BIY AD

8 Eylül 2009 Salı

Polonya Ciddi

Litvanya'yı yaklaşık yarım saat önce biten maçta 86-75 mağlup etmeyi başardılar. Maçın başında öne geçtiler ve sonuna kadar bunu sürdürdüler. İlk yarıda Logan'ın çembere kadar gittiği penetreler ile Lampe'nin hem boş dış atışlarda hem de pota altındaki birebir oyunlarda bulduğu sayılarla etkili oldular. Özellikle ikinci çeyrekte Gortat'nın da bu ikiliye katılması farkın açılmasını sağladı. "Litvanya ne yapıyordu?" diye soracak olanlara: Belki armut toplamıyorlardı ama çember dövüyorlardı. Bu çeyrekte 4/14 saha içi ve 1/6 serbest atış isabetiyle oynadılar. Haliyle, ikinci çeyrekte 9 sayıda kalmalarına şaşırmamak gerek.
Üçüncü çeyrekte maçı koparan isim Lampe oldu. Litvanyalı uzunları her pozisyonda ezdi dersek yeridir. Son çeyrekte Litvanya işin ciddiyetinin farkına varıp son bir hamle yapmak istedi ve farkı kapayacakmış gibi bir hava yakaladılar. Ancak Ignerski'nin bir dakika içinde üç tane üstüste 3'lük isabetiyle fark bir anda tekrar 15'e çıktı ve maç o noktada bitti.

Pek not almadığım için detaylı yazamadım ancak maçın sonucunu belirleyen faktörlerin içinde Gortat'nın boyalı alana giren Litvanyalılar'a hayatı zindan etmesinin de çok önemli olduğunu söylemeliyim.

Daha önce de yazdığım gibi, ben çok beğeniyorum Polonya'yı. İlk yaktıkları takım Litvanya oldu. Umarım bizi de yakmazlar...
Tek sıkıntıları dar bir rotasyonla oynamaları. Oyuncuların pillerinin ne zaman biteceğini bilemeyiz ama arkalarında seyirci olduğu için henüz bizim maça yorgun çıkacaklarını zannetmiyorum.

0 FARKLI FIKIR: