BIY AD

6 Mayıs 2010 Perşembe

Bosh Toronto'yu Kafasından Sildi

Boş bundan birkaç gün önce Twitter'ına şunu yazmıştı: "Bir süredir sormak istiyordum: Sizce hangi takıma gitmeliyim ve neden?" ardından da "Daha doğrusu, sizce kalmalı mıyım gitmeli miyim?" şeklinde düzeltmişti. Ben buna anında yer vermek istemedim blog'da çünkü Twitter account'unun çalınmış olabileceğini düşündüm. Zira bu kadar bariz ve açık bir şekilde fikirlerini milyonlara aktaracağına ihtimal vermemiştim. Ancak aradan geçen günlerde Bosh'un hesabından yeni tweet'ler gelince ve çalındığına dair herhangi bir haber çıkmayınca ikna olmak zorunda kaldım ki gerçekten Bosh yazmış üstte verdiğim 2 tweet'i. Hatta bununla da yetinmeyip "Yer" kısmından Toronto'yu silip "Her yer" yazmış. Profilindeki "Raptors takımının Kaptanı" yazısını da kaldırmış. Bütün bunlar ne demek? Bosh kafasında Toronto'yu bitirmiş. Artık Raptors'da kalma ihtimali herhalde %1 bile değil. Zaten bu anlama geldiği için ilk başta bunları Bosh'un yazdığına dair şüphelerim vardı. Hani kafanda bitirmiş bile olsan saygıdan ve genel etik gereği bunu saklı tutarsın. Aynı mantıkta, sezon içinde medyayla takas olma isteğini paylaşan, sinyalini veren oyuncuların yanlış yaptığını düşünüyorum. Asıl konumuz bu değil tabii.

Raptors'ın playofflar'ı kaçırması halinde Bosh'un ayrılması bekleniliyordu sezon başından beri. Bunu ben de yazmıştım birkaç kere blog'da. Ama kararını böyle paylaşacağını da düşünmemiştim. Bosh artık ne bir Torontolu ne bir Raptors oyuncusu. Çok bombastik (mucizevi) olayların gerçekleşmesi lazım kalması için. Knicks ve Heat'i gideceği en olası takımlar olarak görüyorum. Raptors için de draft'tan yeni bir Bosh bulana kadar sancılı bir dönem gözüküyor yakın gelecekte. Bosh, Calderon ve Hedo üçlüsünün bugünkü performanslarıyla aldıkları paraları karşılaştırınca Raptors taraftarlarının karnına zaten bir ağrı saplanıyordu. Bosh da gidince toplu intihar eylemleri gözlemleyebiliriz. Şimdiden geçmiş olsun dileyelim Toronto'ya...

22 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Bosh'un gideceği konusunda zaten kimsenin şüphesi yok merak edilen sign & trade mi olacağı yoksa FA olmayı mı tercih edeceği. Gideceği yer konsunda ise Houston ağırlık kazanmaya başladı Bosh'u çok istiyorlar. Bosh'da zaten Teksas'lı.(Gerçi hometownu Dallas ama onların pek hareket alanı yok.)

Serhat Ugur dedi ki...

Niye geçmiş olsun ki, Bosh'lu Toronto'yu da çok gördük. Triano gitmeli öncelikle.

Unknown dedi ki...

Hido için hiç üzülmüyorum kendi etti kendi buldu.Sözünde durup Portland'a gitseydi bunlarda başına gelmeyecekti.Bosh'ta Wade gibi tek başına takım ayakta tutan bir adam.O yüzden Bosh'lu Toronto'yuda gördük demek yanlış.Yanında doğru dürüst birileri olsaydı şu ana kadar hep şampiyonluğa oynaya takımda olurdu.Wade'in yanında Shaq oldu,Odom oldu adam ilk senesinde şampiyon yaptı takımı, eğer Bosh'un yanındada Shaq ve Odom olsa oda şampiyon olurdu.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Bosch asla bir winner ola-mazzzzzzz!
Ne oyun yapısı ona uygun ne de o özelliklere sahip bir oyuncu..
Anca bir süper yıldızıny tanında yamamlayıcı oyuncu olablir..

tolga dedi ki...

miami veya nyk'a gideceğine ihtimal vermiyorum. houston en yüksek ihtimal.bosh karşılığında battier,scola ve jordan hill alınabilir houstan'dan ama scola'nın da toronto'nun ilacı olacağını hiç sanmıyorum. umarım böyle bişi yapmazlar.

