BIY AD

14 Mayıs 2010 Cuma

Tony Parker da Türkiye'ye Gelmiyor

Sezon ortasında "Artık yoruldum, milli takıma gidersem gelecek sezon %100 olamam" diyen, sezon biter bitmez "Gitmemeye daha yakın gibiyim" şeklinde açıklama yapan Parker, resmileştirdi kararını. O da yok 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda. Yaz aylarını resimdeki gibi dinlenerek ve popo şovla geçirecekmiş.

Son birkaç milli takımı reddeden oyuncu haberinde Eurobasket 2009'a dönüşüyoruz yavaş yavaş demiştim. Onu bile geçeceğiz bu gidişle. Tabii onu geçmemiz bir hayli zor, orada yıldız seviyesindeki oyuncuların sayısı inanılmaz düşüktü. Ama Türkiye için durumun hiç de iç açıcı olmadığını söylemeliyim. Neredeyse hiçbir takımın ana yıldızı gelmiyor. Bu 'yıldız kaymaları' devam ederse ne yapacağız? Yağmur duası gibi yıldız duasına çıkacağız...

14 FARKLI FIKIR:

solid1001 dedi ki...

artık yıldızların gelmemesi değil, gelmesi haber olmalı.

thunderbird dedi ki...

bizim takım yok mu bu turnuvada, rakiplerin mümkün olduğunca zayıf gelmesini isterim zaten.

Adsız dedi ki...

Bu gidişle bilet iptalleri için kuyruk oluşacak. Tam bir rezalet! Neredeyse bu yazın trendi "Türkiye'ye gitmemek" olacak. Federasyon ve Spor bakanlığı uyuyor mu? Neden bunun önünü almak için lobi yapmıyorlar ya da oyuncuları gelmeye teşvik edecek çalışmalar yapılmıyor.

Gençer Başeğmez dedi ki...

parker'ın da kase iyiymiş :D

Adsız dedi ki...

anca g*t şov yapsın zaten

Unknown dedi ki...

Dün okumuştum bir blogta.Cuban Almanya basketbol federasyonundan izni koparmış.Nowitzki'de gelmiyor hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

Anlamakta zorluk çekiyorum bazıların.ı yahu Milli takım mücadele ediyor, Lebron gelse, Nowitzki gelse bize 40 ar sayı atsalar mutlu mu olacaksınız ?

Ülkelerin bayrakları orada olacak, maçlar oynanacak ya yeter.

ne yıldız meraklısı çıktınız arkadaş...

Ihsahn dedi ki...

@thunderbird

Nasıl bir mantıktır bu arkadaşım? O zaman her ülke yıldız milli takımıyla gelsin de biz elimizi kolumuzu sallayarak şampiyon olalım. Gerçi biz yine şampiyon olamayız da bu senin söylediğini hiçbir basketbolsever söylemez. Biz dünya yıldızlarını seyredeceğiz diye seviniyorduk, sen gelmediklerine seviniyorsun.

thunderbird dedi ki...

@mistir loba loba

hiçbir basketbolsever söylemeyebilir ama her taraftar söyler. İyi oyunu severim ama daha çok tuttuğum takımın kazanmasınıı severim. Evet şansımız az ancak rakiplerin önemli silahlarından yoksun olması şansımızı arttırır. Şampiyon olamasak da bari üst sıralara çıkalım.

Adsız dedi ki...

o değilde ben parkerı döverim ya adamda kas yok

sabonis dedi ki...

tamam arkadaşlar suyu çıkıyor... tartışma çıkaracak yorumlar silindi ve yayınlanmadı 1-2 tanesi.

magnum badem dedi ki...

türkiye kazansa ne olur kazanmasa ne olur.amaç burda bi lebron-kobe görelim

dfn05 dedi ki...

kesinlikle her takımın yedegiyle oynayıp türkiye şampiyon olsun mu derdimiz yıldız görmek mi ?? hem ülkemizin kazanmasını istiyorsanız dünyadan gelecekler için / sırf lebronu nowitzkiyi izlemek için ekran basına gececekler için üzülmeniz gerek .. dünyanın 4 bir yanından insanlar türkiyenin olmayan rakipleri yenip en azından bi yarı final oynamasını değil ( şampiyon olması zor bu haliyle bile çünkü biz sanki tam kadromuyuz :D ) onları izleyecek ve bu tip turnuvaları ülkeler neden alır bir düşünün bence ..

utku dedi ki...

kimse kusura bakmasın. eğer türkiye bu turnuvayı kazanırsa, dünyanın en iyi basketbol oynayan milli takımı türkiye milli takımı olur. aksini söylemeye, ispat etmeye kimsenin elinde geçerli veri yok. iyi takım olabilmek, turnuvaya da birlik halinde, motivasyonla, tam kadro hazır halde bulunmayı gerektiren bir disiplindir. sahada o son saniye üçlüğünü atmak kadar bu da eşit değer ve öneme sahiptir. benim turnuvayla bir derdim yok, türkiye şampiyon olsun veya yıldız yapmuru olsun vs. ben durumu özetliyorum. yeni zelanda şamiyon olursa dünyanın en iyi basketbol oynayan milli takımı yeni zelanda milli takımı olur. çünkü hem sahada tüm rakiplerini egale etmiştir, hem de saha dışında takım olma olgusunun gerektirdiği iç disiplini oyuncularına empoze etmeyi başarmıştır.