BIY AD

6 Ağustos 2009 Perşembe

Dunleavy'den Erken Dönme Kararı

Bundan birkaç gün önce Dunleavy, geçirdiği diz ameliyatından ocak öncesi dönebileceğini çıtlatmıştı. Şimdi de Adrian Wojnarowski'nin Twitter'daki açıklamasına göre Dunleavy'e çok yakın bir kaynak "Müthiş hızlı iyileşti. Tahmin edilenden çok daha erken dönebilir" demiş.

Diz ameliyatı şakaya gelmez. Bu haberi okuyunca, ameliyat sonrası verilen tarihten daha erken dönmeye çalışan iki örnek geldi aklıma hemen: Krstic ve Arenas... İkisi de yeterince iyileşmediklerini anlayıp, 3-4 ay daha dizlerini dinlendirmişlerdi. Evet belki onların kopan ön çapraz bağları ile Dunleavy'nin dizindeki kemik büyümesi tamamen farklı sakatlıklar. Ama doktorlar da boşuna 1 yıl iyileşme süreci vermiyorlar. Dunleavy bu ameliyatı olmadan önce 3 ay dizini dinlendirmişti, ardından birkaç maçlığına sahalara dönen oyuncu, dizi kendisine hala rahatsızlık verdiği için ameliyat olmak istemişti. Ameliyatı olmadan önce kariyerinin tehlikede olduğu bile yazılıp çiziliyordu.

Ben erkenden dönmeyi düşünmesini enayilik ve naiflik olarak tanımlıyorum. Kasım ayında oynamaya başlasa da umarım tamamen iyileşmiş olur. İki sene önce müthiş bir çıkış yakalayan bu oyuncunun bir sezon daha kaçırması çok büyük bir kayıp olacaktır.

1 FARKLI FIKIR:

fairfax dedi ki...

dizden giden cok donen pek yok diyebiliriz. gercekten inanilmaz bir sezon gecirmisti, 2 sezon once. gectigimiz sezon yasadigi sakatlik ve toplam 3 ameliyat dunleavy'e birseyler ogretmis olmaliydi.
"I want to do more than they are allowing to me to do. I understand the process, though. I have to be patient." he said.