BIY AD

26 Aralık 2009 Cumartesi

Savunmaların Savaşını Yoncalar Kazandı

Dün gece Orlando Magic ile Boston Celtics arasında yapılan maçta ben çok zevk aldım. Ama muhtemelen pek çok basketbolseverin hoşuna gitmemiştir. Özellikle de ilk yarısı. Penetre edenlere muhteşem yardımlar geliyordu, ardından rakip topu dolaştırırken rotasyon inanılmaz çabuk yetişiyordu. Bu iki takım için de geçerliydi. Ancak o ana kadar bütün oyuncular gibi zorlanan hatta belki 5 top kaybı, sıfır asist ile sahadaki en çok zorlanan isim olan Rondo devreye girdi. Tempoyu gerektiği yerlerde arttırarak çok büyük iş yaptı. Takımına ritm kazandırdı. Nelson'a karşı ısrarla penetre ederek bulduğu turnikeler, yakın mesafeli atışlar ve serbest atış çizgisine giderek elde ettiği sayılarla bir anda Celtics'i öne taşıdı. Celtics ilk yarı boyunca aynı savunma çizgisini korurken, Magic'ten daha fazla mücadele ettiler, ortadaki topların neredeyse hepsi için savaştılar ve çoğunu kazandılar. İkinci çeyrekte 8 dakika kala başlayan ve üçüncü çeyrekte 10 dakika kalana kadar devam eden 19-2'lik bir serisi vardı Celtics'in. Bu süre zarfında Magic 18'de 1 şut isabetiyle oynuyorud. Celtics'e maçı kazandıran dönem bu oldu. İkincinin yarının başında takım hala mücadele etmeyip Rondo ile Tony Allen'a 10 saniye içinde 2 hücum ribaundu verince, Magic taraftarları, takımlarını yuhalamaya başladılar. Bu arada Magic 27 sayı ile, kulüp tarihinde bir yarıda atılan en az sayı rekorunu egale etti. Yukarıdaki resim de herşeyi anlatıyor...


Link

Azıcık oyunculara da değineyim. Dwight Howard kariyerinin en kötü maçlarından birini oynadı Perkins'e karşı. Özellikle ilk yarıdaki performansı içler acısıydı. Zaten Perkins'in onu genelde iyi savunduğunu biliyoruz ama bu kadarı da biraz abartıydı. İkinci yarıda ise tamamen unutuldu. Hücumda 2 tane hata yaptıktan sonra bir daha pas bile gelmedi kendisine. Aslında o da pek istekli değildi ikinci yarıda. Biraz savunma ribaundu aldı o kadar... Vince Carter maçın gidişatını değiştiren oyuncuydu. İkinci yarının başında 2-3 tane zorlama ve kötü seçilmiş şut ile başladı ancak ardından tek başına maçın kopmasını engelleyen isim oldu Magic'te. Şuttan çok çembere penetre ederek bulduğu turnikeler ve faul çizgisine gitmesiyle başardı bunu. Ancak ikinci yarıda Carter'a yardımcı olan kimse çıkmadı. Magic ikinci yarıda, ilk yarıya oranla çok daha kolay bulduğu boş şutları değerlendiremeyince parkede daha çok mücadele eden Celtics maçı kazandı. İkinci yarıda da Rondo'nun asistlerini ve şutları bir kenara bırakıp potaya yönelmeye başlayan Tony Allen ile Ray Allen'ın perdeleri kullanarak bulduğu şutları da unutmayalım. Özellikle Ray Allen maçın bitimine 1 dakika kala fark 3'e inmişken, perdeden çıktı ve onu iyi takip eden Redick elleriyle yüzünü kapatmasına rağmen zor şutu sokarak maçı Celtics'in kazanmasını sağladı. Kariyeri boyunca şu şuttan kaç tane atmıştır acaba? 500? 1000? 2000?


Link

Maçtaki bir diğer önemli olay ise bitime yaklaşık 1 dakika kala Garnett'in çok sert bir şekilde yere düşmesiydi. Maçı izlerken öyle bir ses çıktı ki, korktum. Neyse ki kalkıp yürümeye başladı da rahatladı herkes. Ama sonra oyuna girmedi. Maçtan sonra "İyiyim birşeyim yok, daha sert düşmüşlüğüm de var, maçı kazandık mutluyum." demiş. Buyrun pozisyon:


Link

2 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

Rondo bir ara 6 top kaybı 0 asistteydi, takımda onunla beraber toparlandı resmen. Glen Davis de şöyle bi girip çıktı maçta.

Adsız dedi ki...

Bu adam, KG, yerden kalkerken bile dizini sakınıyor nasıl kaldıracak playoffları çok merak ediyorum