BIY AD

6 Eylül 2009 Pazar

Amerika'dan Türkiye'ye Gelenler Belli Oldu

FIBA Amerika turnuvasında yarı finale, yani son 4'e kalanlar belli oldu. Yani Türkiye'de yapılacak olan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazananlar da diyebiliriz. Brezilya, Porto Riko ve Arjantin son maçlara girildiğinde zaten garantilemişlerdi. Son bilet için grubun 4.sü Dominik Cumhuriyeti ile 5.si Kanada karşılaştılar. Bu maçı kazanan 4.lüğü elde edip gelecek sene Türkiye'ye gelmeyi garantileyecekti.
Maçı son anlarda 80-76 kazanan Kanada oldu. Anderson'un sayıları ve Kendall'ın savaşçı oyunu çok etkili olmuş. Ayrıca Kanada %50'nin üzerinde oranla üçlük atmış ve bu sayede kazanmış. Bir başka faktör de, turnuvanın en flaş oyuncularından Francisco Garcia'nın parmağındaki kırık sebebiyle Dominik Cumhuriyeti formasını giyememesiydi. Bu sezon Detroit Pistons'a transfer olan Charlie Villanueva ve Al Horford'ın çabaları Dominik Cumhuriyeti'ne yetmemiş. Açıkçası üzülmedim desem yalan olur. Önümüzdeki sene Garcia, Horford ve Villanueva'yı izlemeyi Kanada'ya tercih ederdim. Keşke Garcia bu sakatlığı yaşamasaydı da onlar gelselerdi.

Tebrik ediyorum Kanada'yı, zoru başarıp son 4'e kalmayı başardıkları için. Bugün yani Cumartesi gecesini Pazar sabahına bağlayan gece, saat 01:30'da Kanada ile Brezilya arasındaki yarı final maçı başlayacak. Saat 04:00'da ise Porto Riko ile Arjantin finale çıkmak için mücadele verecekler.

0 FARKLI FIKIR: