BIY AD

3 Mayıs 2010 Pazartesi

MVP: LeBron

İkinci sene üst üste almış oldu LeBron bu ödülü. Herhalde kimseyi şaşırtmadı sonuç. Oy kullanan 123 kişiden hepsi LeBron'u yazmışlar seçimlerine. 116'sı birinci sıraya koyarken, 5'i ikincisi sıraya, 2'si ise üçüncü sıraya yerleştirmiş MVP'yi. Toplamda sadece 7 oy veren onu ilk sıraya koymamış. Yani zorlasam bu 7 kişiyi bile eleştirebilirim. O derece çekişmeden uzaktı bu sezonki en değerli oyuncu ödülü yarışması... Howard, Hedo'nun gidişi ve daha çok şut kullanan Carter'ın gelişiyle istatistiklerinde ister istemez biraz düşüş yaşadı, zaten geçen sezonki performansı da yetmezdi LeBron'u zorlamaya ayrı... Kobe ilk 2 ayda sakatlıklarla boğuşurken harika istatistikler yakalamıştı ancak ocak ayından itibaren bu sakatlıklar onu aşağı çekti. Son yıllardaki en kötü 3-4 aylık dönemini geçirdi Kobe. Zaten bu nedenle 1 tane bile 1.'lik oyu alamadığını düşünüyorum. Durant deseniz Thunder elit takımlardan biri olmadığı için şansı yoktu. Buna ek olarak en çok gelişme gösteren oyuncuyla, MVP arasında oyları bölündü. Wade geçen sezon All-Star sonrası akıl almaz bir dönem geçirmesine rağmen 3. olup alamadıysa bu sezon ismi bile geçmemeliydi, zaten geçmedi de. LeBron ise 29.7 sayı, 7.3 ribaund ve 8.5 asist ortalamasıyla herkesi ezdi geçti. Mo Williams'ın sakat olduğu 10 maçlık dönemde 30 sayı, 10 asist gibi istatistikler yakaladı. Zaten Cavs'den onu çıkarınca (örneğin bu yaz ayrılırsa) Cavs'in ne durumlara düşeceğini biliyoruz. Kısacası sonuna kadar haketti. En ufak bir tartışma bile olmaması lazım üzerinde.

Carmelo ile Nowitzki'ye çıkan oylar zaten normal. Suns'ın gösterdiği çıkışla Nash'in aldığı oyları da anlayabiliyorum. Manu'nun aldığı oy garip dursa da Spurs'ü adeta tek başına havaya soktuğunun altını çizmek lazım. Deron ile Amare'yi de hadi zorladık diyelim. Ancak bana göre Billups ile Joe Johnson da ilginç seçimler. Bobcats'i playoff'a taşıyan Stephen Jackson bütün bu saydığım adamlarda 5. sıraya yerleşebilir mi? En komiği ise takımını playoff'a bile taşıyamayan Bosh'un aldığı oy bana kalırsa. Evet bana göre Jackson'dan bile komik. Üstelik Bosh'un bu sezonki mücadelesine hasta olduğumu, kendisi hakkında "yumuşak" düşüncemin bir nebze de olsa değiştiğini söylemeliyim.

Oylar şu şekilde dağılmış:

5'er oyuncu sıralanarak yapılan bir oylamaydı. Gördüğünüz rakamlar sırayla şu şekilde: Birinci sıra oyu (10 puan), ikinci sıra oyu (7 puan), üçüncü sıra oyu (5 puan), dördüncü sıra oyu (3 puan), beşinci sıra oyu (1 puan) ve en sonda da toplam puan...

LeBron James, Cle 116 5 2 - - 1205
Kevin Durant, OKC 4 46 31 29 5 609
Kobe Bryant, LAL - 43 44 23 9 599
Dwight Howard, Orl 3 27 30 29 22 478
Dwyane Wade, Mia - 1 6 19 25 119
Carmelo Anthony, Den - 1 3 8 19 65
Dirk Nowitzki, Dal - - 3 7 19 55
Steve Nash, Pho - - 3 6 16 49
Deron Williams, Utah - - 1 - 2 7
Amare Stoudemire, Pho - - - 1 2 5
Manu Ginobili, S.A. - - - 1 - 3
Chris Bosh, Tor - - - - 1 1
Joe Johnson, Atl - - - - 1 1
Stephen Jackson, Cha - - - - 1 1
Chauncey Billups, Den - - - - 1 1

11 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Howard ın wade ve carmelodan önde olması bile vence acaip..
Hatta iddaa ediyorum Howard asla mvp olamaz bu ligte..
Kariyerinin souna kadar da göreceğini zannetmiyorum..

Unknown dedi ki...

Kevin Durant, kucuk takimin buyuk oyuncusu. Dwight Howard, en iyi defans oyuncusu olmayi hak ediyor, fazlasida gerksiz. Carmelo Anthony, new age AI. Dirk Nowitzki, vermeyecektiniz kardesim elinizle kupayi miamiye.
Steve Nash, bu saatten sonra ne koy ne kasaba. Deron Williams, mvp olacagi varsa bile o igrenc dovmeleri yuzunden alamayabilir odulu.Amare Stoudemire, belki bir gun. Chris Bosh, kucuk takimin kucuk oyuncusu. Joe Johnson, en fazla conf. finali gorur, bide mvp'yi ruyasinda. Stephen Jackson, iyi bir oyuncu ama bu listede isi ne? Chauncey Billups, aldigi final's mvp yeterlidir kendisine, nash ve kidd ile beraber hamburger zinciri acmanin vakti gelmistir, ayrica jesus'un sevgili kuludur..

Adsız dedi ki...

eğer çok büyük yıldızlar çıkmazsa ki pek olası değil, lebron james en kötü 4-5 tane daha mvp alır. her ne kadar hareketlerini fazlasıyla antipatik bulsam da, ligin uzak ara en iyi oyuncusu olduğu gerçeğini kabullenmek zorundayım. birde şu acı içinde oynuyorum, fedakarlık yapıyorum tavrından vazgeçerse iyi olur.

PIERREMANU dedi ki...

Yakışır, yakışıyor, yakışacak...

Bitcoin Türk dedi ki...

overrated.

tolga dedi ki...

yakın gelecekte ki bu 4-5 yıl oluyor kimsenin onu geçeceğine inanmıyorum. yavaş yavaş da jordan'ın elindeki rekorların büyük bir kısmını alacak gibime geliyor.

Adsız dedi ki...

ne isterse alsın yeter ki nyk formasıyla alsın..

KskHyTr dedi ki...

Belki birçok rekoru kıracak ama hiçbir zaman jordan kadar estetik ve efsane bir oyuncu olamayacak bence...

Gurkuff dedi ki...

bence seneye miami akıllı bir hamle yapıp sağlam bir free agent uzun (bosh veya amare ki benim gönlümden geçen bosh) ve dogruu bir iki tane de takviye ile(özellikle point-guard) gelecek senelerde mvp ödülü için lebrona ortak olabilecek tek isim wade olacaktır. zaten wade'in miamide kalacagı kesin olacaktır bu hamleler olursa..

Adsız dedi ki...

lebrona 1.lik oyu vermeyen 7 kişinin tespit edilip bu organizasyondan çıkarılması lazım kesinlikle.bu adamlaeın basketboldan anladığından şüphe ediyorum...

Adsız dedi ki...

Sabonis hadi itiraf et Manu'ya o tek oyu sen verdin dimi?