BIY AD

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Magic'in Yeni Salonu

Şu an yapılmakta, 2010-2011 sezonunda açılması planlanıyor. Magic şimdiden isim hakkını 40 milyon dolara satmış. Yeni salon 10 yıl boyunca: Amway Center olarak bilinecek. Magic'in şu anki salonunun adı Amway Arena ve anlaşmaları da daha 2010 yılına kadar sürecekti. Bu sayede salona verilecek isim için ilk olarak Amway ile masaya oturulmuş. Yıllık 4 milyon dolar fena değil. Nitekim Amway şu anki salon için 4 yıllığına 1.5 milyon dolar ödemiş bir önceki anlaşmada. Ama ekonomi profesörü Raymond Sauer'a göre krizin geçmesini beklemeleri çok daha iyi bir hamle olurmuş. Örneğin Dallas Cowboys bu sene açılacak yeni stadı için kimseyle anlaşmayacakmış.

Magic eğer bir şekilde şimdiden parayı almaya başlayacaksa, lüks vergisini telafi etmek amaçlı bir anlaşma olarak algılanablir. Ama böyle birşey olduğunu hiç sanmıyorum. Kim daha açılmamış bir salon için peşin para ödemeye başlar ki?

Birkaç salonun isimlerinin değerleri:
AT&T Center: 20 senelik 41 milyon dolar
American Airlines Center: 30 senelik 195 milyon dolar
Staples Center: 20 senelik 100 milyon dolar
Philips Arena: 20 senelik 180 milyon dolar
Toyota Center: 20 senelik 100 milyon dolar

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

staples centerin fiyatı fifty fifty mi bölüşülüyor hocam

sabonis dedi ki...

Maalesef bilgim yok bu konuda. Ama sanmıyorum, Lakers daha büyük pay alıyordur diye düşünüyorum. Staples Center'ı aynı anda 5 takım kullanıyor olsa gerek, nasıl bir dağılım vardır bilmiyorum.

fairfax dedi ki...

merak edenler icin daha genis bir liste su adreste http://www.bear-left.com/original/2001/1226names.html
sanirim 3 takim staples'den isim hakki aliyor.