BIY AD

24 Aralık 2009 Perşembe

23 Aralık'tan Notlar

Takımı baltalayanlar:
Ariza 10'da 1 ile oynayarak sadece 6 sayıda kalmış. Bundan önceki maçta da 2/11 ile oynamıştı ama 6 veya 7 asist yaptığı için baltacı olarak değerlendirmemiştim... Sezonun başında iyi yüzdelerle atarak beni şaşırtan bir skorer kimliğe bürünen Ariza, zaman ilerledikçe skorerliğin öyle kolay bir iş olmadığını kanıtlarcasına kötü br yüzdeyle atıyor.

Okafor, %90 oranında potanın dibinden atışlar kullanan bir pivot olarak 4/17 isabetle oynadığı için, çok büyük tebrik ediyorum kendisini. Bu nasıl bir kazmalıktır anlamak güç. Boyundan posundan utanır insan.

Andre Miller 2/13 isabetle Spurs'ün bir oyuncusu gibi oynamış adeta ama Portland aşağıdaki Bayless sayesinde maçı kazanmış. Hatta 0.8 saniye kala yanındaki Bayless'a pas vererek süreyi bitirmek yerine topu elinde tutarak maçı riske etmiş Miller...


Günün hayvan performansları:
Bayless dakika aldığı zaman hayvanlaşabileceğini bir kez daha gösterdi. Brandon Roy takım elbiseyle kenarda iken, 31 sayı 7 asist ile Spurs'ü tek başına yıkmış adeta. Son çeyrekte de 9 sayı 2 asist. Ne olursa olsun Spurs'ün bu kadar eksik bir Portland'ı yenememesi bir şampiyonluk adayı için kabul edilebilir bir sonuç değil.

Bir kısa forvet, ilk 5'te çıkan diğer 4 arkadaşının toplamından daha çok ribaund alabilir mi? LeBron ise alır. 16'ya 15 geride bırakmış diğerlerini. Yanına 10 asist ve sadece 34 sayı.

Dwight Howard yine burada takılıyor. Sadece 7 şut kullanmış ve 13 sayı üretmiş ama onu özel yapan şey bunlar değil tabii ki. 20 ribaund, 2 top çalma ve 4 blok ile coşmuş.

Kevin Durant 20'de 12 isabetle 38 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile Phoenix'i deplasmanda yenmesini sağlamış Thunder'ın. Cleveland'dan sonra ikinci darbe geldi Phoenix'e.

Bizimkiler:
Hedo ilk double double'ını yaptı bu sezon. 11 sayı 11 asist ile. Oh be sonunda. Calderon'un yokluğunda ipleri eline almalı aynen bu şekilde. Pistons takım halinde berbatmış, zaten o konuda ufacık da olsa birşey yazacağım ayrı olarak.

Mehmet'i daha yeni Sloan eleştirmişti çok pasif olduğu için hücumda. Dün de sadece 2/8 isabetle oynayarak bu eleştirilerden kurtulacak birşey yapmamış. Jazz 70 sayıda kalmış.

Ersan acilen silkinip kendine gelmeli. Son maçındaki 1/9'dan sonra dün de 1/8 ile oynamış. Sadece 4 sayı, yanına da 3 top kaybı. Ayrıca alışılmışın dışında, sadece 2 ribaundu var. Birkaç maç daha böyle oynamaya devam ederse Mbah a Moute veya Warrick'i ilk 5'te görebiliriz.

Boşa kürek çekenler:
Amare bu sezon ilk defa Amare tarzında istatistikler yakalamış. 11/16 saha içi 13/16 serbest atış isabetiyle 35 sayı ve 14 ribaund ama Thunder'a karşı bu bile yeterli olmamış. Umarım böyle devam eder Amare. Özlemiştik. Hatta sırf Amare'ye bakmak için maçı edinip izleyeceğim.

Monta Ellis'ten yine 35 sayı 5 top kaybı. Bu adam 30 sayının üstüne çıkıyorsa fix 5 top kaybı da var yanında. Tabii 15/26 gibi bir isabetle atınca top kayıplarını hoş görmek gerekiyor. Karşıda takım olarak iyi oynayan bir Hornets olunca Ellis'in oyunu Warriors'a yetmemiş. Anthony Randolph da Monta Ellis'e yardımcı olmaya çalışmış defansta 8 blok koyarak ama o bile yetmemiş. İşte beklenilen Anthony Randolph bu, şu Nelson'dan kurtulduğu gün çok değişik işlere imza atacak bu çocuk inşallah.

