BIY AD

9 Mayıs 2010 Pazar

Dünyanın En İyi Oyun Kurucusu (Deron ve Stockton)


Link

10 gün kadar önce kendisini dünyanın en iyi oyun kurucusu ilan eden Deron'ın son hücumda fark 1 iken çembere gitmek yerine, oyun alanındaki en verimsiz noktadan (tek ayağı üçlüğün içine basarak) şut attığına dikkat çekmem gerekiyor. Matthews'un yaptığı açık faul verilmemiş ve ayağına bir fırsat gelmişken (gerçi ondan önce Boozer'a Fisher'ın yaptığı faul verilmedi) bu fırsat ucuz bir şekilde harcanmamalıydı. Bana göre Deron yerine Korver'ı perdeden çıkarıp kullanmak daha doğru olurdu çünkü çılgın bir şekilde Philly günlerini bile gölgede bıraktı dün gece Korver. 10'da 9 şut (5/5 üçlük) isabetiyle Lakers'ı perişan etmişti o ana kadar. Tabii Deron'ın bu takımın lideri olduğunu ve bu tür son saniye pozisyonlarını kullanmayı sevdiğini biliyoruz. Ondan pek de şaşırtıcı bir tercih değildi. Bu arada pozisyonu görünce Jazz ve belki de NBA ile dünya tarihinin en iyi oyun kurucusu Stockton geldi aklıma. 1998 Finalleri'nin 6. maçında Jordan topu Malone'dan çalıp takımını 1 sayı farkla öne geçirmişken, Stockton moladan sonra garip bir şekilde üçlük denemiş ve kaçırmıştı. Bulls da 6. şampiyonluğunu yaşamıştı. Benzer bir tercih geldi Deron'dan bu sabaha karşı...

Bunun dışında Lakers'ın genellikle şansının yanında olduğunu söylememiz lazım. Geçtiğimiz sene Lee'nin kaçan alley-oop'unun ardından şimdi de Matthews'un tip'i kaçtı.

15 FARKLI FIKIR:

ruya tabirleri dedi ki...

Deron'u tebrik ediyorum hakkatende bu makamı hakediyoor
tebrikler

antimadde dedi ki...

hakemler maçı mahvetti.lakers müthiş bir hakem yardımı alarak maçı aldı.özellikle crawford'ın fisher'a geçtiği iltimaslar tam bir rezillikti.

antimadde dedi ki...

crawford hava topu atıyor,fisher'a doğru fırlatıyor.bizde bizim ülkemizdeki hakemlere laf atıyoruz abd'dekiler daha berbat.

cevyer dedi ki...

deron williams ve steve nash ten başka yıldız diyebileceğimiz oyun kurucu kaldımı play off larda?haksız sayılmaz an itibariyle d.williams. Kidd yaşlandı,c.paul sezonu kısmen sakat geçirdi utah 2 ilk beş oyuncusu olmadan billups lı denver ı eledi.(ki billups ın da ben dünyanın en iyi oyun kurucusuym gibi bir demeci var)

Adsız dedi ki...

Lakers müthiş bir hakem yardımı alarak maçı aldı öyle mi @antimadde? derek fisher'ın sanki bir güreş maçındaymış gibi belinden çekilip topu alması engellendi ve bu faul çalınmadı. Deron o son şutu soksaydı veya Matthews'un tip'i kaçmasaydı Utah maçı alıyodu ve sen hala Lakers müthiş bir hakem yardımı alarak maçı aldı diyosun. Sana söyleyecek bir şey bulamıyorum.

Adsız dedi ki...

Lakers nasıl bir hakem yardımı aldı merak ediyorum,maçı izlediğinizden bile emin değilim açıkcası..Sırf bişeler yazmak için yazmayalım arkadaşlar..Her türlü spor müsabakasından sonra hakemi eleştirmek de sadece biz Türklere has bir özellik herhalde..Lakers sonuna kadar mücadele ederek kazandı bu maçı..Kobe Bryant en kritik anda 3lük sokarak maça eşitlik getirmeseydi maç Utah'ındı..

Unknown dedi ki...

@adsız sen maçı izlediğine emin misin?eğer lakers'a 2 düdük çalınmadıysa utah'a 10 düdük çalınmadı.maçın seyrini etkileyen bütün hakem hataları nedense utah'ı buldu.deron williams o turnike yapıp girse içeri maç adaletli bir şekilde bitecekti.Ben zaten lakers'a yanlış kararlar çıkmadı dedim mi?Demek istediğim deron williams'a çalınan adaletsiz hücum faul deron williams'ın erken 3. faul alıp dengesini bozdu.banada lakers avukatlığı yapma yıllardır zaten lakers'ın hakemler tarafından özellikle crawford tarafından nasıl kayırıldığını her gece izliyoruz.

