BIY AD

21 Aralık 2009 Pazartesi

20 Aralık'tan Notlar

Takımı baltalayanlar:
Peja üçlüklerde 1/7 ile oynamış. Takım halinde de 3/21 ile atmışlar. Sadece 11 top kaybı yapıp 18 hücum ribaundu almalarına rağmen şut yüzdeleri (37/95) maçı kaybetmelerine neden olmuş.

Chris Paul'ü buraya koymak istemezdim ama 3/13 ile oynayıp yanına 5 de top kaybı yapınca ve 7 maç sonra ilk defa 10 asistin altında kalınca (7) başka seçeneğim kalmadı. Sadece 8-9 tane Hornets hücumu izleyebildim maçtan, bunların 3 veya 4'ünde Paul'ü gerçekten harika savunduğuna şahit oldum Raptors'ın. Oldukça şaşırtıcıydı. Keşke dün maçı izleseymişim dedim.

OJ Mayo 5/19 isabet ve sıfır asist... Aşağıda değineceğim Randolph'a dua etsin.

Boşa kürek çekenler:
İkinci yarıda netten skora bakarken Denver'ın Carmelo ile yavaş yavaş geri döndüğünü gördüm ve maçı açtım. Üçüncü çeyreğin birkaç dakikasını ve son çeyreğin de büyük bölümünü izledim. Carmelo gerçekten inanılmaz oynadı ve Denver'ın maça ortak olmasını sağladı. 2-3 tane orta mesafe şutunun dışında devamlı çembere penetre eden, kendisine ve arkadaşlarına pozisyonlar hazırlayan bir Anthony izledim. Harikaydı ama Memphis de bir müddet sonra ona devamlı 2'li sıkıştırma getirerek topu elinden çıkarmaya zorladı. 1 dakika kala 5. top kaybını yaparak maçı Memphis'e teslim etti. 13/26 isabetle 41 sayı, 6 ribaund, 5 asist...

Raymond Felton'ın 11/22 isabetle bulduğu 27 sayı yaptığı 7 asist ve aldığı 9 ribaund boşa gitti adeta. Bobcats'teki ortalama dakikası 0.1 falan olan Acie Law'un, maçta hiç oynamamışken girip son atışı kullanmasına ne diyeyim ki ben? Gallinari cezayı blok koyarak kesince, G-Wall'suz ve sakatlanıp çıkan Jackson'sız Bobcats'de Felton'ın çabaları heba oldu.

Wade 13/31 isabetle 28 sayı bulmuş ve 10 asist yapmış ama maçı izleyen bir arkadaşımın dediğine göre hiç çembere gitmemiş neredeyse. Tamamen şuta dayalı bir oyun sergilemiş. Maçtan önce sırt ağrılarının olduğunu ama yine de forma giyeceğini söylemiştim herhalde çembere bu nedenle gitmedi, işin kolayına kaçtı diye düşünüyorum.

Günün hayvan performansları:
Zach Randolph... 32 sayı ve 24 ribaund. Zaten 24 ribaund hem Randolph'un kariyer rekoru hem de NBA'de bu sezon bir oyuncu tarafından ulaşılan en yüksek rakam. İnanılmaz oynadı. Maçı resmen koparan üçlüğün yanısıra, son çeyrekte takım sıkıştıkça sorumluluğu üzerine aldı ve işin ilginci başarılı da oldu. 13/21 isabetle oynadı maç boyunca ve sadece 2 top kaybı yapması da anormal bir durumdu. Son çeyrekte aldığı hücum ribaundlarıyla Denver'ı bitirdi, saymadım ama 5 tane almıştır herhalde. Karl'ın Martin yerine Birdman'e daha çok dakika vermesi gerekiyordu. K-Mart, Randolph karşısında adeta ezildi.

Ron Artest'i buraya yazmamın sebebi sadece 9 asisti ve 6 top çalmasına dikkat çekmek. Eskiden 8-9 top çalmışlığı vardı ama 9 asisti geçti mi bilmiyorum. Kariyer rekoru olabilir.

Brandon Roy son maçta aldıkları yenilgiye sinirlenmiş. Koca maçta sadece 3 şut kaçırarak 11/14 isabetle oynamış. Ayrıca 5'te 5 üçlük atmış ve 28 sayıya ulaşmış. 8 kere de arkadaşlarının sayı bulmasını sağlamış.

David Lee azıcık daha kendisini kassa triple-double yapacaktı: 15-15-7 ile. Karşısında Diaw ve Chandler olunca coşmuş coşturmuş arkadalarını. Lee'nin basketbol bilgisi ve saha görüşünü beğenirim ama yine de bu maçta yaptığı asistler şaşırttı beni.

Günün X-faktörü:
Nowitzki görünümlü Tim Thomas... Alman oyuncunun yokluğunda, onun yerine ilk 5 başlayan Thomas 22 sayı ile takımının en skoreri olurken %50 ile oynamış ve 7 ribaund almış. Onun sayesinde Cavs'i yenmişler. Cavs ilk maçta Mavericks'i yenmişti, bu sefer Cavs'de Moon yoktu Mavericks'de de Nowitzki yoktu ve Mavs kazandı. Yani Moon daha önemli bir oyunuymuş Nowitzki'den bunu anlamış olduk.

5 FARKLI FIKIR:

kurkoc dedi ki...

Hata aramak gibi olmasın ama Zachery de ufak bir hata var 32 sayı 24 rebo ile oynadı...

Onur Kukuk dedi ki...

Bu gecenin en ilginç olayı toplam 9 sn. oynayan Acie Law'un charlotte adına son topu kullanması ve bloğu yemesiydi herhalde.Düşünsenize 2 saat oturuyorsunuz sonra koç sizi oyuna alıyor ,hiç ısınmamışsın ,oynuyacağını bile düşünmüyorsun bu nasıl bir cesaretse alıyorsun topu içeri penetre ediyorsun ve bloğu yiyiyorsun.Burada acie law'mu suçlu kesinlikle değil.Burada suçlu olan larry brown'dır.O zamana kadar güvenmediğin adama son saniyelerde mi güveniyorsun.Burada aslında avrupa'dan amerika'ya gelen oyuncuların mental açıdan daha kuvvetli olduğunu'da görüyoruz.Gallinari, Acie law eline topu aldığında içeriye penetre edeceğini çoktan anlamıştı.Kaan kural'ın dediği gibi avrupa sanatsal oynuyor,amerika popüler kültür'e

Unknown dedi ki...

Bu arada dünkü maçın ilk periyodunda chris paul ayak bileğini burktu. Performansını o etkiledi muhtemelen, zaten kenara geldiginde de bileğini bir destek aletine koyarak deniyordu sürekli. Bir de Torontonun her hafta pazar gunu erken saatte evinde maç yapması onlara çok avantaj sağlıyor gibi karşıdaki takımlar hep uyur gezer gibi.

sabonis dedi ki...

@kerem: sağol, düzelttim

@ufuk: teşekkürler bilmiyordum ayağını burktuğunu paul'ün

@tim duncan: şu pozisyondan avrupalı oyuncularla amerikalılar arasında kıyaslama yapmak biraz abartı olmuş. öte yandan evet zaten acie law'un oyuna sokulmasını eleştirdim ben de zaten yazıda. saçmalık bence.

Onur Kukuk dedi ki...

Harbiden abartı olmuş ne yazmışım ben ya kafam iyimiş herhalde :)