BIY AD

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Clippers'ın Yeni Koçu Del Negro

Not: Anlaşma çok önceden sağlanmıştı ama biz konu Clippers olunca yoğun gündemde arka plana atmıştık içgüdüsel olarak.
Sakatlık, kavga ve işinden olma kaygılarıyla dolu iki senelik Bulls serüveni bu yaz nihayet sona eren Del Negro, birkaç hafta önce Los Angeles Clippers’la anlaştı. Bahsettiklerimden daha kötüsünü nerede yaşar diye sorunca aklıma ilk gelen takımdır herhalde Clippers.

Kariyerinin 3. senesini de genç ve yetenekli oyuncularla geçirecek Del Negro. Ancak Bulls’takinin aksine kapasiteleri doğrultusunda hedefe kilitlenen, disiplinli oyunculardan ziyade saha dışı faktörlerle haşır neşir bir oyuncu grubu var elde. Takım liderinden başlayan bir rahatlık, boş vermişlik hakim ortama. Şu an Clippers’ta başarı için yapılması gereken ilk şeyin, oyuncuların oynamak için sahaya çıkmaları ve kafalarında başka bir şey olmaması gerektiği düşünüldüğünde Del Negro’nun takım için istenilen koç olmadığı sonucunu çıkarabiliriz. Kendisi her ne kadar takım içinde disiplini önemsese de çok baskın bir karakter değil. Sezonun kötü geçmesi halinde ya Dunleavy gibi olan biteni kabullenip, kenarda mazlum bir görüntüye bürünecek ya da sinirden kuduracak.

Tabii en kötü senaryoydu bu. Habere bir de iyi tarafından bakarsak; Belki Baron Davis’in kafasını basketbola döndüremeyecek Vinny (yer yüzünde öyle bir insanın olduğuna da inanmıyorum şahsen) ancak Davis’in yaratıcılığı hücum özürlü Del Negro’nun işini zaman zaman kolaylaştıracaktır. Bulls oyuncularındaki özveriyi kesinlikle beklemiyorum Clippers oyuncularından ama geçtiğimiz senelere oranla takım olarak daha iyi savunma yapacakları neredeyse kesin. Daha da önemlisi, hücumdaki seçenekleri arttığı için tek dayanakları savunma olmayacak Bulls’un aksine. Del Negro hücum politikasını uzak mesafeli çirkin ikilikler olarak sürdürmeye devam ederse söyleyecek sözüm yok tabii.

Sonuç olarak Del Negro’nun iyi koç veya Clippers için doğru tercih olduğunu düşünmüyorum. Yine de beklentim Blake Griffin’in sakatlıktan kurtulmasına Eric Gordon’ın gelişimi de eklenince geçtiğimiz seneye göre daha iyi takım olacakları yönünde.

1 FARKLI FIKIR:

siriusjames dedi ki...

Allah sabır versin Clippers fanlarına...