Adsız dedi ki...

banada hakem bazen lakers'a iltimas geçti gibi geldi.hakemlerin lakers'ın karizması altında yıllardır ezildiğini zaten hep görüyoruz.

LexLuthor dedi ki...

sabonis, deron'un son şutu konusunda sana tam olarak katılamıyorum. ligin en iyi savunmacılarından olan ron artest'in bileklerini kırıp atmış şutunu ki maç içinde o bölgelerden 1-2 tane kaçırmıştır en çok. yani tercihi pek kötü değildi ama tabii daha iyi tercih olabilirdi. zaten matthews'in tipi girse, deron'un şut tercihi pek konuşulmazdı şimdi gibi geliyor bana.

Onur Kukuk dedi ki...

Lakers bu maçta hakem yardımı almasa bile sene boyunca aldı zaten.o da onlara yetti.

Adsız dedi ki...

peki @antimadde peki. zaten kobe oyunun son anlarında soktuğu o şutları Crawford'ın yardımıyla attı. Fisher'ın 30 saniye kala üçlük çizgisinin bir adım gerisinden attığı şut da Crawford sayesinde girdi bence, Crawford olmasa kesinlikle girmezdi o üçlük. Zaten genel olarak Lakers'ın şutları kısa düşüyordu ama Crawford güçlü ciğerlerini kullanıp biraz üfleyerek o şutların girmesini sağladı. Deron'ı o son fırsatı da saçmasapan bi şut şekilde kullanmaya da Crawford zorladı. Bu son topu böyle saçmasapan kullanmazsa çıkışta otoparkta sakalını yolacağını söyledi Deron'a ve haliyle Deron'da çok koktu. Hatta Matthews o girmeyen şutu çok güzel tipleyecekti ve sayı olacaktı ama tam o an Crawford, Matthews'un şortundan çekti, dengesi bozuldu. o yüzden iyi tipleyemedi, o yüzden girmedi. Ya değilse maçı Utah alıyordu, sen kesinlikle haklısın.

eralp dedi ki...

Arkadaşlar ilgisiz ama bu videodaki gıcık mı gıcık anlatımı yapan herifin adını biliyor musunuz kim bu ya? pek bi seviyo herhalde amerikalılar
responding bang bang meanwhile three is good dan başka bşy demeden bütün sene kulağıma etti herif ya

Berkay dedi ki...

3lük tercihi bence de çok fena bi tercih değil sabonis ya. şunu atsa kahraman olur hem de yamuk yumuk ronron'u da poster yaparlar. ayrıca şuttan sonra 2. şans için rebound da alabilmeyi düşünmüş olabilir ki bu da mantıklı. ben olsam ben de içeriye girip faul almasını sağlayacak bi oyun çizerdim koç olsam ama bu da fena bi tercih değil. şanssızlık.
ayrıca lakers hakem tarafından korundu demek abesle iştigal oluyor biraz, en azından bu maç için. ev sahibi takım her halükarda korunuyor, kaldı ki maçı taraflı seyredince utah'a da lakers'a da faullerini vermediler dersin, tarafsız seyredince karşılıklı hakem yanlışları olduğu anlaşılıyor.
crawford kötü bi hakem ama :D o ayrı mesele

Adsız dedi ki...

@Antimadde;

Bence sen maçı izlememişsin. Oyunun başında Lakers alehine hatalar yapmış olabilir. Ancak oyunun dönmeyeceği kırılma noktalarında yani sonlarda Lakers'a karşı yanlış vardı. Bırakın abi bu işleri.

@tim duncan;

Bütün Lakers maçlarını izlemiş gibi konuşuyorsun. Bu kadar zamanı nasıl buluyorsun abi birde hangi yollarla böyle tüm maçları izliyebiliyorsun söyle bizde izleyelim.

Unknown dedi ki...

Valla bu pozisyonda Sabonis'e katılıyorum, orada sağlam bir crossover ile Artestten kurtuluyor, şutu buluyor, ama girmiyor. Hepsi doğru ama, korver yanarken deron'ın kullanması bence de yanlış bir tercihti. En iyi oyun kurucu meselesine gelirsek, ben hiç o konuda deron'a katılamayacağım. Çok sevdiğimden midir nedir, ama deron cp3'nin eline su dökemez. Şöyle rezil bir kadroyu geçen sene playoff oynatan, 3 sene önce peja'yı diriltip 3lük yarışmasına girmesini sağlayan, David West'i yaratan bir adam CP3. Bu sene sakatlıklar geri planda tuttu onu. Ayrıca, Steve Nash de Deron'dan çok üstün. Deron oyun kurucular arasında en iyi skorer olabilir, ama en iyi oyun kurucu kesinlikle değil.