2.seçenek: lakers'la dillendirilen bynum-bosh takası bence toronto için en iyi seçenek bu.

3-chicago takası bosh+hido =hinrich+deng bence harika bir takas olur iki taraf için de.

Adsız dedi ki...

Şampiyon olduklarında Odom yoktu yalnız.Shaq takasında kullanılmıştı Odom

Çağrı dedi ki...

Bosh bence hiçbir zaman bir takımı tek başına sırtlayacak seviyede bir süperstar olmamıştır olamayacaktır en iyi ihtimalle Ahmet Çakar'ın tabiriyle yancı olur ...

Unknown dedi ki...

Oyuncularin aldigi paralardan dolayi seyirciler intahara suruklense. Tracy McGrady $23,239,561
Jermaine O'Neal $22,995,000
Rashard Lewis $18,876,000
Huston, Miami ve Orlando maclarini seyircisiz oynardi :))
Bosh adam degil diyorum size!

Adsız dedi ki...

Vay canına kobe-hater'dan çok bosh-hater varmış! Bence Bosh-haterlar çok ama boş konuşmuş. Bosh yancı falan değildir bir süperstardır. Raptors gibi loser bir takımı kaç defa play-offa sokmuştur. Bosh yancıysa kimin yancısı Calderon'un mu? Hedo'nun mu? Barganani nin mi? Çok komik bir itham bu. O takımdan Bosh'u çıkarınca bir avuç işe yaramaz kalıyor geriye. Bosh Nash ile oynamıyor! Amare gibi beslenip boş poziyonlarda smaçları vurmuyor. Pozisyonun kendi yaratıyor ekmeğini taştan çıkarıyor. Buna Rağmen %55 civarı şut yüzdesiyle oynuyor. Yancı diye bir tabir kullanılacaksa Amare'ye belki denebilir.

Ama sorun o değil sorun basketboldan ve NBA'den anlamayan futbol izleyiscisinin Ahmet Çakar pirlerinden duyduklsrı birkaç özlü! sözü gelip burada satmaya çalışması.

Çağrı dedi ki...

@adsız

1-ben bosh hidayet'in veya calderon'un yancısı demedim ki zaten ...

2-Ben herhangi bir takımın GM'i olsam Bosh'a güvenip üstüne takım inşa etmeye çalışmam sen edersen saygı duyarım orası ayrı konu ama ben etmem ..

3-Süperstar denildiği zaman, üstüne takım kurulacak adam dediğin zaman benim aklıma son 10 yılda Kobe-Lebron-TMac-Wade-Howard-Shaq-Duncan geliyor, Bosh benim gözümde hiçbir zaman o seviyede bir basketbolcu olmadı en iyi ihtimalle Kobe'nin yancısı Gasol gibi bir adam olur imkan olursa onu anlatmak istemiştim ben ...

Adsız dedi ki...

@çağrı Bu şekilde ifade etmeni kabul edebilirim. yani süperstar kavramını bu saydığın adamlarla sınırlayacaksak evet Bosh bunlardan daha alt kademede bir star. Ki ben bosh'un yanında bir yıldız olmadan orta kademe bir takımı şampiyon yapabilmesinede düşük şanş veririm oysa Bosh+Wade'in bu ligi silip süpüreceğine hiç şüphme yok. Ama bu Bosh wade'in yancısı olacak anlamına gelmiyor. Demek istediğim Bosh ismi gibi boş bir adam değil. Yancı tabirini haketmiyor.

Sheed dedi ki...

https://twitter.com/chrisbosh/status/13505228700

böyle de diyor bosh efendi aslında, ben yine de kalacağını pek sanmıyorum gerçi.. bakarsın "bombastik" olaylar olur..

