BIY AD

24 Kasım 2009 Salı

Enes Kanter'in Cezası ile İlgili Önemli Madde

Enes'in Washington Üniversitesi'ni seçtiğini ve olası bir şekilde birkaç maç ile 20-25 maç arasında değişebilecek bir oynamama cezasıyla karşı karşıya olduğuna değinmiştim.

Arkadaşımın yardımları ve ufak bir araştırma sonucunda Enes'in bu cezadan yırtma ihtimali olduğunu öğrendim. Efendim şöyle ki; NCAA, öğrenci olan oyuncuların oynama hakkıyla ilgili kuralı gözden geçirecekmiş ve yeni önerge şöyleymiş: "Buz hokeyi hariç, bütün sporlarda, öğrenci olan bir sporcunun, bir profesyonel takımla anlaşmış olması ve oynamış olması, onun NCAA'de oynamasına engel değildir, bu ancak ve ancak bir ödeme sözü veya garantisi almamışsa geçerlidir. Buna gerekli/lüzumlu harcamalar dahil değildir.

Gerekli/lüzumlu harcamaları da şöyle özetlemişler:
Gıda, kıyafet, alet, sağlık sigortası, koçluk servisi, ulaşım, tıbbi tedavi, tesislerin kullanımı.

Bu önerge büyük ihtimalle Ocak ayında görüşülecekmiş ve onay alması halinde Enes'in ceza almadan direk oynamaya başlaması için ortada pek bir engel kalmamış oluyor. Umarım Fenerbahçe de Enes'e gerekli desteği verir de oyuncumuz orada kalır ve hiç vakit kaybetmeden kolej basketbolu kariyerine başlar.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

uwash fena değil, konferans iyi... direk oynama imkanı bulacaktır... tbl'nin ne kadar leş durumda olduğu belli. gerçi şu anda lise oyuncularına karşı şov yapıyordur ancak gelecek sene ncaa'de gerçek gücünü görme şansı yaşayacaktır.