BIY AD

25 Aralık 2009 Cuma

Yılın İlk Takası

2-3 gün geç ama yine de değinelim. Utah, Alman Peter Fehse'nin draft hakları karşılığında, Thunder'a Eric Maynor ile 2010'da kontratı biten ve basketbolu bırakmış olan Matt Harpring'i gönderdi. Jazz açısından tamamen ekonomik nedenlerle yapılmış bir takas. Nedeni de 2009 yaz aylarına dayanıyor. Jazz, Millsap'e istediği parayı vererek takımda tutmayı çok istiyordu. Yaz döneminde Boozer ve Mehmet'in kontratlarını feshetme opsiyonlarını kullanmamaları Utah Jazz'ı çok zor durumda bırakmıştı. Çünkü Jazz, Portland'a yıllık yaklaşık 9 milyon dolara imza atan Millsap'e, aynı kontratı lüks vergisi sınırının üstüne çıkmak pahasına da olsa verdi.

Şimdi işte bu takas onların - hesaplamalarımda bir yanlışlık yoksa - 13 milyon dolar kar etmelerini sağladı. Sonics'e geldiğinden beri yaptığı işlerle beğeni toplayan Presti de bu sezon 4.5 milyon dolar fazla ödeyerek (Harpring'in yaklaşık 3.5 milyon dolarını sigorta karşılıyor basketbolu bıraktığı için), gelecek için Westbrook'u yedekleyecek guard'ını Maynor ile bulmuş oldu.

Bundan 1 ay önce NTV grubu Utah'ın Philly ve Cleveland ile oynadığı maçları 2 gün üstüste vermişti. Şansa Deron Williams da sakattı ve Maynor'ı izleme şansı bulduk. Önce Philly'e karşı yaptığı 11 asist ile dikkat çekmişti ardından Cleveland'a karşı istikrarla ve inatla boyalı alana girmesi ve takımını son ana kadar maçta tutması hepimizi şaşırtmıştı.

Kısacası iki taraf açısından da karlı bir takas oldu. Bir tarafta Deron Williams'ın arkasında muhtemelen çürüyecek olan bir guard karşılığında Utah Jazz 13 milyon dolar kar etti. Diğer tarafta Thunder zaten genç olan kadrosuna, bir tane daha 22 yaşında yetenek kattı.

Hayırlı olsun iki takım açısından da.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

hocam harpring'in sakatlığı neydi?

sabonis dedi ki...

kariyeri boyunca bileğinden geçirdiği sakatlıklar ve ameliyatlar sonucu yıpranma olması lazım. özellikle bir sakatlık geçirmedi yani şu son dönemde eğer soru o yöndeyse.

Adsız dedi ki...

Geçen baharda geçirdiği operasyondan sonra bileğinde enfeksiyon oluşmuştu ve sonrasında tekrar baskete dönmeye çalışmakla uğraşmayacağını açıklamıştı hatırladığım kadarıyla