BIY AD

23 Aralık 2009 Çarşamba

22 Aralık'tan Notlar


Günün hayvan performansları:
David Lee 18 sayının yanında kariyer rekorunu egale ederek 21 ribaund almış. Üstüne yetmemiş 5 asist yapmış, son maçlarda bu özelliğini iyice ön plana çıkarıyor. Takımına maçı kazandıran oyuncuların başında gelmiş.

Arenas yine eski günlere dönmüş 24'te 13 isabet bularak ürettiği 31 ile. Philly'i 108-95 yenmeyi başarmışlar. Bir sonraki maçta 5/19 atar artık klasik.

Gerald Wallace her zamanki gibi bu köşemizde. İnsan değil gerçekten. 29 sayı, 12 ribaund 3 asist, 2 top çalma ve 4 blok. Yetmiyormuş gibi 6'da 4 üçlük atmış. Saygıyla eğiliyorum önünde G-Wall.

Zach Randolph, Denver'ı bitirdikten sonra Golden State'i de parkeden silmiş. 33 sayı 18 ribaundla oynayarak Memphis'in maçı kazanmasını sağlamış. Üstelik %66 saha içi isabetiyle. Gerçi Golden State'in ne halde olduğunu hepimiz biliyoruz ama yine de Randolph'tan 2 maçtır sağlam bir performans görüyoruz.

Landry'e ayrı değinmek lazım. Burada güme gitmemeli. Birazdan yazacağım.

Hayvansın Kobe. Yine 40 sayı üstelik hala kırık parmakla. Hem de 14/26 şut isabetiyle ve yanında 8 ribaund ile 6 asist ekleyerek. 5 top kaybı yapmış ama o kadar da olur artık.

Boşa kürek çekenler:
Troy Murphy, Garnett'siz Celtics karşısında 24 sayı 18 ribaund ile geçtiğimiz seneyi hatırlattı bize. Ama Celtics'in 40 kere serbest atış çizgisine gitmesi onu ve Pacers'ı alt etmiş. Yoksa genel olarak Celtics'i de %38'de tutmuşlar...

Noah'a yine burada yer veriyorum 4/13 isabetle oynamasına rağmen. Çünkü 10 sayının yanında 21 ribaund çekmiş. 21. Neredeyse takımının yarısı kadar. Maçtan sonra da şu açıklamayı yapmış: "Ruhsuz oynuyoruz, arkadaşım olsanız size birçok şey söyleyebilirim ama şu anda söyleyeceklerim durumu daha da kötüye götürebilir."

Westbrook son 5 dakikada 11 sayı üreterek kopan maçın ortaya gelmesini sağladı Ibaka'yla beraber. Ancak son hücumda sanki harika üçlük atıyormuş gibi kaldırıp atmasına sinirlendim. Önünde Fisher duran Green'e veya Harden'a verse çok daha iyi yapardı bence. Dış şutları kötü olan bir oyuncunun maçı oraya kadar getirdi diye son şutu kullanmasını pek doğru bulmuyorum.

Clippers pota altında Camby-Kaman ikilisi bu sezon alışık olduğumuz şekilde oynamışlar. Toplamda 41 sayı, 26 ribaund ve 5 blok. Tek sorun Kaman'ın 6 top kaybı yapmış olması ama mağlubiyeti hazırlayan şey, takım halinde Houston'ı durduramamaları ve devamlı faul yapmaları olmuş.


Dirk döndüğüne pişman:
Portland'da 4 tane önemli eksik (Batum, Fernandez, Oden, Outlaw) varken, üstelik yedek pivotları da maçın başında sakatlanmışken, Dallas evinde rakibine yenilmeyi başardı. Tebrikler. Hemen aşağıdakilerin bu konudaki katkısı çok büyük boyuttaydı. Rakipte içeride Juwan Howard oynarken boyalı alandan 200 sayı falan üretmesi gerekirdi Dallas'ın. Bu kadar da olmaz ya. Dirk ise elinden geleni yapmış ve sakat koluna rağmen 10/13 isabetle oynamış fakat yetmemiş.

Takımı baltalayanlar:
Terry ve Marion. Sırayla şut isabet oranları: 2/13 ve 0/7. Toplamda 2/20. Harikasınız çocuklar. Özellikle Marion'a selamlarımı sunuyorum, kendisini bir aralar dünyanın en iyi oyuncusu gibi gördüğü için. Hele bir de şu resimdeki atışı nasıl kaçırmış acaba? Resmin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz...


Günün X-faktörü:
Kyle Lowry son zamanlarda bench'ten gelerek çılgın maçlara imza atıyor. Dün de 16 sayı 7 asist ve 5 ribaund ile maçın dönmesindeki 1 numaralı sorumlu olmuş.

5 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

Westbrook'un bahsi geçmiş ama ismi yok ortalarda =)

Jamal Crawford'da iyi oynamış yine benchten

Cabaturi dedi ki...

Son 5 dakikada 11 sayı atan kim yazmmamışsın :( Durant galiba.

Berke B. dedi ki...

David Lee'nin kariyer rekoru olmadı, egale etti galiba, daha önce 21 olmuştu diye hatırlıyorum sanki..

sabonis dedi ki...

westbrook'u ekledim, david lee'yi de egale olarak düzelttim. eyvallah

Mavi dedi ki...

şu kırık parmak olayı da iyice efsane olmaya başladı. kaç defa açıkladılar kobenin oyununda bi etkisi yok bu parmağın. zaten parmak kırık değil çatlak aslında. ve kendi içinde bir nevi kaynamış. zaten parmağı kırık olsa ve sürekli zorlansa o parmak ne hale gelir düşünemiyorum bile. acısından parkeye bile çıkamaz kobe. insan değilsin kobe.