BIY AD

9 Mayıs 2010 Pazar

Olgun Dwight

Dün geceki Magic - Hawks maçından sonraki basın toplantısını dinledikten sonra bunu yazmaya karar verdim. Zaten Hawks serisinde izlediğim Dwight, normal sezona göre çok daha farklı gözüktü bana. Hakemlerin kendisine saçma fauller çalmadığı dönemlerde kendisini çok iyi sakınarak ve yine de her şutu bozmaya çalışarak oyuna kalmayı başardı. İki maçta ufak çaplı faul problemine (toplam 5 dakika falan ekstradan oturmak zorunda kalmıştır herhalde) girmesinin nedeni ya hakemlerin ilk çeyrekte ona çaldığı garip bir faul yüzünden ya da hücumdaki fundamental eksikliğiydi. Yani Magic takımında asıl işi olan boyalı alanı tek başına kapatma ve kendisini sakınma konusunda harika bir iş çıkardı Dwight. Üstelik hakemlerin haksız yere faul çaldığını düşündüğünde de bunun konsantrasyonunu bozmasına izin vermedi. Aynı şekilde oynamaya devam etti. Çok takdir ettim.

Gelelim basın toplantısına... Yaklaşık 15-20 dakika boyunca muhabirler kendisini beklemek durumunda kaldı. Geldiğinde ilk soru "Seni uzun süredir bekliyoruz bize en azından kısa bir Stan Van Gundy taklidi yapabilir misin?" oldu. Dwight'ın cevabı çok netti: "Şu anda şaka veya espri yapılacak bir zaman değil." Yani fazlasıyla rahat bir şekilde 3 maçı da kazanmışken bile playofflar'ı ne kadar önemsediğini gösterdi Dwight. Atlanta taraftarının Hawks'u yuhalaması konusunda da "Tabii ki onu duyuyoruz ama biz bundan gaz almak yerine kendi işimizi yapıp, kazanmak için ne gerekiyorsa oyun alanına onu yansıtmaya çalışıyoruz" dedi. Buna ek olarak rakibin geri dönüşüne izin vermemeleri hakkında da sezon boyunca bu konu üzerinde durduklarını ve artık rakibin geri dönüşlerine izin vermediklerini söyledi. Ayrıca Stan Van Gundy'nin bu konudaki katkılarından bahsetti.

SVG'nin taklidini yapmaması ve verdiği cevap hoşuma gitti. Ayrıca 3 Hawks maçında sergilediği oyunla birleştirince birşeyler karalamak istedim. Darısı 4. maça ve Doğu finaline diyelim...

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Sabonis sence bu adamın ne yapmsı gerekiyor MVP seçilmesi için? Yada il 3e filan girmesi için? Sayı kralı olmak şar mı MVP'Lik için? Yada sayı krallığında ilk 3e girmek filan?

Absürd dedi ki...

Gundy'nin taklidini yapmaktan sıkılmıştır artık ondandır.

Adsız dedi ki...

neden 15-20 dk gecikmiş onu sormamışlar mı :)

sabonis dedi ki...

babaannesi mi ne gelmiş maçı izlemeye onunla görüşmüş