BIY AD

22 Aralık 2009 Salı

En Çabuk Oyun Dışı Kalan Adam

Knicks'in 47 üçlük denemesini yazmıştım. Bu da diğer es geçtiğim konu: 19 Aralık Cumartesi günü Lakers'ın Nets ile yaptığı maçta, Andrew Bynum parkede sadece 10 dakika 47 saniye kalmayı başarabildi. Çünkü bu sürede 6 faul alarak oyun dışı kaldı. Bynum'ın belalıları, ona ayrı ayrı 3'er faul aldıran Devin Harris ve Brook Lopez olmuşlardı. Bir dahaki maçta Nets karşısında ne yapacağını merakla bekliyorum genç pivotun.

Bu konuda Bynum bir rekor kırmış bile olabilir. Nitekim faul problemi aşikar olan oyunculardan Oden'ın bugüne kadar NBA'de oynadığı maçlarına baktım, 18 dakikanın aşağısına rastlamadım. Daha düşüğü var mıdır bilmiyorum. Ama eminim Bynum NBA tarihinde en az sürede 6 faul almayı başaran oyuncu olmamışsa bile ilk 5'e girmiştir kesinlikle. Zaten fotoğrafta Bynum'ın imzasını alan taraftarın da sadece bu nedenle t-shirt'ü imzalattığına dair haberler geldi kulağıma... Var mı daha çabuk 6 faul alan bir oyuncu bilen veya bulabilecek olan?

Bu arada bir sitede okuduğuma göre NCAA'de Niagara Üniversitesi'nden Mick Pontalti Vermont Üniversitesi karşısında 3 dakika içerisinde 5 faul alarak oyun dışında kalmış. Hem de Niagara 30 sayı farkla öndeyken. Bundan daha hızlısı olamaz, olmamalı.

4 FARKLI FIKIR:

nbalife dedi ki...

Merhabalar, Bubba Wells bu rekorun sahibiymiş. 1997'de Mavericks'de oynarken sadece 3 dakikada 6 faul alarak oyundan çıkmış. Fakat faullerin hepsi taktik faulmüş ve Bulls maçında Dennis Rodman'a yapılmış. Bundan önceki rekor ise 1956 yılında 5 dakikayla Dick Farley'e aitmiş.

sabonis dedi ki...

teşekkür ettim. kaynak için link alabilir miyim ilerisi için faydalı olur belki.

nbalife dedi ki...

Rica ederim.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bubba_Wells

Doğu Eroğlu dedi ki...

ilk beşte başlanılan bir maçta sahada kalarak oyun dışı kalmak farklı, sadece taktik faul yapmak için oyuna girerek oyun dışı kalmak farklı. bynum oyun dışı kaldığında maç saati neyi gösteriyordu acaba?

bubba wells örneği muhtemelen dördüncü çeyrekte gerçekleşmiştir?