BIY AD

10 Eylül 2009 Perşembe

Eurobasket 2009 - 2. Grup

3'te 3 yapıp 2 galibiyetimizi üst tura getirmemiz çok büyük önem taşıyordu. Böylece gruba daha maça bile çıkmadan lider olarak başladık. Şimdi bu grubun ve durumumuzun artı eksi yönlerini değerlendirelim. Öncelikle bu gruptan çıkamama gibi bir ihtimalimiz olduğuna inanmıyorum. Kısaca artı ve eksi olarak değerlendirelim.

Artılar:
1) Tek bir galibiyet almamız gruptan çıkmayı garantilememiz anlamına geliyor. Hatta bu tek galibiyet ile karşı grupta muhtemelen 1. sırayı alacak olan Yunanistan'dan kaçmamız bile çok yüksek ihtimal.
2) Şampiyonaya gelirken herkesin favorisi olan İspanya şu anda oldukça formsuz ve ilk maçı onlarla yapıyoruz. Biz ise çok iyi bir hava yakalamış durumdayız. Bundan daha iyi bir ortamda karşılaşmamız zor onlarla.
3) Fikstür olarak da çok şanslıyız. Nitekim grubun en azından isim olarak favorisi İspanya ile 1 galibiyet avantajlı halimiz ile oynayacağız. Yani bu maçı kaybetmemiz bizi herhangi bir şekilde kaosa sürükleyemez. En azından mantık olarak sürüklememeli.

Eksi:
1) Karşılaşacağımız rakipler gerçekten zorlular: Sırbistan, Slovenya, İspanya.

Hafif muallaktakiler:
1) Gruptaki iddialı rakiplerimiz, ev sahibi Polonya ile oynayacaklar. Ancak Polonya'nın dar rotasyonu yüzünden artık yavaş yavaş yorulmaya başladığını söylememiz gerek. Gruptaki son maçta İspanya'ya karşı baya yorulmuş olurlar. Ama Slovenya ve Sırbistan'ı zorlayabilirler.
2) Yukarıyı hedefleyen rakiplerimizin karşılaşacağı diğer takım olan Litvanya da çok kötü bir form grafiği çiziyor. Ama ısınmaları durumunda bu maddeyi artı tarafına yazabiliriz.

Yani kısacası biz bu gruptan çıkıp karşı taraftadaki en korkutucu ekip olan Yunanistan ile eşleşme şansımız bir hayli az gözüküyor. İkinci en korktuğumuz takım ise Hırvatistan ama onlarla eşleşip eşleşmeyeceğimizi şimdiden söylemek zor.

0 FARKLI FIKIR: