BIY AD

7 Mayıs 2010 Cuma

Yılın En İyi 5'i

İlk 5'i yukardaki resimde görüyorsunuz. Oylamayı da yine aşağıda verdim. Bir itirazım yok. Belki 119 oy almasına rağmen All-Star sonrası vasat hatta kendi standartlarına göre oldukça kötü bir dönem geçiren Kobe yerine bir ihtimal, takımını 3.'lüğe taşıyan Nash alınabilirdi. Fakat burada Kobe'nin ismi, markası ağır basıyor. Tabii Nash de 3 sene önce iki kere MVP ödülü kazandığı dönemdeki seviyesinde değil. Bu arada Kobe de kendisini en iyi 5 yerine 2. takıma atanların görevlerinden alınmaları gerektiğini (zannedersem oy kullanmaktan bahsediyor) açıklamış. Belki de playofflar öncesi fazlasıyla dikkatimi çektiği için abartıyorum ama acaba Kobe farkında değil mi acaba son 3 aydır rezalet oynadığının? Ama genel olarak baktığımda hiçbir itirazım yok neredeyse bu oylara. Sadece Garnett ile Mo Williams'ın aldığı 1'er oyu garipsedim, o kadar oyuncu varken, özellikle de Garnett'in oyunu...

122 kişinin katıldığı oylamada ilk takıma yazılan oyuncular 5, ikinci takıma yazılanlar 3, üçüncü takıma yerleştirilenler ise 1 puan aldı. Şu şekilde oluştu tablo:

En İyi 5
Sırayla rakamlar: 1. Takım Oyları, Toplam Puan

Forvet LeBron James, Cleveland (122) 610
Forvet Kevin Durant, Oklahoma City (107) 579
Pivot Dwight Howard, Orlando (122) 610
Guard Kobe Bryant, L.A. Lakers (119) 604
Guard Dwyane Wade, Miami (81) 520


En İyi İkinci 5
Sırayla rakamlar: 1. Takım Oyları, Toplam Puan

Forvet Carmelo Anthony, Denver (9) 321
Forvet Dirk Nowitzki, Dallas (10) 356
Pivot Amare Stoudemire, Phoenix (2) 239
Guard Steve Nash, Phoenix (24) 366
Guard Deron Williams, Utah (14) 343


En İyi Üçüncü 5
Sırayla rakamlar: 1. Takım Oyları, Toplam Puan

Forvet Tim Duncan, San Antonio -- 125
Forvet Pau Gasol, L.A. Lakers -- 94
Pivot Andrew Bogut, Milwaukee -- 149
Guard Joe Johnson, Atlanta -- 118
Guard Brandon Roy, Portland -- 87


Diğer oy alanlar:

Chris Bosh, Toronto, 80
Rajon Rondo, Boston, 47
David Lee, New York, 43
Carlos Boozer, Utah, 33
Chauncey Billups, Denver, 24
Zach Randolph, Memphis, 20
Al Horford, Atlanta, 19
Jason Kidd, Dallas, 18
Derrick Rose, Chicago, 15
Chris Paul, New Orleans, 14
Manu Ginobili, San Antonio, 13
Chris Kaman, LA Clippers, 9
Brook Lopez, New Jersey, 6
Josh Smith, Atlanta, 6
Paul Pierce, Boston, 6
Gerald Wallace, Charlotte, 5
Marcus Camby, Portland, 3
Andrew Bynum, LA Lakers, 2
Danny Granger, Indiana, 2
David West, New Orleans, 1
Kevin Garnett, Boston, 1
Mo Williams; Cleveland, 1
Tony Parker San Antonio, 1.

11 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

açıklamaya bak beyefendinin, kendisini 2. takıma alanların görevlerine son verilmeliymiş, emredersiniz beyefendi, sanki sonuna kadar hak ettin de orayı kalkmış bide laf ediyorsun, hayır öyle olsa bile bunu demesi yanlışken böylesine pek çok maç zarar verdiği sezon nası bunu diyebiliyo anlamıyorum, salak özgüveni derler ya, bu o işte.

Adsız dedi ki...

çok antipatik bi açıklama.tam sevmeye başlıyorum yine kıl hareketler yapıyor.sırf bu davranışları yüzünden hiçbir zaman örnek bi sporcu olamadı olamazda

Adsız dedi ki...

Kobe Bryant bu sezon 7 tane maç kazandıran şut soktu..Sadece bu bile Kobe'nin ilk beşte olması için yeterlidir..Sakatlığı olmasaydı MVP de olcaktı ama önemli değil,onun gözü şampiyonlukta zaten..

calvin dedi ki...

kobe tabi ilk 5te olucak. allstar sonrasına göre verilmiyor bu ödüller. yanılmıyorsam 8 maç kazandıran basketi var. sezon başı performansı devam etse mvp bile olabilirdi.

Adsız dedi ki...

3 ay kötü oynasa bile hangi aklı selim onu ikinci beşe atabilir.. el insaf. açıklamasını da antipatik bulmadım, söyledikleri mantıklı ve söylediklerinde haklı. insanın kendi kendisini övmesi hoş görülmez tabii ama ben çok da yadırgamadım.

son senelerde gösterdiği olağanüstü olgunlaşmayla örnek bir sporcunun yanı sıra "salak özgüveni"ne de hiç sahip olmadığını hepimiz rahatlıkla görebiliriz sanırım.

FBlackmamba dedi ki...

Kobe Tabiki ilk 5 te olacak ya aksini iddia etmek saçmalık olur batı konferansı birincisinin en iyi oyuncusu ki nekadar rahat birinci olduklarını sezonun son ayını nasıl bır galıbıyet yuzdesıyle kapattıklarını solemeye gerek yok heralde.Yorumcular herzaman soyluyorr ya clevlandddan lebronu cıkarsan lıgın en kotu takımı olur iddia edıyorum lakerstan da kobeyı cıkarsan en az onlar kadar kotu bı takım olur artest,odom,bynum fln hıkaye playofflarda goruyoruz kobe bıraz durunca ne kadar aciz bir takım olduklarını.
Ayrıca sunuda soylemek lazım bız her oylamayı elestırıyoruz ama amerıkalılar dusunce tarzı bızden cok daha farklı mesela utah nba bırıncısı olduu sezon malone lıgın acık ara en ıyı ıstatıstıklarıne sahıptı ama mvp Mj oldu.keza 2006 senesınde kobe nba tarıhının en unutulmaz sezonlarından bırını gecırdı kırmadık rekor bırakmadı 81 sayı attı ard arda 50 60 60 50 attı ama mvp nash secıldı.Bu oylamaya bakarken kobenın geçmişte ve halen nba e neler kattığına da bakmak lazım sonuna kadar haketmış bnce

Adsız dedi ki...

Kobe Bryant'ın son 5 senede gösterdiği mental gelişim gerçekten de inanılmaz..Yıllarca serseri denen adam resmen Jordan'ın mental düzeyine yaklaştı..Artık tamamen zekasıyla oynuyo..

motörkafa dedi ki...

Neyse...

Adsız dedi ki...

evet 8 tane maç kazandıran basketi var ama çoğunda maçın o anlara kalması onun standartlarının altında oynaması yüzünden.ha onun yerine ilk beşe girebilecek wade den başka guard var mıydı.bence yoktu

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

andrew bogut kesinlikle 2. beşte olmalıydı.. bu arada lebronu sevmiyo kimsede bu kobe bryant'ın nesi sempatik :D

Adsız dedi ki...

Kobe Braynt bir ara 30 sayı ortalamasının üstüne çıktı. Sakat sakat maçlar kazandırdı. Ki bu sakatlıklar olmasa Lebron bu kadar rahat MVP olamazdı. 8 tane maç kazandırdı. Bu adama hala antipati var NBA'de. Onun sebebide gayet açıksözlü olması. Lebron gibi yapmacık yorumlarla gelmiyor. Bu işler böyle "Gerçekten nasıl biri olduğun önemli değil!, Nasıl göründüğün önemlidir!". Kobe bunu Lebron gibi ugulamadı, yapsa belki 2006'dada MVP'sini verirlerdi.

Kobe kadar dışlanan ve Kobe kadar Majestelerinin başarılarına yaklaşan bir oyuncu daha yoktur heralde. Lebron el bebek gül bebek korunuyor NBA'de. Her konuda torpilli adam. Jordan'a ne kadar yağ çektiğinin onun üzerinden sevimli görünmeye çalıştığınıda biliyoruz. Ona özenip takım sahibi olmak isterim dediğinide biliyoruz. Kobe ise Majesteleri dahil herkese meydan okudu. Her ne kadar Majestelerine yetişemesede ondan sonra 2. yerini aldığı için bu cesareti alkışlanmalıdır.

Ayrıca Lebron dirseğim diye ağlarken adam sakat parmakla oynadı. Sonra dizinde sorunlar oluştu. Bunların büyük etkisi vardır son zamanlardaki düşük performansında. Ama millet bahane arıyor tabi onu çöpe atmak için. Her fırsatta her fırsatta. Komik bunlar.

Şuan NBA'in en değerli oyuncusudur Lebron James. Fakat Kobe'nin yaşının ilerlemesinden dolayıdır bu durum. Lebron'u daha çok görücez yaşıda küçük değerini 2 katına çıkarıyor bu. Genel anlamda Lebron Kobe karşılaştırmaları ise komiktir. Haa birde Lebronu Majesteleri ile karşılaştıranlar var o artık mizahın doruk noktasına ulaştığı andır.