Unknown dedi ki...

nasıl iş bu ya siz nba'i hiç mi izlemiyorsunuz arkadaşlar kobe'yi yolla toronto'ya o da hiçbirşey yapamaz.Siz sırf adamın yanında kimse olmadığı için adama loser sıfatı koymuşsunuz.skor yorumculuğu yapmayın bir gece uyumayında bosh'un bir maçını izleyin.Çöp oyuncuların arasında çöp bir takımı nasıl ayakta tutmaya çalıştığına bir bakın ondan sonra yıldız değil,üzerine takım kurulmaz diyin.

Çağrı dedi ki...

Toronto'nun çöp takım olduğu görüşüne katılmıyorum Toronto'nun bu seneki kadrosu doğuda playyoff yapan Bucks, Miami, Chicago veya Bobcats'ten kötü diyen biri çıkarsa zaten hiç tartışmayalım.

Lebron'un 2007 de final oynadığı takımdaki bazı oyuncuları yazayım isterseniz E.Snow-Pavlovic-Gooden-L.Hughes-Ilgauskas-D.Gibson-D.Marshall ...

lacivert dedi ki...

çağrı ya katılıyorum. unutmayın ki kadroda birde 2006 draftı birinci sıra seçimi var. milwaukee sadece bogutla play off a kadıysa bosh-bargnani ikilisinin en azından play-off yapmasını beklemek fazla değil. hidayeti saymadım bile.
bosh un kendi şutunu yaratabilmesi onu çok özel bir oyuncu yapıyor. ancak diğer oyuncuların oyununu da bozuyor. bosh un birinci tercih olduğu bir takım atlanta gibi isolation offense oynamak zorunda. böyle de bir yere kadar gelirsiniz. zaten diğer oyuncular bu yapıya uygun değil atlantadaki gibi.
süper yıldız olarak sayılanların ortak özelliği diğer oyuncuların da oyunlarını bir seviye yukarı taşımaları. bosh ta bu yok. en azından henüz yok.

Unknown dedi ki...

Bargnani kim,calderon kim yahu bunlar adam mı?Bunların bir takıma yarardan çok zararı olur.Bargnani'nin olduğu bir takımın bırak şampiyon olması,finallere kalması bile imkansızdır.Calderon,Bargnani,Hido bunların sadece adı var hepside matador savunmacı.2007 yılındaki Cleveland'la Toronto'nun karşılaştırılması,Lebron James ile Chris Bosh'un karşılaştırlması gibi mantıksız olmuş.Chris Bosh'u yıldız sıfatındaki PF'ler ile karşılaştırın.Tim Duncan,Dirk Nowitzki,Pau Gasol,Amare gibi.2007 yılındaki Cleveland savunma felsefesi iyi olan, takım olmayı başarabilmiş bir takımdı ve başlarında Triano gibi çöp bir menejer yoktu.Valla Chris Bosh için o kadar seviniyorum ki şu aralar bana sanki cehennem'den kurtuluyormuş gibi geliyor.Madem Lebron James dediniz Lebron James Toronto'ya gelse o da hiçbirşey yapamaz.Uzun lafın kısası hücum maç kazandırır, savunma şampiyonluk.Savunmanın 0 bile değil eksilerde olduğu bir takım çöp takım değilde nedir.

Adsız dedi ki...

@lacivert ve @çağrı

Bosh'un üst üste sakatlıkları olmasaydı zaten bu senede Raptors play-off'daydı. Sadece sezon sonunda kaçırdığı maçlarda olsaydı bile chicago yerine playoff olacaklardı. Bosh-Bargani ikilisini nerden çıkardın! Lütfen ikii uydurmayalım. O takımda zaten Bosh'un yarısı kalibrede biri olsa çok farklı yerde olurlardı bugün

lacivert dedi ki...

@Antimadde
Bargnani 80 maç 35 mpg %47 fg% 17,2 sayı 6,2 rebo
Calderon 68 maç 26,7 mpg %48 fg% 10,3 sayı 5,9 asist
ikisi de çoğu takımın sahip olmak isteyeceği hücum gücü. ama tabi savunmaları berbat. zaten torontonun en büyük problemi bosh la beraber bu 3 berbat savunmacının ilk 5 başlaması. seneye bosh gidip calderonun dakikaları kısılınca ikisinin de performansı çok artacak. ben şahsen Bargnani den bogut benzeri bir çıkış bekliyorum. tabi savunmaya odaklanırsa.
bosh diğer saydığın isimlerle kıyaslanabilir tabi ama duncanla kıyaslamak duncana hakaret etmek demektir.

@ adsız
play off yapan bulls ve portland varken üstüste sakatlıktan bahsetmek ayıptır. bosh 70 maç oynamış. adam olan 70 maçta takımını play off a sokar zaten.
takımın açık ara en çok dakika alan, en çok şut atan, en çok para alan iki ismine ikili denmez de kime ikili denir açıklar mısın lütfen. merakla bekliyorum. ikililerin biri kısa olur falan diyorsan genelde öyledir ama mehmet-boozer, duncan-amiral gibi örnekler de yok değil.
ikililerin ikisi de aynı seviyede olmaz zaten. ama yarısı da değil. insaf. bosh 24 sayı atmış bargnani 17. bosh 10,8 rebo çekmiş bargnani 6,2. kaldıki bosh bargnaninin boşalttığı alanda oynuyor. boozer hesabı. ha savunma dersen ikisi de yapmıyor.
sözün kısası raptorsu hiç sevmem. hidayet takas olsa da takip etmeyi bıraksam.

Adsız dedi ki...

@lacivert
Kendi ağzınla yakalanmışsın evet portland ve chicago sakatlıklara rağmen play-off yaptılar çünkü onlarda roy'la oden yokken miller ile aldridge vardı, noah yokken rose vardı. Toronto'da kim vardı? Sen Bargnani vardı diyorsun anladığım kadarıyla eh işte senin beğnemediğin sonuçta ortada o zaman.

Basketbolda değerleri artimatik olarak kıyaslamazsın Barg(2.14) 17 ppg 6 rb , Bosh(2.08) 24 ppg 11 rb sezon ortalaması var. Basketbolda 17 sayı ortalama ile 20 sayı ortalam yapmak arasında bayağı büyük bir fark vardır. İstatisktik tablosuna baktığında 15-18 sayı ortalamya sahip tonla oyuncu vardır ama 20'nin üzerinde çok azdır. Bir oyuncunun değeri yalnızca rakamlarla da ölçülmez saha içindeki etkisine bakılır.Kobe 27 Wade 26 sayı ort. yapmış. Senin düz mantığınla rakamlara bakıp yorumlarsak 2 tane Barg bir Kobe'den daha değerli! O zaman piyasada bol bol bulunan Barg kalibresindeki 5 oyuncudan takım kurar(bir takımda 3 kobe aman tanrım!) güle oynaya şampiyon olurdu herkes!

lacivert dedi ki...

@ adsız
nasıl böyle bir sonuç çıkardın inan hiç anlamadım. 70 maç oynayan bir oyuncu için sakattı ondan play off yapamadılar demek çok saçma. toronto bosh la play off yapamadı. bu gayet net. ama play off yapamamasının nedeni kadro kalitesizliği değil. royun portlandda rose un bullsta yaptığı etkiyi bosh un torontoda yapamamış olması. oyun stili buna uygun değil. mesela dirk ve carmelo da benzer oyun stillerine sahip. topu verdin mi unut. bu yüzden ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar diğer oyuncuları oyuna katamadıkları için bir yerden sonra başarı gelmiyor.
istatistik konusunda sadece şunu söyleyeceğim. bargnani potadan daha uzak noktadan şut atıyor. bu da yüzdesini biraz düşürüyor. geçen sene 325 üçlük denemiş. dediğim gibi nasıl boozerın istatistiklerinde memonun oyun stilinin etkisi varsa bosh ta da benzer durum sözkonusu.
diğer yorumlarına cevap vermeyeceğim. başka da yorum yazmayacağım. sağlıcakla

Unknown dedi ki...

Bosh'un sampiyon olmak gibi bir derdi yok, liderlik vasiflarida yok. orlando'dan 43 sayi fark yiyen atlanta'dan 150 sayi yerken nerdeydi. Miami'de kim var ruh hastasi Beasley'den baska. Wade her reportaj yaptiginda, ha patladi ha patlayacak diyorsun, ici icini yiyor sampiyonluga oynayamadigi icin. zaman gosterecek arkadaslar, seneye playoff zamani gorusuruz...