BIY AD

21 Aralık 2009 Pazartesi

Yeni Garnett Döndü

Yazın Bender'ın NBA'e dönmek istediğini yazmıştım. Bundan yaklaşık 1 hafta evvel New York Knicks ile anlaştı. Açıkçası benim açımdan sürpriz oldu. Ne kadar süre alacağını merakla bekliyordum, 2 maç üstüste 14 dakika alınca hakkında ufak birşey yazayım dedim. Dünkü Bobcats maçında sadece ilk yarıdaki 5-6 dakika oynadığı bölümü izledim. Hücumda 2 kere post-up yapma çabası ve iki üçlüğü dışında birşey görmedim. Ama defansta ayaklarının pek gitmediğini söylemeliyim. Tabii bunda D'Antoni'nin harika 5'inin de payı var: Duhon-Bender-Jeffries-Harrington-Lee. Bender zaten dizlerinden dolayı yavaşlamışken bir de şutör guard pozisyonunda oynamak zorunda kaldı. Gerçi buna rağmen 1 pozisyonda Murray'in airball atmasına sebep olacak kadar iyi savunma yaptığını da belirtmeliyim.

İki maçta 4'te 4 üçlük atarak Knicks'in oyun sistemine uyum sağlayacağını gösteren Bender'ın dönüşü çok sevindirici. Hele bu kadar uzun bir aranın ve ciddi sakatlıkların ardından... Ama Bender maç başına 15 dakika alıp takımına katkı verecekse, bunu 2 numaralı pozisyonda yapacağına ben inanmıyorum.

1 FARKLI FIKIR:

Burak Eren dedi ki...

Bende bunu sormuştum sana maille bu yazıyı yazmana çok sevindim. Pacers döneminde bu oyuncuyu çok beğeniyordum ve bir Pacers'lı olarak en büyük gururlarımdan biriydi. Keşke bizde dönseydi tekrar NBA'e :D