BIY AD

25 Aralık 2009 Cuma

Lakers Uzun Seneler Zirvede Kalacak

Gasol ile 2013-14 sezonunun sonuna kadar sürecek bir kontrat imzaladılar. Bu sözleşmenin değeri yaklaşık olarak 60 milyon dolar. Kobe'yle de görüşmeler sürüyor ama zaten Kobe'nin kontratını yenilememesi gibi bir ihtimal neredeyse yok. Kadronun diğer önemli oyuncularından Bynum'ın 2011'e kadar süren bir kontratı var, Lakers isterse bunu 2012'ye kadar uzatabiliyor. Odom'un da kontratı Bynum'ınki ile aynı şartları içeriyor. Artest de 2014'e kadar Lakers'da. Yani kısacası takımın 5 yıldızı da - takas edilmedikleri takdirde - senelerce Los Angeles'ta kalacaklar. Bu oyuncuların üstüne hele bir de sağlık problemlerini atlatmış gibi gözüken Phil Jackson'ı da yeniden ikna edebilirlerse, işte o zaman korkunç olacak.

Öte yanda San Antonio, Boston gibi bugünün iki önemli takımının yıldızları artık dominant olabilecekleri son 2 sezonu yaşıyorlar diyebiliriz. Bugünden itibaren yeni kurulacak şampiyonluk adaylarının ise anında sistemlerini mükemmel bir şekilde oturtup, bir takım kimyası yakalamaları da oldukça zor. Bütün bunların ışığında Lakers'ın en azından önümüzdeki 4-5 sezon boyunca her sene zirvenin en önemli 2-3 adayından biri, hatta muhtemelen de 1 numaralı favorisi olacağını söyleyebiliriz.

12 FARKLI FIKIR:

Koray dedi ki...

erkan konuşmamak lazım gelecek senelerdede lakersin bir numaralı şampiyonluk adayı olacağı konusunda.Boston ve SASın(bence çok uzak şampiyonluğa) düşeceği aşikar fakat çıkışa geçecek takımlar var. Knicks jeffries ve currynin kontratında kurtulabilirse görülmemiş bir olaya şahit olabiliriz. Keza Portland ve OKC de inanılmaz potansiyel barındıran takımlar ki salaryleride boş.

tolga dedi ki...

tabi sakatlık olmazsa, kobe veya gasol sakatlandığınırsa işleri çoook zor olur.

L dedi ki...

@koray:

hocam portland'dan çok kişi ümitli ama, ben hiç güvenemiyorum onlara. yani potansiyel akıyor evet ama, en üstü zorlamaları çok zor. bir de sakatlık filan vurunca hepten yalan oluyor mevzu, o ayrı.

Ufuk Çağdaş Erdem dedi ki...

Oklahama City mi:)))) şampiyonluk adayı ha:))

Koray dedi ki...

@ufuk:

dikkat ettiysen yazıda gelecek senelerden bahsedilmiş, 2010 yazında nba in dengeleri değişebilir, okc nin amare ile birlikte kalbürüstü bir uzun daha kadrosuna kattığını düşün mesela, 2011-2012 de kendini dahadageliştirmiş olacak green,westbrook,durant ve gelişip ilk beşe yerleşmiş hardenla gayet şampiyonluğa oynayacak bir takım yaratabilirler. Aynı olay LAC ve blazers içinde geçerli. Salaryleri müsait olacak takımlar içinde zaten hali hazırda iyi takıma sahip olup potansiyel taşıyan takımlar var saydıklarım gibi.Öyle free agentlar varki 2010 yazında serbest olacak, gittikleri bu takımları şampiyonluk potasına sokabilirler.

@sabonis:

Evet işler portlandda istenildiği gibi gitmiyor, çok şanssızlar ama 2010 yazını iyi değerlendirip, potansiyellerinide kullanabilirlerse hala düşündükleri şey yapma şansları var bence hala. Tabi bu şanssızlığında bir yerde durması gerekiyor.

Turiaf dedi ki...

Oklahama'yı küçümsemeyein. Güzel bir çekirdekleri var ve doğru hamleleri yapabilirlerse önemli favorilerden biri haline gelirler

Mehmet Dinler dedi ki...

Onlar en büyük şampiyonlu adayı olacaklar 5 yıl ama 2000'lerin başındaki gibi de herkesten 7-8 adım üstün olmayacaklardır. Orlando geliyo, 2010'daki olası hamleleriyle Miami geliyor, LeBron'imza atacağı takım da var. Hatta Atlanta ile şu kadroya bir takviyeyle kendini şampiyonluk adayı olarak bulabilir.

Unknown dedi ki...

