BIY AD

4 Ağustos 2009 Salı

Gerçek T-Mac Yeminlen Dönecek

McGrady, mikro-kırık ameliyatından sonra hala iyileşmeye çalışıyor. Rehabilitasyonunu sürdürdüğü Chicago'dan, NBA'e böyle seslenmiş. Dönmekle kalmayıp eski formunu yakalayacağını iddia etmiş. Geçtiğimiz kışa göre dizinin çok daha iyi durumda olduğunu belirtmiş ayrıca dizine olan güveni de tammış. Kimilerine göre McGrady bırakın eskisi gibi olmayı, sadece basketbola dönse bile kendini şanslı saymalı. O da buna değiniyor: "Kolaya kaçıp kariyerimi bitirebilirdim ama hırs yaptım ve eskisi gibi dönmeye kararlıyım. İnsanların düşüncelerini değiştireceğim." Takas olabileceği yönündeki söylentilere de kulak asmadığını belirtmiş. İşler kötü giderken bu tür haberlerin çıkması kadar doğal birşey olmadığını söylemiş. Kendisi, bu konuda haklı sayılır ancak Houston'ın bu sene onu takas etmesi de kimseyi şaşırtmayacaktır, bazen gerçekten de "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz."

McGrady'nin en büyük şansı, NBA tarihinin en iyi özel çalıştırıcılarından birini tutması oldu. Tim Grover geçmişte Jordan-Pippen gibi yıldızlarla çalışan bir adam. Geçtiğimiz yaz da Kobe ve Wade ile çalışmıştı. Wade'in tam iyileşemediği bir sezonun ardından, geçen sene neler yaptığını söylememe gerek yok herhalde... Bu sene de T-Mac ile işi bitince Jermaine O'Neal ve Arenas'a dönecekmiş. Kısacası eğer bir sakatlığınız var ise, sizi çalıştıracak ismin Tim Grover olmasını istersiniz. O da McGrady'nin all-star seviyesinde döneceğine inandığını söylemiş.
Ayrıca, yıldız oyuncu, sakatlıktan dönüş sürecindeki tecrübelerini başkalarıyla paylaşabilmek için yeni kurulan bir internet sitesiyle çalışmaya başlamış: Skillzlab. Burada o ve onun gibi profesyonel atletler, insanlara yardımcı olmak, onları motive edebilmek için danışmanlık yapacaklarmış. Çok düşünceli ve güzel bir oluşum. Ayrıca siteden belli bir ücret karşılığında kayıt olanların, T-Mac ile beraber, aynı spor salonunda çalışma imkanı var.

Bakalım inşallah T-Mac dediği gibi eskisi gibi smaçlar basıp, maç başına 30 sayı atabilecek duruma gelir. Kariyerinin son döneminde, her sezon dizinden ve sırtından sıkıntı çeken bir oyuncunun muhteşem bir şekilde dönmesine çok ihtimal vermiyorum. Ama Grover'ın bugüne kadar çalıştığı oyuncuların performanslarına bakınca yine de içimde bir ümit doğmuyor değil.

2 FARKLI FIKIR:

berkk dedi ki...

2 dizim de sakat. spor alemine geri dönmek istiyorum acaba Tim'i mi çağırsam napsam :D

Hasan dedi ki...

T-mac'in postlarini gorebilmek icin, Skillzlab'den premium uyelik satin almak gerekiyormus. Hmm, T-Mac gibi kazanmayi beceremeyen bir karakterden ogut almak icin bir de ustune para vermek... Her gecen gun dunya'nin civisi daha da cok cikiyor hakkatten.