Günün X-faktörü:
JR Smith... 10 tanecik üçlük atmış canım nedir ki? 10/17 isabet. Toplamda da 15/25. Sayısını vermeyi unutmuşum: 41. Unutmadan ekleyeyim, bench'ten gelerek 30 dakika içerisinde yaptı bunları. Hangi takımın kazandığını söylememe gerek var mı?

Ilgauskas uzatmada 3 hücum üstüste üçlük atarak maçı Cavs'e getirmiş. Yok artık Ilgauskas. Bundan önceki 28 maçta kaç tane atmıştı? 1. Yazıyla bildiğiniz bir. 25 sayı 8 ribaund da cabası. Big Z bu sezon ilk defa büyüklüğünü göstermiş bir maçta diyebiliriz.

13 FARKLI FIKIR:

LexLuthor dedi ki...

monta ellis'in 5 top kaybı 48 dakika sahada kaldığı için biraz daha kabul edilebilir bence. bu sezon 6. kez tüm maçı oynamış. geçen sezona göre ortalama 5 dakika daha fazla oynuyor, takımdaki bir sürü sakatlık sebebiyle de çok daha fazla top kullanıyor. bence bu golden state'de olduğu sürece ya "takımı baltalayanlar"da ya da "boşa kürek çekenler"de daha çok görürüz biz monta ellis'i.

wolken dedi ki...

nba maçlarını hangi adresten indirip izleyebiliriz ??

wolken dedi ki...

nba maçlarını hangi adresten indirip izleyebiliriz ??

sabonis dedi ki...

iletişim adresine mail atarsanız yardımcı olabilirim ama ana olarak league pass ve torrent kullanıyorum.

Mavi dedi ki...

okaforu da takımı baltalayanlara eklemek lazım bence. 4/17 ile oynuyodu pivotsuz takıma karşı ki koç 3. çeyrekte çıkardı onu almadı bidaha yüksek ribaund rakamına rağmen. bu arada andre miller 3 sn kala çok önemli bi off. ribaund çekti ve yapılan 2 faulu da soktu. gece çok sövdük ama affettirdi kendini.

sabonis dedi ki...

ben 4/7 görmüşüm okaforu. 4/17 ne ya hakkaten yuh. ekliyorum şimdi okafor'u. komikmiş.

ama andre miller'ın aldığı hücum ribaundu falan yok yahu. Blake ona tip'liyor. Hatta şimdi bir daha izledim sen öle deyince, Bayless'a pas verip maçı bitirmek yerine topu tutarak riske etmiş maçı...

ForJustice dedi ki...

10/17 üçlük atan adamın 1/6 yla faul atması çok ilginç olmuş...

Mavi dedi ki...

evet çok uykusuzdum ve o anın heyacanıyla yanlış hatırlamış olabilirim ama affettirdi kendini.

jr 10/14 idi rekora gidiodu 3 dk kala. sonra kaldırıp 8-9 metreden 3 tane kaçırınca koç kenara aldı. geçen yılda böle bi maçı vardı 11 üçlük atmıştı dehşet bi skorer olabiliyor bazen bu adam.

makaramasukoma dedi ki...

sacramento da uzatmada sayı atamamış ilginç

sabonis dedi ki...

eve gidince sacto maçının uzatmalarını youtube'a koymayı planlıyorum zaten. böle üstün körü yazınca olmuyo bu tarz rekorları =)

Clerk dedi ki...

inanılmaz şaşırttı beni Z. adam bildiğin hayvani performans sergilemiş ya hakkaten. gözlerime inanamadım 3 üçlük isabeti olduğunu görünce. bazen uzaklardan şut denediği oluyordu amenna ama böylesi şaşırttı.

Saban dedi ki...

Belki katılmayacaksın ama, sadece box score ve recap'lere bakıp bazı çıkarımlara varman, bence çok faydalı durmuyor. Gördüğüm kadarıyla gece boyu birçok maç izliyorsun, onlar hakkında kapsamlı yazılar yazarsan daha iyi olur diye düşünüyorum.

sabonis dedi ki...

@saban: Katılmayacağım değil, tam tersi katılacağım ama hafta içi gece maç izlemem mümkün değil. Nitekim çalışıyorum.

O birçok maç izlediği mgünler haftasonları oluyor.

Ayrıca sezon içindeki maçlarda oturup değerlendirme yazısı yazmak çok mantıklı gelmiyor. Genel olarak takımların ve oyuncuların durumlarını izlemek için izliyorum yani.