BIY AD

2 Mayıs 2010 Pazar

NBA TV Çalışanlarından Playoff Tahminleri - 2

Kaan Kural

Cleveland - Boston:
Allen ve Pierce'ın forma girmesi uzun süre sonra ilk defa Boston'u ayağa kaldırdı. Ama bunun yeteceğini düşünmüyorum ben. Cleveland Boston'a çok ters gelecektir. LeBron'u durduracak hemen hemen hiçbir silahları yok. Bu kadar kararlı bir LeBron'un hedefe kilitlendiğini düşünüyorum. Artı pota altında LeBron'u püskürtecek bir oyuncu lazım ayakları çabuk olan. Garnett'in eski halini geçtim şu anda savunmanın en zayıf halkası. O yüzden hiç durdurabileceğini zannetmiyorum Celtics'in LeBron'u, korkunç istatistikler yakalayacaktır. Boston'un hücumu biraz toparlandı Pierce ve Allen ile ama Boston artık bir savunma takımı değil eskisi gibi, bu da onları çok zor durumda bırakacak. Tek önemli nokta: Rajon Rondo ne yapacak? Rondo çok ekstra oynarsa Boston biraz daha diş gösterebilir. Çünkü en avantajlı eşleşme o. Boston iyi direnecektir ve 15 gün öncesine göre çok daha iyi Boston ama çok şans vermiyorum. Seri için 4-1 Cavs diyorum açıkçası.

Lakers - Utah:
Utah'ın hiç Lakers'a rakip olabileceğini düşünmüyorum. Utah en iyi zamanında bile Lakers'la iyi eşleşemeyen Lakers'a diş geçiremeyen bir takım. Denver, George Karl'sız bu kadar kötü, dağınık olmasaydı onları da geçebileceklerini düşünmüyordum. Sadece iki kişinin kalmış gibi duruyor. Kirilenko dönerse belki biraz daha toparlanabilirler ama iki tane elit oyuncuyla bu seviyelerde kalamıyorsun. Deron ve Boozer'ın üstündeki baskı çok artacaktır. Üstelik Boozer, Gasol tipi oyunculara karşı hiç oynayamıyor. Çok uzun kalıyorlar, onlara karşı şut atamıyor. Bir maçı da Lakers verir: 4-1 Lakers.

Phoenix - San Antonio:
Ben Phoenix intikam alacak diyorum ya. Bu sefer 4 yenilginin hesabını görecekler, San Antonio'yu dışarı itecekler. Aslında bundan çok emindim ama Portland serisinde Nash'i hiç beğenmedim. Nash iyi durumda değil, biraz Kobe gibi onun durumu, %100 değil. Eğer Nash gerçekten teklemezse, gerçekten fiziksel çok ciddi bir sorunu yoksa ben Phoenix diyorum bu seri için. Çünkü artık çok değişik kanallardan yardım almaya başladılar. Hani mesela Marion gibi patlak lastik de yok. Robin Lopez olsaydı ben daha da emin konuşurdum. O sağlıklı olsa kesin diyordum. Ama hala Phoenix tarafındayım ben. Çünkü Duncan artık eski Duncan değil, savunmanın son hattı olarak herşeye dur diyen eski Duncan gibi duramıyor orada. Diğer eşleşmelerle, kenardan gelen katkılarla, sezon içinde yükselen performansıyla Phoenix diyorum. Bir tek işte Nash'in kötü durumda olma korkutuyor beni: 4-2 Phoenix.

Orlando - Atlanta:
Ben Orlando'nun turu geçeceğine inanıyorum. Atlanta bu düzey, elit başarılı takım olmak için çok dağınık, birbirlerinden kopuk kopuk oynuyorlar. Bunu Milwaukee serisinde de gördük bu kadarını beklemiyorduk ama feci durumdalar. Şu anda Orlando çok iyi oynamasa da, Orlando'nun devamlılığına, potansiyeline ulaşma şansları bile yok. O seriye de 4-1 diyorum. Bir maç da; bir araya gelip herşey yolunda gidince coşuyor Atlanta, o sayede: 4-1 Orlando.

Orlando - Milwaukee:
Orlando ile Atlanta arasında çok büyük fark var. Hiçbir maçta tek haneli fark olmaz, yakın bile geçmez maçlar. 4-0 Orlando.


Orkun Çolakoğlu

Cleveland - Boston:
Cleveland için ilk turda geçen yılki Detroit gibi bitik bir takımla değil de Chicago gibi çok iyi olmasa da en azından diş gösterebilen bir takımla oynamak olumluydu. İronik biçimde Boston’a da berbat biten normal sezonun ardından Miami gibi Wade haricinde çok çok kötü bir takımla oynamak iyi geldi, moral kazandırdı muhtemelen. Cleveland için bu seride LeBron’un yarattığı avantajı bir kenara koyarsak bence en önemli avantaj, Boston’da Chicago’nun Noah-Gibson ikilisinin aksine hareketli bir uzun çifti olmaması. Garnett’in eski çevikliğinde olmadığı malum. Özellikle pivot pozisyonunda çabukluk, atletizm Cleveland için Shaq’ın sahada olduğu dakikalarda büyük problem. Ona Ilgauskas da katılıyordu ama Mike Brown sorunu görüp en azından Z’yi kesti, JJ Hickson’ı rotasyona yeniden dahil etti. Perkins Shaq’ın başını ağrıtmaz savunmada, Rasheed’in zaten kimseye dert olacak dermanı yok. Celtics’in en önemli avantajıysa savunmada Cleveland’ın bir diğer zayıf halkası olan Mo Williams’ın tutacağı Rondo. Eğer onu delik deşik ederse Delonte West’in tahmin edilenden çok daha fazla süre almasını ve Mo’nun kenarda kalmasını sağlayabilir, ki West iyi bir oyuncu olsa da Cleveland’ın hücum planlarına darbe olur bu. LeBron ise yine insanlık öldü mü dedirten bir seri geçirecektir istatistiki olarak. Boston ilk iki maçtan birini alır, Cleveland deplasmanda saha avantajını geri alır, seriyi 4-2 buçuktan 4-3 Cleveland alır.

