BIY AD

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Iverson Olympiakos'a Gider Mi?

Geçtiğimiz sene Childress'ı transfer eden, bu sezon Nate Robinson tarafından reddedilen Olympiakos şimdi sansasyonel bir transfer peşinde. İki yıllığına 10 milyon dolar teklif etmişler AI'a. Bu, çok büyük ihtimalle vergilerden arındırılmış ücret. Yani aslında Iverson'a Amerika'da kazanacağı miktardan daha çok ödüyorlar.

Iverson aslında kenardan oyuna dahil olmayı kabul etse, NBA'de onu isteyecek en az 20 takım bulur. Ama işte şampiyonluk kazanmayı veya takım oyununu, deyim yerindeyse tınlamıyor. Amerika'da artık eskisi kadar büyük bir ilgi odağı olmayacağını, her an muhabirler tarafından etrafının sarılmayacağını kendisi de biliyor. Avrupa'da ise her ne kadar medyanın basketbola ayırdığı yer kısıtlı olsa da, gerek taraftardan gerek medyadan çok büyük ilgi görecektir. Tabii bunun yanında ufak bir risk de var. Iverson'ın Avrupa'ya uyum sağlamakta zorlanması durumunda, fanatik Yunan taraftarları onun yaptığı her hatada kafasına binecektir.

Ben bunlara rağmen, AI'ın NBA'de kalma ihtimalini, Avrupa'ya gitmesinden daha yüksek görüyorum. En başta, Amerika'dan Yunanistan'a transfer olmanın bir anlamda yenilgiyi kabul etmek olduğunu düşünüyorum. Iverson her ne kadar şampiyonluğu tınlamasa da aynı seviyede basketbol oynamak isteyecektir. Ama asıl neden detaylarda yatıyor: Antrenmanlar. Iverson'ın çalışmaktan ne kadar nefret ettiğini hatırlatmama gerek yok herhalde? Eh Avrupa'da da takımlar neredeyse hergün 2 kere antrenman yaptıklarına göre, bence Iverson, Olympiakos'u tercih etmez gibi geliyor.

3 FARKLI FIKIR:

fairfax dedi ki...

AI'in deniz asiri bir imza atmasi acikcasi pek imkan dahilinde gozukmuyor. Heat&Knicks%Clippers&Grizzlies gibi PG pozisyonunda acik dakikasi olan takimlardan birine gidebilir lakin artik genclere yardimci olan bir ruh haline burunmesi gerekiyor. Eskisi kadar top kullandiracak takim kalmadi artik.Bu arada heat'te chalmers'in ustune gul koklamayiz ilk 5 demis. Knicks'te sessions'la ilgileniyor eger sessions yatarsa AI'la sessizliklerini bozabilecekleri soyleniyor.

berkk dedi ki...

philly niye AI ile ilgilenmiyor anlamak mümkün değil. ne 1 numaramız ne 2 numaramız var. willie green lou williams royal ivey ile olacak işler değil bunlar.
Eminim tüm philly taraftarları da bu geri dönüşün gerçekleşmesini ister.

G. dedi ki...

Kleiza'nın Olimpiakos'a gideceği konuşuluyor.Iverson'ın gideceğini bende düşünmüyorum.