BIY AD

4 Mayıs 2010 Salı

LeBron ve Celtics'e Karşı Yapmadığı Steps


Link

Sabah yorumlarda LeBron'un yaptığı çok bariz bir steps'in çalınmadığı ve hakemler tarafından korunduğu yazılmıştı. Aynı zamanda msn'den de bir arkadaşım aynı şeyi dile getirmişti. Sadece Spurs - Suns'ın ikinci yarısını izlediğim için bir yorumda bulunamamıştım. Sonra gün içinde işteyken unuttum gitti. Şimdi maçı izlerken o pozisyon gelince hatırladım ve Reggie Miller'ın ısrarla steps çalınması gerektiği yönündeki yorumlarını dinledim. Benim de detaylı bir şekilde bakma fırsatım oldu. Gerçi bana göre detaylı incelemeye bile gerek yoktu. Çünkü pozisyon bana göre ve kural kitabına göre steps değil... Bir oyuncu tek ayağından güç alarak zıpladıktan sonra tek zamanlı stop yaparak yere inebilir. Ancak daha sonra iki ayağından birini kaldırması durumunda o ayak yere inmeden evvel topu elinden çıkarmak zorundadır. LeBron da zaten iki ayağını birden kaldırarak zıplayıp topu potaya gönderiyor. Sadece Garnett'in yanından geçerken çok yüksek bir seviyeye çıktığı için insanların kafasında "bu işte bir iş var" diye soru işareti oluşuyor diye düşünüyorum.

Kısacası pozisyon steps değil. LeBron'un NBA'de maç başına yaklaşık 3-4 pozisyonda korunduğu da doğrudur ancak bu onlardan biri değil. Ayrıca LeBron'un maçın kontrolünü eline almasını bir kenara bıraktım, resmen sıradan bir oyuncu gibi oynamış maçta. Cavs adına hiç iyiye işaret değil, hele bu sadece kötü/pasif bir gününde olmasına değil de dirseğine bağlıysa...

11 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Yıldız oyuncular her yerde,her sporda kollanır..Aynı şey futbolda da var..Messi'ye yapılan müdahalelere de çok daha rahat faul çalınıyo mesela..İnsanlar yetenekli oyuncuları izlemek istediği için oluyo bu..

nebuchadnezzar dedi ki...

bencede değil... adam akıllıca davranmış... biraz iri olduğu için arkadaş öle gözükmüş... :D

Adsız dedi ki...

@adsız

tamamen sen öyle zannediyorsun. lebron'un kollanmasıyla messi'nin ki aynı değil. inter serisinde 2 maçtada messi'ye ne faul çalındı ne bişey. ilk maçta messi'ye çalınmayan bariz faulden kontra ataktan gol yedi barcelona. lebron'un nasıl kollandığı farklı bir ders zaten. atıp tutmaya gelmez bu konular.

Adsız dedi ki...

kaan kural'ın dediği gibi o kadar yalancı çoban durumuna düştü ki 1 gram inanmıyorum dirseğinde bir şey olduğuna. o gün kafasını maça verememiş olabilir. öyle bir oyuncu ki "yapmadığı" stepsler paylaşılıyor. yaptıklarına bloglar yetmez herhalde

Adsız dedi ki...

Lebron james'in bir öz eleştiri yapma zamanı geldi bence..Onun gibi bir oyuncunun hakemler tarafından kollanmasına hiç mi hiç gerek yok..Bu olaylar onun yeteneğine gölge düşürüyo..

Asphalt Monkey dedi ki...

sadece merakimdan soruyorum, hatali yürümeye herkes travelling derken bizde de en azindan TV'de mac anlatiminda hatali yürüme diye anons edilirken, cocuklugumuzdan beri biz niye steps diyoruz? bizden baska bu terimi kullanan var mi acaba?

Gençer Başeğmez dedi ki...

bu steps ise basketbol izlemeyin artık. reggie miller da gitsin miami'ye torun büyütsün yorum yapmasın.

Adsız dedi ki...

Top daha yere çarparken Lebron'un havada olan sağ ayağına first step demiş videoyu yapan arkadaş , eğer ona ilk adım dersek atılan turnikelerin en az %90'ı hatalı yürüme olur

Adsız dedi ki...

tek zamanlı stop denir buna, aynısını her maç sayısız kez yaparım ve hiç tepki bile almadım, bırakın stepsi.

Adsız dedi ki...

Gerçekten de steps değil ki bu..Lebron'un gözünün üstünde kaşı var diycekler çok yakında..

Adsız dedi ki...

kobe kadar korunmuyordur herhalde