Lakers - Utah:
Lakers’ın OKC karşısında söz konusu olan ama her maçta sahaya yansıtamadığı pota altı üstünlüğü bu seride de devam ediyor. Mehmet’in sakatlığı sonrası yükün büyük bölümünü çeken Boozer-Millsap ikilisi Gasol ve Bynum’a karşı çok kısa kalıyor. Odom ise Utah maçlarını genelde çok iyi oynar çünkü stili, topla penetre edebilmesi savunmada yavaş olan Boozer’a çok ters geliyor. İlk turdaki tutukluğunu atmasını bekliyorum. Bynum’ın dizinde şimdilik ufak gözüken bir sorun söz konusu ama oyununu etkileyecek mi, göreceğiz. Diğer taraftan Deron Williams Lakers için Russell Westbrook’tan daha büyük problem elbette ancak Phil Jackson’ın serinin en azından ilk maçlarında onu Kobe’ye vereceğini zannetmiyorum, ki kendi açıklaması da bu yönde. Kobe Westbrook’a şutu biraz riske etmeye dayalı savunma yaptı son iki maçta ama Deron’a bu sökmez. Utah iyi bir savunma takımı değil, hücumda da Lakers’ın Williams’ı ne olursa olsun yardım getirmeden savunmaya çalışıp onun takımı beslemesini mümkün olduğunca engellemeye çalışacağını düşünüyorum. Utah’ın Williams dışında Lakers’a ağır basan tek yönü bench de Mehmet ve Kirilenko’nun (3. Maçta dönmeyi hedefliyor) yokluklarında pek artı gibi görülemez. Bana Utah Los Angeles’taki ilk iki maçtan birini çalacak gibi geliyor ama Lakers da sıradaki iki deplasmanda bir tane kazanır. Seriyi de 4-2 Lakers alır.

Phoenix - San Antonio:
Eskiye göre çok daha tempolu bir takım olan Spurs bu seride Portland gibi mümkün olduğunca tempoyu düşürmek isteyecektir. Ginobili’nin sezonun son bölümündeki çıkışından sonra Dallas serisinde de Parker ortaya çıktı. Suns ilk turda Blazers kısalarının zaafı nedeniyle Nash’in savunduğu oyuncudan çok hasar almadı ama bu seride öyle bir ihtimal yok. Daha mühim olan Nash’in hücum performansı. İlk turun ilk iki maçı dışında hiç de iyi gözükmedi. Portland’ı tuttukları sayı miktarları Suns savunmasının etkinliğinden ziyade Portland’ın hücumdaki sınırlılığıyla alakalıydı. Çok temposuz geçmeyen bir maçta Spurs’ü 100’ün altında tutabilmeleri epey zor. Robin Lopez bir an önce dönmezse bu defa çok arayacaklar onu. Stoudemire-Frye ikilisine karşı Spurs pota altında cirit atar. Tahminim 4-2 Spurs.

Orlando - Atlanta:
Orlando Atlanta’ya çok ters gelen, son iki yıldır genelde hep fena pataklamış bir takım. Howard pivot pozisyonunda Horford’ın bütün artılarını ortadan kaldırıyor, Smith de birebir oyunu yeterli olmadığından Magic’in savunmadaki zayıf halkası Lewis’i yiyemiyor, Howard-Gortat pota altını beklerken pek uçup kaçamıyor da. Bunlar zaten Atlanta’nın ikinci ve üçüncü en iyi oyuncuları. Joe Johnson’la da Barnes-Pietrus ikilisi 48 dakika boyunca yakından ilgilenecek ve onu bunaltacak. Bibby ve Williams’ın büyük ölçüde Nelson ve Carter tarafından savunulacak olmaları önemli değil. Kalıyor Crawford, o da ilk turu pek parlak geçirmedi, ki kendi standartlarında iyi bir seri geçirse bile dengeyi Hawks lehine çevirecek bir oyuncu değil. Hawks evindeki ilk iki maçı kazanabilir ama deplasmanda Orlando koklatmaz, nihayetinde Atlanta’da da bir tane alırlar. 4-2 Orlando.

Orlando - Milwaukee:
Bu satırlar yazılırken Atlanta-Milwaukee serisi 3-3’tü. Milwaukee deplasmanda yedinci maçı kazanıp Orlando’nun rakibi olduysa bile bu eşleşme için söylenecek tek bir şey var: “O bir kere olur.” Bir kere daha olursa zaten öngörüp buraya yazabileceğim şeyler dahilinde olmayacaktır. 4-0 Orlando.

4 FARKLI FIKIR:

Major dedi ki...

sanırım kaan kural'ın orlando-atlanata tahmini "atlanta'nın turu geçegeğine inanmıyorum" olacak..

KskHyTr dedi ki...

Kaan kuralın orlando-milwakuee maçı yorumunda atlanta yazılmış yanlışlıkla sanırım...

sabonis dedi ki...

@kaan: evet atlanta yerine orlando yazılmış orada

@kskhytr: hayır atlanta'ya karşı milwaukee iyi işler çıkarıyor diye orlando ile atlanta arasında fark var dedi kendisi

Adsız dedi ki...

orkun çolakoğlu sanırım orlando-atlanta serisinde ev sahibi avantajı atlanta'da sanıyor.