BIY AD

2 Ağustos 2009 Pazar

Parker Üzgün - İtalya'ya Karşı Yok

Spurs'ün 3 büyük yıldızından biri olan Tony Parker, geçtiğimiz hafta Fransa'nın Avusturya ile oynadığı hazırlık maçında bileğini burkmuştu. Ardından Fransa takımının doktorlarının yaptığı kontrollerde, bunun hafif bir burkulma olduğu anlaşılmıştı. Spurs okyanusun diğer tarafından Parker'a "Gel biz de bileğine bakacağız" dedi. Parker'ın da 1 hafta içinde iki kere 15 saatlik uçuş yapacağı için morali bozulmuş. Konuyla ilgili "Zaten Fransa'da kontrollerim yapıldı, üstüne bir de Amerika yolculuğu... Bunlar hiç hoşuma gitmiyor. Ama kulübüm ne isterse onu yapmak zorundayım" şeklinde açıklamalarda bulunmuş.

Parker'a hak veriyorum ama olaya biraz daha uzaktan bakması lazım. Geçtiğimiz seneki Olimpiyatları hatırlayan var mı? Spurs, Ginobili'ye zaten sakat olan bileğini dinlendirmesi için oynamamasını tavsiye etmişti. Arjantinli yıldız buna rağmen milli takımını yalnız bırakmamıştı. Yarı finalde sol bileğini yeniden burkan Ginobili, ameliyat olmak zorunda kalmıştı ve NBA sezonunun ilk ayını kaçırmıştı. Hatta bu yüzden ben de Spurs-Clippers maçında kendisini canlı gözle izleyemediğim için üzülmüştüm. Her neyse konuya dönelim.
Parker da geçen hafta "5 ağustostaki İtalya maçına yetişeceğim kimse merak etmesin" diye tutturmuş durumdaydı. Ama Spurs takım doktorlarının yaptığı kontrollerden sonra İtalya maçında takımının yanında olamayacağı açıklandı. Yukarıda anlattığım Ginobili olayından sonra, Spurs'ün Parker'ın üstüne titremesi kadar doğal birşey yok. Bakalım Parker İtalya'ya karşı oynamakta diretecek mi yoksa bileğini dinlendirme yolunu mu seçecek.

0 FARKLI FIKIR: