BIY AD

9 Eylül 2009 Çarşamba

Eurobasket 2. Günün Ardından ve 3. Gün

A grubu:
İsrail 79 - Makedonya 82
Yunanistan 76 - Hırvatistan 68

Yunanistan yine müthş savunmasıyla Hırvatlar'ı 68 sayıda tutarak kazanmış. Böylece 2. tura 2 galibiyet taşımayı garantilediler. Bugün kendilerini pek sıkmayacaklardır. Bourousis'in oldukça formda olduğunu söylemeliyiz...
Makedonya ise Antic ve Massey'in etkili oyunlarıyla İsrail'i saf dışı bırakmış. Bugünkü Makedonya - Hırvatistan maçı çok kıran kırana geçecek ve kazanan turnuvada ilerleme hakkı kazanacak. Tabii ki Hırvatistan'ın favori olduğunu söylemeliyiz.

B grubu:
Almanya 76 - Rusya 73
Letonya 51 - Fransa 60

İki ilginç maç oynandı. Birinde Rusya 28/49 serbest atış isabetiyle kendi kuyusunu kazdı, ayrıca Jagla'yı da durduramamışlar. İkincisinde ise ilk yarı skoru Letonya lehine 21-16 idi, evet çeyrek değil ilk yarı skoru. O derece kısır ve savunmaların öne çıktığı bir maç olmuş. Ancak Parker'ın 23 sayısı ve Letonya'nın 3/16'lık üçlük isabet oranı birleşince maçı Fransa kazanmış. Bugün Fransa'nın Rusya'yı geçeceğini ve Almanya'nın da Letonya'yı yeneceğini düşünüyorum.

C grubu:
İspanya 84 - İngiltere 76
Slovenya 80 - Sırbistan 69

İspanya maçı son derece tehlikeli geçmiş onların adına. İngiltere bitime 4 dakika kala 4 sayı öne geçse de, İspanya o noktadan sonra rakibine sadece 3 sayı imkanı vermiş ve Pau Gasol-Navarro ikilisiyle sonuca gitmiş. Gasol'ün bu turnuvadaki serbest atış problemi de devam etmiş İspanyol yıldız 11/18 isabetle oynamış. Destek elindeki kırık parmağının bu olayı tetiklediğine inanıyorum ancak saha içinden 5/6 ve üçlükten ise 2/2 oynaması da bunun doğru olmadığı anlamına geliyor.
Slovenya'da 17 sayı 9 ribaund ile oynayan Efes Pilsen'in yeni transferi Nachbar galibiyetin mimarı olmuş.
Bugün Slovenya az bir ihtimal de olsa İspanya'yı yenmesi halinde, ikinci tura 2 galibiyet taşıyacak ve büyük bir avantaj elde edecek. Bizimle aynı grupta olacaklarını düşünürsek, umarım kazanamazlar.

D grubu:
Litvanya 75 - Polonya 86
Bulgaristan 66 - Türkiye 94

Bizim maçı ve Polonya'nın maçını daha önce detaylı yazmıştım. Onlara pek gerek yok. Bugün bu iki takımdan hangisinin ikinci tura 2 galibiyet taşıyacağı belli olacak.
Lampe'yi en iyi durduracak olan uzunumuzun Kerem Gönlüm burada yok ama ikinci en iyi önünde durabilecek isim olan Ersan'ı artık neredeyse tamamen uzun forvette kullanmamız bir artı. Ama Gortat'nın içeride hasar vereceğini düşünüyorum bize. Çok arada bir maç. Eğer seyirci faktörü olmasaydı, alacağımıza %100 inanırdım ancak gerek onların seyirciden alacağı gaz, gerek olası bir hakem faktörü bu inancımı biraz yıkıyor. Tek bildiğim şey Litvanya önünde 2. yarıda sergilediğimiz oyunu aynen sahaya yansıtmamız gerektiği... İlk yarıdaki gibi top dolaştırmadan, sadece birebir hücum edersek Polonya bizi yener.

Litvanya - Bulgaristan maçında ise elbette Litvanya daha şanslı. Çünkü Bulgarlar'ın en sevdiği oyun stilini, yıllardır onlardan daha iyi oynuyorlar. Ayrıca kadro kalitesi olarak da tartışmasız bir üstünlükleri var. Ama bu iki takımdan hangisi kazanırsa kazansın sonraki turda şansı çok az olacak çünkü ikinci gruplarda 0 galibiyet ile başlayacak.

0 FARKLI FIKIR: