BIY AD

8 Eylül 2009 Salı

Eurobasket İlk Günün Ardından

A Grubu:
Makedonya 54 - Yunanistan 86
Hırvatistan 86 - İsrail 79

Yunanistan eksik kadrosuna rağmen yine savunmasıyla ön plana çıkmış. Makedonya'yı 26 üçlük kullanmaya zorlamışlar ve bunların 5'inde isabet bulmuş sadece rakip takım. Kısacası hazırlık maçlarında dikkat çeken Makedonya'yı rahat geçmişler.
Hırvatistan ise İsrail'i yakın geçen maçta son 3 dakikadaki oyunuyla mağlup etmiş. İki takım da birbirinin pota altı silahlarını durduramamış. Eliyahu 31 sayı 6 ribaund, Vujcic ise 21 sayı ile oynamış.

B Grubu:
Rusya 81 - Letonya 68
Fransa 70 - Almanya 65

Holden'ın yokluğunda devşirme oyuncu kontenjanından Rusya forması giyen McCarty 24 sayı 9 ribaund ile yıldızlaşmış. Holden'ın yerine oyun kurucu pozisyonunu devralan Bykov da 22 sayı 4 asist ile ona yardımda bulunmuş. Letonya'daki formsuzluk devam ediyor anlaşılan, skorbordda sadece Kambala'nın 22 sayısı dikkat çekiyor.
Fransa da her zamanki dış şut zaafiyetini sürdürmesine rağmen zor da olsa Almanya'yı yenmiş. De Colo ile Batum/Diaw'dan gerekli dış şut katkısını alamazlarsa turnuvada 2. turdan öteye gitmeleri zor.

C Grubu:
İngiltere 59 - Slovenya 72
Sırbistan 66 - İspanya 57

Lorbek'in 19 sayısıyla İngiltere'yi geçmiş Slovenya. Zaten bu grupta sonuncu olması beklenen bir takımdı İngiltere o yüzden normal. Dikkat çekici nokta ise bizim hazırlık maçında 126 civarı serbest atış kullandığımız İngiltere'ye karşı Slovenya'nın sadece 4'te kalmış olması.
Günün sürprizi ise kuşkusuz Sırbistan'dan geldi. İspanya'yı muhteşem savunma yaparak 57 sayıda tuttular. Yine de bu İspanya'nın 2/19 üçlük isabet oranını açıklamıyor. Bir başka soru işareti ise Gasol'ün sol elindeki kırık parmağının durumu: Serbest atışlarda 1/8 atması pek hayra alamet değil.
Keşke bizim maçla aynı anda olmasaydı da daha çok izleyebilseydik. Toplam ancak 5-6 dakika bakabildim zannedersem oynanan süre olarak...

D Grubu:
Polonya 90 - Bulgaristan 78
Türkiye 84 - Litvanya 76

Polonya'yı bizle oynadıkları maçta da çok beğenmiştim, sakat Gortat'nın eklenmesiyle, doğal olarak daha da güçlenmişler. Evet karşılarında Bulgaristan gibi güçlü olmayan bir ekip vardı ama yine de Polonya daha çok can yakar gibi geliyor bana seyirci desteğiyle beraber. Logan-Gortat-Lampe ve onları tamamlayan keskin şutör Ignerski son derece tehlikeliler.

Milli takımımızın için ise uzun uzun yazmıştım zaten.

0 FARKLI FIKIR: