BIY AD

23 Aralık 2009 Çarşamba

Tek Dişi Kalmış Canavar

Landry'nin Nowitzki'den yediği dirseği ve 5 dişinin kırılması konusunda fikri olmayanları şöyle alayım. Sonra da bu adamın savaşçılığını övmeye başlayayım.

Carl Landry, bu sezon orta mesafeli şutları başta üzere oyununu oldukça geliştirdi. Ama bu onun savaşçılığından ödün verdiği anlamına gelmiyor. Nitekim kendisi de biliyor ki parkede savaşmazsa, her hücum ribaundunu kovalamazsa, top peşinde yerden yere atlamazsa şu anki değerinden çok şey kaybeder. Üstelik bu savaşçılık ve mücadele sadece efor ile ilgili değil. Aynı zamanda zorlukların, sakatlıkların üstesinden gelmekte de Landry NBA'deki en iyilerden biri.

2 sezon evvel playoff'larda Boozer'ın müdahalesi sonrası bir dişini kaybeden Landry, 1 sonraki maçı kaçırabileceği için dişini yaptırmayıp dişsiz bir şekilde oynamıştı. Ardından 2 gün arası olduğu zaman dişlerini yaptırtmıştı. Geçtiğimiz sezon ise arabasındayken bacağından vurulan Landry 3 hafta sonra parkelere dönmeyi başarmıştı. Daha birkaç gün önce de Nowitzki'den yediği dirsek sonucu bazı raporlara göre 3 bazılarına göre 5 dişini kaybetmişti Landry. Ama kesin olan birşey var dişçi koltuğunda tam 5 saat oturarak, dişlerini yaptırdı ve sadece 1 maç kaçırdı. O kadar da olur, nitekim birçok kişi 5 saat normal bir koltukta otursa bile ertesi gün poposunun ağrısından maça çıkamaz. Landry dün yeniden formasına kavuştu ve Clippers'a karşı 37 dakika oynayarak bu sezonki en yüksek dakikasını aldı. Bununla da yetinmeyen Landry 27 sayı ile kariyer rekorunu kırdı...

Daha yeni bu tarz oyuncuları çok sevdiğimi yazmıştım, üstüste geldi güzel oldu. Çok büyük saygı duyuyorum sana Landry. En üstte kullandığım fotoğrafta da "Bakın dişlerimi yeni yaptırdım güzel olmuş mu?" der gibi...

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Fiziksel darbeden etkilenmemesi değil mental kuvveti bence takdire şayan. Ben 5 dişimi döktüklere yere 2 gün sonra çıkamazdım. çıksam bile elim ayağım titrer sürekli kendimi sakınarak kaçak oynardım. Bu adamsa delirmiş gibi korkukarının üzerine gitmiş kariyer rekoru kırmış. helal olsun.

sabonis dedi ki...

kesinlikle doğru mental gücü de inanılmaz.