BIY AD

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Ne Yaptın Arkadaşım Sen?

Bilmeyenlere hemen istatistiklerini vereyim Rondo'nun: 29 sayı, 18 ribaund, 13 asist, 2 top çalma. Triple double hem de en sağlamından. Tamam biliyoruz istediğin zaman ligin en iyi ribaund alan guard'larından biri hatta belki de birincisi oluyorsun (hadi Kidd'i saymayalım). Bunu geçtiğimiz sezon Garnett'in olmadığı playofflar'da gördük ortalama 10 ribaund aldın. Ama Garnett varken (dizi yüzünden %50 bile olsa) 18 ribaund nasıl bir rakamdır Rondo'cuğum? Hele Garnett, Allen, Pierce ve Perkins'in toplam aldığı ribaund 16 iken... Triple double yaptığı kategorilerin hepsinde maçın lideri aynı zamanda. Kimse onu geçemedi, LeBron bile (22-9-8). Zaten takımın yaptığı toplam 19 asistin de 13'üne imza attı. Hele LeBron'u bakkala gönderdiği bir bel arkası pası vardı ki, yarın kesin en iyi hareketlerde olacaktır. Kısacası abarttı Rondo. Tek başına maçı kazandırdı. Pierce'a ihtiyaç var diye yazmıştım eğer Celtics kazanacaksa ama o 9 sayıda kalmasına rağmen Celtics kazandı. Tabii Rondo'nun böyle oynayacağını kim tahmin edebilirdi ki? Bunun yanında maçın kazanılmasında önemli bir faktör olacağını düşüneceğimiz üçlüklerde Celtics 14'te 1 attı. Sezon içinde bu kadar kötü dış şut attıkları zaman garip yenilgiler almışlardı ancak bugün rakip Cavs olmasına rağmen galip geldiler. Bunun tek bir sebebi vardı: Boyalı alanı delik deşik eden ve arkadaşlarına da pota dibinde bol bol pozisyon hazırlayan Rondo...

Ayrıca kenardan oyuna dahil olup enerji veren ve LeBron'un önünde kalmayı başaran Tony Allen'a da hakkını teslim edelim. Fakat şunu da hatırlatmakta fayda var, LeBron yine çok kötü bir günündeydi. 7/18 isabetle şut attığı gecede tam 7 top kaybı yaptı. Zaten formda bir LeBron'u Celtics'te durdurmayı geçtim yavaşlatmayı başarabilecek bir isim yok. Kısacası Rondo kopardı aldı maçı tek başına Celtics adına, maçtan sonra istatistiklere bakmasam 35-22-17 falan yaptığını söylerdim muhtemelen, o kadar dominanttı. Ama oralara çıkmasına bile gerek yok, zaten yakaladığı istatistikleri NBA tarihinde sadece 2 kişi geçmiş: Oscar Robertson (32-19-13) ve Wilt Chamberlain (29-36-13). Bir de şut attığını düşünsenize bu adamın? "Yok artık!" değil mi? =)

Ek not: LeBron "Benim onu tutmam konusunda biraz düşünmeliyiz" şeklinde bir açıklamada bulunmuş.

25 FARKLI FIKIR:

appi dedi ki...

playofflarda enteresan işler olmaya başladı önce dragic şimdide rondo... hayırdır işallah :D

LexLuthor dedi ki...

tek kelime ile harika idi rondo. ben birşeyi merak ediyorum açıkçası bilgisi olan açıklasın :P en baba triple double'ı kim yapmış bugüne kadar normal sezon ve playoff'larda? (yani baba derken 15 sayı 15 rebo 15 asist gibi en düşük istatistik bir triple için kaç olmuş demek istedim)

LexLuthor dedi ki...

neyse kendim araştırınca da bulabiliyormuşum :) wilt chamberlain'in 25 sayı 22 rebound 21 asistlik bir hayvanlığı varmış :)

Adsız dedi ki...

Yok böyle bir performans,yok böyle bir adam..Büyüksün Rajon Rondo.Daha da büyüyeceksin bundan hiç şüphem yok..

Adsız dedi ki...

@ appi dragic ile rondo'yu kıyasladın ya birşey demiyorum.Rondo'nun kariyerinin play-off normal performası zaten triple double kıyılarında gezer.

Beyler gözlerinizi iyi açın NBA'in "yeni nesil guard"' ına bakıyorsunuz. Steve Nash'de 13 asist yapar ama steve nash'in nasıl asist yapacağını kağıt üsütünde herkes bilir pick-n-roll lar, alçak post hedef adamına yüksek atılan toplar vs. Karşımızda ise her yaptığı asistle insanı afallatan, izleyenler ve tüm oyuncular sahanın başka bir yerine bakarken ordan o adamı nasıl gördü diye ağızları açık bırakan bir adam var. Şöyle söyleyeyim 2-3 maçta bir yapıyor diye kendine kocaman bir isim ve Kariyer edinmiş Jason Williams'ın paslarını adam her maç 3-4 defa yapıyor. Paslarını o kadar hızlı ufacık bir zaman diliminde düşünüp atıyor ki bu dahada bir estetik katıyor olaya. heleki jason kidd'in gençliğinden beri lige gelmiş en iyi ribaunt alan point gurad olmasından, ki kidd 1.94, rondo 1.85, her istediğinde elini kolunu sallayarak boyalı alandaki canavarların arasına dalıp sayıyı çıkarmasından hiç bahsetmiyorum. Rondo'nun bir efsane olmak için için tek yapması gereken üçlüklerini geliştirmesi ki durant ile kapıştığı horse'den biliyoruz ki aslında iyi bir üçlükçü ama maç içinde buna inanarak atması lazım.

Adsız dedi ki...

Son yıllardaki en büyük performanslardan biriydi kesinlikle Rondo'nunki.Bu adam son 3 senedir kendini inanılmaz bir şekilde geliştirdi.Şu anda Nba'in en iyi oyun kurucularından biri şüphesiz.En iyisi de olucak bir kaç sene içinde.

Adsız dedi ki...

Lebron u bakkala gonderdiginde icimin yaglari eridi resmen gene sinsi blogunu yapmaya geliyordu, daha once bakkala o hizla ucan baska birisini gormemistim.

motörkafa dedi ki...

Celtics , beni bu gece ihya etti.koçlarım benim.Doğudan Celtics(favorim),Cavs ve Magic bunlarından hangisi olursa olsun Lakers'ı un ufak edeceklerini biliyorumya içim rahat, sırtım pek.Tabi oradan Suns gelmezse.Hadi size iyi oynaşmalar.

Absürd dedi ki...

50 milyon'un çok olduğunu düşünüyordun, bende aynı fikirdeydim ancak hakkını veriyor.

Berkay dedi ki...

bazen bir adam değiştiriyor herşeyi işte. ancak 6 maç daha aynı performanslarda gezinmesi gerekiyor lakers ın karşısına çıkabilmeleri için. celts aldıkları 3 süperyıldızdan sonra bir adet çılgını bulduğu için şanslı hissetmeli kendini, adam çok enteresan işler yapıyor

Adsız dedi ki...

Su abartmalarinin hastasiyim, tam Amerikalilar gibisin bu kadar taklit etme bari :)

Adsız dedi ki...

rondo gerçekten çılgın attı ama aldığı 18 ribaunddan en az 10 tanesini zıplamadan aldığını söylemek gerekir.biraz şanslıydı yani bu konuda bugün.cavs savunmasının da ona hiç bi önlem almaması akıla mantığa sığar gibi değil.ha bunlar rondonun performansına gölge düşürür mü tabiki hayır.lebron da bugün gerçekten standartlarının çok altındaydı.7 top kaybı yaptı ama bu top kayıplarında verdiği pasları beklemeyen arkadaşlarının da katkısı büyük.son sözüm de mo williamsa.antawn jamisonun da gelmesiyle play-offlarda takımın savunmasını batırıolar resmen.son olarak mükemmel bi 5. maç bizi beklio bence maçı alan 4-2 yapar gibi geliyo

Adsız dedi ki...

yalnız mike brown malına da ayrı parentez açalım, herif şöyle istatistik yaptığı halde mo ile savunuyo onu. yapacağın iş şu;

lebron'u rondo'ya ver, parker'ı da pierce'a. en iyisi bu. en kötü ihtimal delonte west'i verin rondo'ya, james yine savunsun pierce'ı, zaten savunulcak bi yanı da kalmamış adamın.

bu arada rondo şutlarını da geliştirirse, lebron vari 30-35 sayıyla triple double'lar yapabilir, 15-20 sayıyla yapması var bide 30-35 sayıyla yapması var, önü açık.

lacivert dedi ki...

bu adamı izlemek bir keyif. rakamlarının yanında estetiği de çok iyi. dünyanın en iyi point guardı izlesin bir.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

izlemekten zevk almıyorum ben rondoyu şahsen, deron williams gibi estetiği falan yok gözümde.. 100-50-50 yapsada bu değişmeyecek maalesef.. tabi bostondan da nefret etmemin payı olabilir. go cavs go lebron

Adsız dedi ki...

Daha dün gibi aklımda sene başında Rondo'ya verilen kontratın yüksek olduğu hak edip etmediği tartışmalarını. şuan benim aklımdaki tüm sorular silindi. bu adam kendisine verilen kontratın fazlasını hak ediyor.
Ayrıca zıplamadan riband aldı diyenlere sözüm. buyrun siz çıkın sahayada siz toplayın o kadar ribandı. ayrıca son 2 dakikada 2 tane çok kritik hücum ribandı aldı ki bunları alabilene ve tamamen cavs lehine olan rüzgarı tersine çevirebilene benden lolipop hediye

Adsız dedi ki...

lebron'ın sözü cidden manidar olmuş. bi tane savunma yapmayı bilen adam yok mu bu adama karşı. parker ile jamison ribaunt konusunda yeterince yardımcı oldular ama hiç bişey yapmayarak.

Adsız dedi ki...

@adsız 07:02
Yanlışın var maçın ilk bir kaç dakikası hariç tamamına yakınında CAVS'in en iyi savunmacısı Antony Parker tuttu! zaten Rondo'yu. Bence LJ yavaş kalır rondo'ya, şutu keser belki ama crossoverlarla lebron'un karizmayı fena çizer gibime geliyor.

Xscape dedi ki...

Cleveland yonetimi Lebron'a yanci arayacagina adam gibi bi koc bulsaymis. Savunmacisi nasil seyrediyorsa o da oyle seyretti Rondo'yu. Playoffda boyle performans gostermek sezondan cok daha zordur, ustelik Cavs gibi savunmasi iyi denilen bir takima karsi. Ama bunda Mike Brown'un cozum uretememesinin payi da var.

Adsız dedi ki...

Son zamanlarda izlediğim en heyecanlı maçlardan biriydi bu maç.Rajon Rondo da tuzu biberi oldu resmen.Büyüksün Rondo...

Adsız dedi ki...

Lebron'un draması Rondo'nun kremeası var!

http://www.youtube.com/watch?v=vNpQCbHHdUc

http://www.youtube.com/watch?v=klPKzO-PqHE&playnext_from=TL&videos=E02OMu51u_Q&feature=rec-LGOUT-exp_fresh%2Bdiv-1r-1-HM

Adsız dedi ki...

Varejao klasik flopping performanslarından birini sergilerken dışarı çıkmak üzere olan topu yaklayan Rondo'nun, Varejoa'ya çarptırmak için topu fırlatıp hayalarından vurmasıyla Varejoa'nun mazlaum senarysunun bir anda gerçeğe dönüşmesi beni yerlere yatırdı :)))

http://www.youtube.com/watch?v=YxBNLGtIuCM

ywz dedi ki...

Point God..

Adsız dedi ki...

lebronu bakkala yolladığı pozisyonu hala aklım almıyor.. bu ne zekadır böyle.

Adsız dedi ki...

Bir adam bir maçın seyrini ancak bu kadar etkiler.Hala maçın etkisindeyim.Şimdi 5.maçta yine bu şekilde oynaması gerekiyor aksi takdirde gaza gelmiş Lebron James seriyi Celtic'e vermez.