BIY AD

22 Aralık 2009 Salı

21 Aralık'tan Notlar

Ersan:
1/9 isabetle oynamış maalesef. Herhalde bulduğu boş atışlar hiç girmedi bugün, olabilir. Ama Skiles da çok kötü oynadığı için onun dakikalarını kesmiş. Maçı izleyen bir arkadaşıma göre Ersan neredeyse hiç içeri girmemiş ve tamamen şut odaklı oynamış. Bugüne kadar hep boyalı alana katlarını ve dış şutlarını harmanlayarak oynamıştı ve başarılı olmuştu. Umarım şutuna faza düşkün hale gelmez.

Noel hediyesini reddetmek:
Bucks maçı Pacers'a hediye etmek için elinden geleni ardına koymamış. Son 1 dakika içinde kullandıkları 6 faulü birden kaçırmışlar. Kolay iş değil. Tebrik etmek lazım. Öbür tarafta da Pacers bu süre içerisinde 3 sayı gerideyken 3 tane üçlük kaçırarak "Yok teşekkürler bu galbiyeti istemiyorum" demiş.

Günün hayvan performansı:
Bogut 19 şutundan 14'ünü isabetli kullanıp 31 sayı üretip, 18 ribaund çekmiş. Üzerine de yetinmeyip 3'er blok ve asist yapmış. Hibbert'ı görünce karşısında coşmuş.

Aslında Dwight Howard'dan 21 sayı, 9 ribaund, 5 bloğa alışığız ama Jazz uzunlarına karşı hiç de fena değil.

Takımı baltalayanlar:
Dunleavy sezonun en kötü şut performanslarından birine imza atmış. Kendisinin değil bütün NBA'in: 2/17. Takımı maçı kaybettiyse, 1 numaralı sorumlu Dunleavy. Resimdeki Warriors'da sarhoş geçirdiği günlerini yad etmiş herhalde.

Günün X-faktörü:
Kings bench'i, ilk 5 oyuncularından daha çok sayı üretmiş. Udrih ile Udoka sırayla 16 ve 17 sayı üreterek başı çekmişler. Jason Thompson'ın da katkılarıyla maçın dönmesinde bu 3'lü çok etkili olmuşlar. Tabii Sergio'nun arkadaşlarına hazırladığı pozisyonları (7 asist) da unutmayalım.

Kenardan gelerek 2/2 üçlük, toplamda 7/9 isabet bularak 20 sayı üreten Redick maçın yön değiştirmesini sağlamış.

Boşa kürek çekenler:
Kaman sütten aldığı gücü hala kaybetmiş değil. Spurs'e karşı 23 sayı 15 ribaund ile oynarken 18 şutunun 10'unda başarılı olmuş. Ama Spurs kazanmasını bilmiş. Spurs'ün 7 top kaybında kalması şaşırtıcı açıkçası.


Suns'ı bitirmek:
Ligin en iyi üçlük savunan takımlarından Cavaliers, Suns'ı 4/19 isabette tutarak bitirmiş. Shaq tahmin ettiğim gibi 20 dakikayı geçmemiş. Mike Brown çok doğru bir tercih yapmış.

4 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

Ersan niye öyle olmuş izleyen var mı?

r7bertpires dedi ki...

şutuna aşık olmak gibi bir deyiş vardır, kaan kural sayesinde literatürüme girmişti. ersan bence bu hastalığa yakalandı. eddie house sendromu da diyebiliriz. bir an önce atlatır umarım. dünkü maçta bir pozisyonda miss-match oldu, jones veya watson kaldı ersan'ın arkasında. ama ersan post-up yerine fade away denedi. aha dedim sıçtı, sonra zaten skiles uzun bi süre kenarda tuttu ersan'ı.

sabonis dedi ki...

amerikalıların kullandığı "fall in love with your/his shot" diyecektim ben de ama direk ingilizce kullanmayayım dedim. öle kullanıyorsa kaan kural ben de kullanırım artık =)

BMamba dedi ki...

kevin durant'in 20de 3 ünü tek geçerim bu seneki