BIY AD

21 Nisan 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - Play-Off 5.Gün

Nuggets 89 - Thunder 106
Gece şu maçı izleyebilmek için uykumu böldüm ancak bu kadar erken kopacağını bilsem hiç uyanmazdım herhalde. İlk maçın o heyecanı o yaşanan gel-git bu maça hiç yansımadı. Thunder maça iyi başladı ve bir anda skorda öne fırlayarak oyunu kontrolüne aldı. Denver son çeyrekte farkı bir ara 10 civarına kadar indirmeyi başarsa da bu kez sahne alan Durant gerçeğine karşı koyamadılar ve Thunder seride durumu 2-0'a getirdi. Thunder hem hücumda hem savunmada iyi basketboluyla dikkat çekti. İlk maçın yıldız isimleri Durant ve Westbrook belki skor bakımından ilk maçtaki performanslarını sergilemedi ancak aldığı yan katkılarla bunu kapatmayı başardı Thunder. Aynı zamanda 54 ribaund alarak bu konuda da oldukça başarılı bir performans sergilediler takım olarak.

Denver cephesinde Nene ilk maçtaki performansından çok uzaktı. Bolca faul aldırdı ve 18 kez serbest atış çizgisine gitti ancak %25 isabetle kalması bir pota altı ismi için kabul edilebilir bir şey değil. 16 sayı-9 ribaund ile mücadele etti ancak ilk maçtaki etkili ve takımını taşıyan performansından çok uzaktı. 20 sayı üreten Lawson ve kötü oynayan Nene dışında iyi bir performans sergileyen isim yoktu. Benchten gelen Felton ve Harrington'un ekstra katkıları ile ayakta kalmaya çalışsa da Denver dün akşam galibiyetten çok uzaktı performans bakımından. Thunder'da Durant 23 sayı ile takımının en skoreri olurken, Westbrook 21 sayı-7 asist üretmesine rağmen 7 top kaybı yaparak performansını biraz olsun gölgeledi. Benchten gelen ve 18 sayı üreten Harden'in performansını da es geçmemek gerekir.

Seri şimdi Denver'a taşınıyor. Dünkü yazının yorum kısmına bıraktığı yorum için ThunderUp nickli takipçimize de teşekkür ediyorum. 2-0 öne geçen takımların %94'ü seriyi kazanan taraf olmuş. Maksimum 7 maça gidecek bir seride 2-0 öne geçen takımın kalan 5 maçın 4'ünü kaybetmesi cidden zor olacaktır.

Grizzlies 87 - Spurs 93
Manu'nun dönüşü ile ayağa kalkan Spurs bir kez daha sürprize izin vermedi ve seriyi eşitlemeyi başardı. Grizzlies'in sezon sonu yatarak sekizinciliği kabul etmesi ve Spurs'u beklemesi belki eleştrilere sebep oldu ama deplasmanda iki maçta da zor anlar yaşattılar rakibe ve bir maçı ceplerine koydular bile. Serinin Memphis ayağı da çok sert geçecektir en azından iki maçtan çıkarılan bir sonuç olarak söylenebilir. Spurs'ü galibiyete götüren etmenlerden biri de Zach Randolph'un faul problemine girmesi ve sadece 26 dakika oyunda kalması oldu. En önemli silahını etkili şekilde kullanamayan Memphis buna rağmen maça tutunmayı başarsa da galibiyete uzanamadı.

17 sayı-7 ribaund üreten Ginobili takımıın en skoreri olurken, pota altında 16 sayı-10 ribaund ile oynayan Duncan etkili bir performans sergiledi. İlk maçta rakip pota altını durdurmakta zorlanan Spurs cephesi bu akşam başarılıydı bu konuda. Duncan'ın yanında McDyess'ın istatistiklere yansımasa da iyi duruşu ve pozisyon alışı etkili olurken, Gasol ve Zach'in iyi bir gece geçirmemesi de bunu tetikledi. Hill'in de benchten gelerek 16 sayı üretmesi dikkat çeken noktalardan oldu. Memphis cephesinde ise ilk beşin tamamı çift hanelere ulaştı ancak benchten gelen bir katkının olmaması büyük bir eksiklik oldu. İlk maç benchten gelerek kritik katkılara imza atan Mayo&Battier ikilisinin bu maçta 3/18 ile oynadığını söylersek zaten yeterince açık olmuş oluruz. 12 sayı-17 ribaund ile Gasol etkili olan isimdi Memphis'te ancak onun bu performansı da takımını galibiyete götüremedi.

Hornets 78 - Lakers 89
Sürprize izin vermeyen bir diğer takım ise Lakers oldu. İlk maçta Lakers oyuncularının genel olarak kötü performansına ek olarak Paul'un müthiş bir resital sunması Hornets'i galibiyete taşımıtı. Dün akşam Lakers oyuncuları ilk maçtaki durumdan farksızdı. Ancak Hornets cephesinde Paul gibi oyunu domine edebilecek biri sahne alamadı ve Lakers galibiyete uzanmayı başardı. Seri şimdi New Orleans'a taşınacak ancak Lakers'ın bu kötü oyununa rağmen Hornets bu kadar zorlanıyorsa zaten takımlar arasındaki oyuncu kalitesi ve sınıf farkı ortada demektir.

Dün akşam Kobe sadece 10 şut kullanarak 11 sayı üretti. Her şeyi geçtim play-off'larda Lakers'ın en büyük silahı haline dönüşen Gasol yine etkisiz eleman rolünde kaldı. Bynum 17 sayı-11 ribaund ile durumu toparlamaya çalışırken, sezonun en iyi 6. adamı ödülünü kazanan Odom 16 sayı-7 ribaund üreterek bu ödülü neden kazandığını gösterdi adeta. Hornets zaman zaman serbest atışlarda dahil olmak üzere biraz fazla çember dövdü dün akşam. Ariza'nın 22 sayı-7 ribaund ile eski takımına karşı başarılı bir performansı oldu ancak o da yeterli değildi. Chris Paul 20 sayı-9 asist ile ilk maçtaki müthiş performansına göre vasat bir görüntü sergiledi.

0 FARKLI FIKIR: