atan Garnett bu konuda ön plana çıktı. Rondo maç genelinde iyi oynasa da maçın bu son anlarında pek sahne almadı ancak 30 sayısı onun bir play-off maçında ulaştığı en yüksek sayı olarak dikkat çekiyor. Pierce 20 sayı ile dikkat çekerken maçı getiren isim olan Garnett 12 sayı-10 ribaund-6 asist ile mücadele etti. Knicks'in böylesine eksik kaldığı bir maçta dahi Celtics'i bu kadar zorlaması hatta iki maçı da kazanacak noktaya gelmesi serinin New York ayağının bir hayli renkli geçeceğinin göstergesi.

Hawks 82 - Magic 88
Oyunu şuta dayalı olan Magic'in dış oyuncularının bu kadar kötü şut atması tesadüf mü? Biri bile formunda değil ve sadece Howard'ın itelemesi ile ilerlemekte Orlando Magic. Hadi ilk maçta bir şeyler oldu ve kötü şut attılar ancak bu ikinci maçta istatistiklere bakıldığında daha da kötü olduklarını görebiliyoruz. Savunma cephesinde biraz sorumluluk alan Magic, Hawks cephesinin de ilk maçtaki gibi hücum edememesini iyi değerlendirerek galibiyete uzanmayı başardı. İlk maçı kaybeden Magic için Atlanta seyahati öncesi mutlak kazanılması gereken bir maçtı. Maça da kötü başladı Magic ancak Howard'a indirilen toplar ve onun bireysel performansı ile galibiyete uzanmayı başardı Orlando.

Magic her ne kadar galibiyete uzanmış ve seriyi eşitlemiş olsa da ne izleyenlere ne de Atlanta'ya bir mesaj veremedi. Üçüncü çeyrekte Magic farkı çift hanelere çıkardı ve hançeri vurması gereken bir zamanda Hawks'ın serisine izin vererek maçı kendi elleri ile tehlikeye attı. Ancak Hidayet'in topu eline alması ve akıllıca hareket etmesi Orlando'nun skorda üstünlüğünü kaybetmesini önledi. Hidayet 4/16 ile çok kötü bir şut performansı sergilerken 10 sayı-5 asist-4 ribaund ile oynadı. Maçı kazandıran isim olan Howard ise 33 sayı-19 ribaund üretmesine rağmen yaptığı 7 top kaybı ile dikkat çekti. Atlanta'da iki maçtır J.Crawford dikkatimi çekiyor. Play-off'lara formda başlayan tecrübeli isim benchten yaptığı katkılarla ismini duyurmayı başarıyor. Dün gece de 25 sayı ile başarılı bir performans sergiledi Crawford. 17 sayı-6 ribaund ile oynayan Smith ise iyi bi performans sergiledi ancak galibiyeti getiremedi.

Blazers 89 - Mavericks 101
Evinde seriyi 2-0 yapan bir diğer takım da Mavericks oldu dün akşam. Zorlu geçmesini beklediğim seride bench katkıları ile öne çıkmayı başaran Dallas ilk iki maçı kazanmasını başardı ve Portland'a bir adım önde gidiyor şu an. 2-0'a giden serilerin dönme olasılığı nedir bilmiyorum ama kalan 5 maçın 4'ünün bir takım tarafından kazanılması zor bir olay gibi geliyor benim gözüme. Ancak her iki maçta da Aldridge&Miller ikilisi ile oyuna tutundu Portland. Rose Garden'da bu ikilinin yanına ekleyebilecekleri bir iki isimle beraber daha farklı bir görüntü ortaya koyabilirler. Nitekim dün gece özellikle ilk devrede katkılarıyla G-Wall bunun sinyalini verdi.

Dallas cephesinde ise sürpriz iki maçtır sahneye çıkan veteranlar oyunun kaderini değiştiriyor. İlk maçta Kidd'in yayın gerisinden bulduğu isabetlerle öne fırlayan Dallas adına bu akşam aynı atkiyi Stajakovic yaptı. Bu takımda oynama sebebi zaten yeri geldiğinde bu şutları sokmak ve bu performansları sergilemek olan Peja benchten gelerek 21 sayının altına imzasını attı. Nowitzki ise 33 sayı-7 ribaund ile takımını sırtlamayı başardı bir kez daha. Blazers cephesinde Aldridge 24 sayı-10 ribaund ile double-double yaparken, 18 sayı-6 ribaund-8 asist ile oynayan Miller'da dikkat çeken bir performans sergiledi. Ancak yapılan top kayıpları ve kaçan serbest atışlar Portland'ın galibiyet yolunu tıkayan faktörlerden oldu.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

şu dallas düşmanlığını anlamıyorum. dış şuta dayalı bu oyun. tecrübe işi son anları oynamak. bazen mücadele etmek yeteneğin önüne geçemiyor, portland'da sorun bu. portland top kaybı yapmadı, dallas top çaldı ve az top kaybı yaptı, kontrollü oynadı vs vs.

portland'da mücadele üst düzey, ama yetenek olarak dallas'ın 2 gömlek altındalar. dirk gerçeği var bir de tabii. bakalım rose garden'da neler olacak?

ThunderUp dedi ki...

Şimdiye kadar seride 2-0 öne geçen takımların %94'ü seriyi kazanmış. (http://twitter.com/NBAHistory/status/60314836252360705)

Adsız dedi ki...

Orlando Atlanta'yi ribaundlarda böyle ezdigi sürece (3. ceyrek sonunda Orlando'nun hücum ribaundu Atlanta'nin savunma ribaundundan daha fazlaydi) 7 maclik seriyi böyle kötü sutlara ragmen gecer. Adamlar sut kaciriyor ama ribaundu yine kendileri aliyor.