Nba de her takım için inişler çıkşlar oluyor. Sistem ona gore duzenleşmiş zaten, işin zor kısmı çıkıştayken son hamleyi yapabilmek. 2 yıl önce bulls u düşünelim; hinrich,gordon,deng, duhon,thabo,tyrus,nocioni vardı herkes gelecegin takımı diyordu ama gasol-kg takaslarından birini kıvıramadığı için son adımı yapamadı şampiyonluk yolunda. Oklahoma da buna benziyor şu anda keza harris-lee-lopez li nets, love-jeff-flynn-rubio lu wolves, casspi-evans-hawes-thompson lu kings hepsi yeniden yapılanırken faydalı gencleri kattılar kadroya ama bu iş her sene bir adam draft ederek olmuyor maalesef. Biten kontratla yapılacak bi takas ya da FA den alınacak dogru isimle son nokta koyulmalı. İşte lakers bunu yaptı, Kobe-odom varken farmar walton,vujacic,bynum gibi isimleri draftten aldı gasolla da son parçayı ekledi. Şimdi yapması gereken tek şey bu yapıyı korumak uygun olursa ufak eklemeler yapmak, onlarda bunu yapıyor. Eğer bir sakatlık veya çaptan düşme yaşanmazsa -mesela sezon sonu 32 yaşına girecek kobe- 5 yıl olmasa da 2-3 yıl en büyük favori olacak gibi lakers. Posttan uzun yorum oldu kusura bakmayın:)

twilost dedi ki...

new york napcak etcek seneye şampiyonluğun en büyük favorilerinden olacak adamlar 10 yılı aşkın süredir bunun hayaliyle yaşıyorlar zaten..

dallas sempatizanı olarak da ne kadar salary cap in en az boşluğa sahip takımı(veya da ilk 3ünden biri) da olsak cuban'dan çılgın bi hamle bekliyorum eğer bu sene mucizevi bi şekilde şampiyon olmazsak( gayet de böyle bi ihtimal var rakiplerimizi yenmeyi başardık şu ana kadar)

okc nin rahat bir 5 yılı var şimdilik oraları düşünmeyeceklerdir. portland'ın da sakatlıklardan nasıl döneceği önemli ama kısa vadede şansları olduğunu sanmıyorum. rubio geldikten sonra minnesotanın bir kilit hamleye ihtiyacı kalacak, kusursuz bir skorer o hamleyi başarırlarsa contender olacaklardır. gene memphis de ışık veriyor. contender olmak için en önemli şart bana kalırsa pota altı ve o konuda gayet potansiyelleri var.

arada denver ve atlanta'nın da gün geçtikçe ciddi şampiyonluk adayları olacaklarını düşünüyorum.

Koray dedi ki...

@ufuk

OKC nets,wolves,kingsten fersah fersah önde, iki sene önceki bullstanda, neyse hatırlatırım seneye offseasonda iyi bir hamle yaparsa thunder=))Lakersi potaya sokanda sırf gasol takası oldu,bedavadan gasol aldı adamlar waltonla farmarla falan olmadı bu iş yani.Abartmayın bu kadar lakersıda sağlıklı celtics gelip alabilir pacasını aşağını

@twilost:

OKC nin 5 yılı falan yok 4 senedir çok iyi yapılanıyorlar zaten. Wolvesun daha çok yolu var rubionun ne olacağı belli değil ayrıca flynn-rubio problemi,2 ve 3 numaralarda sıkıntıları var onların. Loveun olacağıda en fazla 15-10 luk oyuncu olur.Onlarında birden fazla fa ve trade hamlesine ihtiyacı var.

New yorka iki yıldız gidecek o şu an bile çok net ve jeffries ve currynin kontratlarından kurtulabilirse wade,bosh ve lebron aynı anda bağlayabiliyor yanılmıyorsam.

Unknown dedi ki...

@koray
fersah fersah demeyelim ona da biraz önde. Ama şöyle bakmak lazım nets daha carterdan bu sezon kurtuldu, OKC ise allensız 3. sezonuna giriyor. Dediğim gibi zaman meselesi, bu seneki draft secimi netsi aynı seviyeye getirebilir. 2 sene onceki bulls ise şampiyon miami yi ilk turda süpürmüştü. Daha OKC den bi playoff göremedik. Hem onların işi şu açıdanda zor; en büyük eksikleri en zor doldurulacak pozisyonda. Bu seneki FA oyunculardan sadece amare o boşlugu kapatabilir mesela. NY ise bu sene -eğer onceden bi takas yapmazsa- sadece 1 max. kontrat verebiliyor. Onların iş zor ve karmaşık.

Adsız dedi ki...

Üstad Spurs dönemi 2 sezon önce sona erdi artık gerçekleri görmek gerek. leylekler robinson'un yerine duncan'ı getirdikleri gibi duncan'ın yerinede bir "baby amiral" getirmezlerse bütün sermayesini geçtiğimiz dönemlerde fazlasıyla harcamış spurs'un bir 10yıl daha şampiyonluğun yanına dahi yaklaşacak bir takım kurması mümkün görünmüyor aynı dağılan bulls hanedanında olduğu gibi.