BIY AD

22 Kasım 2009 Pazar

21 Kasım'dan Notlar - 1. Bölüm

İnternet bağlantım sağolsun, Bucks-Grizzlies ve Kings-Rockets maçlarının son çeyreklerini izleyebildim sadece. Ama elbette gecenin en şaşırtıcı sonucunu Hornets aldı, NBA'in en formda takımlarından Hawks'u 96-88 mağlup ettiler. Hawks sadece 6 top kaybı yapmasına ve 20 hücum ribaundu almasına rağmen maçı vermiş. İzleyemedim ama bu mağlubiyetin en büyük nedeni herhalde Bibby'nin 5 dakika sonunda sakatlanarak oyunu terketmesi olsa gerek. Onun yokluğunda Hawks 4/22 ile üçlük kullanmış, sadece 15 asist yapabilmiş ve herşeyden önemlisi Crawford'ı Bibby yerine ilk 5 olarak düşündüğümüzde, kenardan sadece 13 sayı katkı alabilmiş. Bana sorsanız Bibby'siz de yenmeleri gerekirdi Hornets'ı. Ama Hornets da takım olarak, Hawks'un %18 üçlüğüne, %71 ile cevap verince galip gelmişler. Gerçekten de dünyanın dengeleri değişmiş.

Onun dışında Ersan'ın son çeyrekte 2-3 pozisyonda yine harika savunma yaptığını, bir pozisyonda Gay'den çok güzel bir şekilde topu çalıp fast break başlattığını ve hemen ardından rakip potaya pick&roll sonrası bir üçlük gönderdiğini ileteyim. Ribaundlara olan katkısı da cabası. Faul problemine girmedikçe, aynı süreleri almaya devam edecek gibi gözüküyor.

Rockets'da da Kyle Lowry ve Carl Landry'nin son çeyrekteki mükemmel oyunları galibiyeti getirdi. Hatta Lowry o kadar iyiydi ki, Aaron Brooks'un rotasyon dakikası geldiğinde hakem masasının önüne kadar geldi ve beklemeye başladı. Lowry üstüste 2-3 pozisyon müthiş pozisyonlar hazırlayınca, Rick Adelman Brooks'u yanına çağırdı ve Lowry'i oyunda bıraktı. Sacramento'da Tyreke Evans'ın sakat olmasından dolayı çok moralim bozuldu. Haftasonu rahat izlenebilecek bir maçta yer almaması kötü oldu. Bakalım bir daha ne zaman izleyebileceğim kendisini. Hawes 24 sayı ile kariyer rekorunu egale etti ama son çeyrekte zorlama olarak attığı ve isabet bulduğu 2 kısa mesafeli şut hariç, hiç ortalarda gözükmedi.

0 FARKLI FIKIR: