BIY AD

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Beşinci Maç - LeBron James Analizi


Link

Sabah hayalkırıklığıyla karaladığım yazının videolaştırılmış, gözler önüne sunulan hali. LeBron'un ne halde olduğunu çok güzel ortaya koymuşlar, daha önce buna benzer bir Monta Ellis videosu paylaşmıştım Mavericks'i nasıl bitirdiği anlatılıyordu. O da son derece başarılıydı, LeBron videosu son derece başarılı... Kaan Kural'a (twitter) ve blog'a adsız olarak yorum bırakan arkadaşa, bunu paylaştıkları için teşekkür ediyorum. LeBron'da birşeylerin ters gittiği kesin.

Bu arada bir iddiaya göre LeBron'un dirseğinde bir bağ yırtıkmış ve normalde 6-8 hafta arasında kaçırması gerekiyormuş. Tabii böyle ciddi problemi olan bir adam, dirseğindeki korumalığı niye çıkarır o da ayrı bir soru...

17 FARKLI FIKIR:

Filmplaylist dedi ki...

Bence Lebron'ın kötü oynamasının en büyük nedeni sürekli uzaktan çektiği şutlardı.İçeriye dalmaya başladığında Cavaliers düzelmişti ve sonra Doc Rivers mola alarak Cavaliers'i soğutmuştu.Birde dirseğinde yırtık olan bir adam o kadar jumpshot atmaz.Dirseğindeki yırtık olayı asparagas.Kesinlikle mental bir sorunn var Lebron'da geçen sene gördüğümüz ateşli gözlere sahip değil artık.

mucho dedi ki...

Bu saatten sonra 6. maçı düşünmek lazım.Boston, LeBron'un nasıl bir durumda olduğunu kestiremediği için onlarda tam stratejilerini geliştirememişlerdir. İlk çeyrekte LeBronu tartacaklarını düşünürsek içe drive'larında sert fauller izleyebiliriz. LeBron maça çok bilendiği için kontrolden çıkıp takımına da zarar verebilir.Birde Garden seyircisinin basketbol bilgisini de yabana atmamak lazım. LeBronu oyunda tutmamak için ellerinden geleni yapacaklardır. Cleverand'ın işi çok zor bence.

mussano dedi ki...

LeBron takımdan ayrılacak, bu artık kesinleşti. Performansının içeri drive etmeyip şut atmasıyla ya da sakat olup olmamasıyla falan bir ilgisi yok bence. Bunun nedeni biraz DeShawn Stevenson'da (o-ver-ra-ted) biraz da bitmek tükenmek bilmeyen egosunda gizli.(Ben istersem bi takımı sadece şutla da yenerim, canım isterse oynarım, Cleveland LeBron James'siz hiçbir şey yapamaz vs düşünceleri)

Kısacası LeBron winner değil (bireysel ödüller hariç)

tolga dedi ki...

@mussano
gerçekten alakasız bir tespit olmuş. adam şampiyonluk için deliriyor, yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmiş şimdi mi bırakacak ?

bence james cleveland şampiyon olmadıkça ordan ayrılmaz. herkes cleveland şampiyon olursa james kalır diyor ama bence tam tersi eğer cleveland şampiyon olursa james kesin gider onu oraya bağlıyan tek şey vefa borcu.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Kesinlikle istese her maç 30 sayı atıcak bir adam olduğunu (sev yada sevme) biliyoruz. Bu videoda gösteriyor ki savunma bile yapmıyor kasti olarak.

Unknown dedi ki...

@mussano Lebron winner değil mi?Bu aynı Ahmet Çakar'ın Shaq adam değil deyişine dönmüş. :)

Adsız dedi ki...

1 maçta yerin dibine soktunuz adamı.Türklerin spor olaylarına yorum yapması yasaklanmalı..

Adsız dedi ki...

Lebron takım değiştirsede değiştirmesede kendini bazı konularda değiştirmesi lazım. Dışardan zorlaması anlamsız mesela. Adam şuan potaya NBA'de en rahat giden oyuncu. Böyle bir avantajın var neden dışardan zorlarsın ki. Ayrıca bu adam 40 sayı 8 asist filan yaptığı normal sezon maçlarında hiç demedimi bu diğer adamlarda asist sayı yapsında playoffta afallamasınlar. Kobe Bryant'ta böyledi şimdi sayı ortalaması filan umrunda değil. Tamam Lebron normal sezonu tek başına götürdü bu bir oyuncu için MVP niteliğindedir. Fakat bazı dezavantajlarınıda playofflarda görüyoruz. İşin kötü tarafı Cavs Boston'ı uyandırdı. Boston bile inanmıyordu 3 maç alacağına bu seriden. Bu saatten sonra uyuyan Pierce dahil hepsi kıvama geldi. Cavs açısından kötü bir durum.

Ayrıca Cavs'ın kötü bir kadrosu yok. Zaten Lebron tek başına kitle imha silahı gibi bişey. Shaq 38 yaşına rağmen hala ribaund block sayı bişeyler yapıyor. Mo gayet iyi oyuncu. Jamison vs. çok söylemeye gerek yok. Sadece akılları başka yerdeymiş gibi oynuyorlar.

Adsız dedi ki...

lebron şampiyonluk istiyorsan cavs'da kalacak. kimse çıkıp da "lebron şu takıma giderse şampiyonluk yaşar" diyemez. knicks leborn+wade'i bile alsa, kadro derinliği olarak asla bir cavs edemez. cavs'ın kadrosu çok iyi ve bu kadro lebron üzerine kurulu. yani lebron için en ideal kadro kesinlikle cavs. zaten bu kadroyla da lider bitirdiler. lebron cavs'dan giderse, şampiyonluk uzun süre hayal olur gittiği takımda.

Mustafa Şimşek dedi ki...

@Antimadde, evet Lebron winner bir oyuncu değil. Winner derken maç kazandıran oyuncudan bahsetmiyoruz, şampiyonluk kazandıran oyuncudan bahsediyoruz. Şimdiye kadar da lise'de kazandığı şampiyonluklardan başka elinde bir şey yok. (MVP vs. ödülleri onu winner olduğunu kanıtlamaz, iyi oyuncu kanıtlar). Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.

Filmplaylist dedi ki...

@mustafa şimşek Lebron winner değil nasıl dersiniz nba'i hiç mi takip etmiyorsunuz.Tamam Lebron itici bir insan olabilir ancak yiğidin hakkını yiğide vereceksin.Nba'de şampiyonluk kazanamamış o kadar winner oyuncu var ki.Reggie Miller'da kazanamadı,Karl Malone'da kazanamadı bu demek değil ki bu oyuncular winner değil.Siz galiba şampiyonluk kazanamamış isimleri bilmiyorsunuz.Nash,Kidd,Stockton,Chris Webber,Charles Barkley daha böyle birçok isim sayabilirim size.Winner değil dediğiniz oyuncu yanında bir tane adam olmadan 2006 yılında tek başına takımını Nba finali oynatmış birisidir hatırlatırım.

Adsız dedi ki...

@filmplaylist

2006 olmayacak o yanlış olmuş.

Adsız dedi ki...

lebron bir maçta kötü oynadı diye kimse yerin dibine sokmaya çalışmıyor eminim. bu maç, kariyerindeki en önemli maçlardan biri, cavs ile şampiyonluk yolundaki son şansında belki de en önemli adımdı. bu kadar tantana yapılmasının en büyük sebebide "fiziksel olarak hiçbir sorunum yok" diyen bir adamın neden maç boyu sahada gezdiği oldu. bunda da garip bir şey yok, çok ağır şekilde eleştirilmeyi hak ediyor. televizyona çıkıp ben winner'ım diyorsan, korkunç egolarınla yaptığın açıklamaların hep aynı kapıya çıkıyorsa, böyle oynamaya hakkın yok. sonuçta bugün celtics'in son darbeyi vurma ihtimalide mevcut. (cavs çıkamaz diye birşey kimse söyleyemez) En çok merak ettiğim sorulardan bir taneside şu, acaba lebron saha içi denemelerinde kaçırdıkça seyirciden gelen seslerle morali dahada mı bozuldu ve oyundan koptu diye düşünüyorum. böyle bir egoya sahip oyuncunun başına gelmiş olabilir. "ulan bu takımda herşeyi yaptım, 5 tane şut kaçırdık diye yuhlamadıkları kaldı" gibi.

Filmplaylist dedi ki...

@adsız 2006-2007 sezonu yazacaktım öyle çıkmış.Doğru 2007 finallerinde çıkardı finale.

mussano dedi ki...

@tolga

şampiyonluk için delirdiğini nereden biliyorsun psikoloğu musun, arkadaşı mısın?

@antimadde

ahmet çakar'dan çok daha fazla nba bilgim olduğuna eminim. istersen seninle 5 saat nba konuşurum.

winner'dan kastım şampiyonluktu. şampiyonluk için sadece yeteneğe değil bazı farklı mental özelliklere sahip olmanız gerekir. tabii ki iyi takım arkadaşlarına da.. LeBron böyle bir takıma sahipken ve neredeyse tüm dış şartlar da buna uygunken (ligde bir michael jordan falan yokken) hala şampiyon olamıyorsa burada "winner"lıktan bahsedemeyiz. ha umarım şampiyon olur da buradaki tüm yazılanlar çöpe gider.

sabonis'ten ve diğer yazarlardan özür diliyorum, onların tek suçu işini iyi yapmak :) ancak burası da maalesef ntvspor'un yorum bölümlerine benzemeye başlamış!...

mussano dedi ki...

bir noktayı açıklığa kavuşturmayı atlamışım. yorum kalabalığı olduğunun farkındayım; ancak içimde kalırsa da çatlarım :)

winner kimdir biliyor musunuz? Bir tek şampiyonlukla bile yetinmeyecek derecede iş ahlakı, hırsı ve yeteneği içinde birleştirebilen kişidir.

dış etkenler haricinde, yeri geldiğinde en önemli nokta olarak kendiyle bile başedebilen kişidir.

örnek verecek olursak winner, bill russell'dır. tim duncan, michael jordan, shaq, zinedine zidane ve roger federer'dir. ve nispeten son yıllardaki mental gelişimiyle kobe'dir.

(malone, stockton, reggie miller, kidd, nash gibi adamlar büyük oyunculardır, saygımız sonsuzdur.
ancak çeşitli nedenlerle "winner" olamamışlardır.)

LeBron bu mentaliteye erişemediği sürece winner olamayacak. yoksa yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi: tek başına kitle imha silahı olduğu ve istediği her maç 30 atabileceği aşikar..

Filmplaylist dedi ki...

@Mussano sizin nba bilginize birşey diyen olmadı.sizin bakış açınız yanlış.Winner olmak demek şampiyonluk kazanmak demek değildir.Brian Scalabrine'de şampiyon oldu şimdi o winner mı allah aşkına.Carmelo Anthony denilen adam koskoca nba'de son topu en verimli kullanan oyuncu.Brandon Roy,Chris Paul bu adamlarda belki hiçbir zaman şampiyon olamayacaklar ancak bunlara winner dememek için size para vermeleri lazım.Bence siz winner'ın ne anlama geldiğini yanlış biliyorsunuz.Winner basketbolda yüzük kazandıran oyuncuya denmez takımına maç kazandırmayı alışkanlık haline getirmiş oyuncuya denir.Bence siz şampiyon oyuncu kavramıyla,winner oyuncu kavramını birbirine karıştırmışsınız.