BIY AD

27 Temmuz 2010 Salı

Kleiza Yeniden NBA’de

Aslında taraflar arasında anlaşma çok önceden sağlanmıştı ancak imzalar atılmadığından dolayı kesinlik yoktu. Bu süreç içerisinde Kleiza’dan vazgeçilip Barnes’ın kadroya katılacağı yönünde dedikodular patlak vermiş, hatta Raptors organizasyonu bir ara salary capi falan unutup ikisini birden kadroya katmayı bile düşünmüştü. Ama Barnes’ın Los Angeles’in yolunu tutmasıyla birlikte eldeki tek alternatif olan Kleiza’nın da Toronto’ya katılması kesinleşmişti.

Ligde ve Avrupa’da başarı hedefleyen Olympiakos forması altında bir yıllık oldukça başarılı Yunanistan macerası ve Eurolig sayı krallığını ardında bırakarak Raptors formasıyla lige yeniden merhaba diyecek olan Kleiza’nın kazanacağı paraya bakıyorum direkt. Malum günümüz şartlarında öncelikli olarak o dikkat çekiyor. 4 yıllık $20M. Gayet makul, hatta aynı takımdan Calderon’un, Amir Johnson’ın kazanacağı paraları düşününce epey kelepir. Denver’da, özellikle son senesinde, kenardan gelerek hücumda iyi işler çıkarıyordu, Avrupa macerasında da görüldü ki skorerlik bakımından hakkında şüpheye düşeceğiniz bir isim değil artık kendisi. Ayrıca kısa forvet pozisyonunu çok rahatlıkla kotarır, hele ki Toronto gibi hedefi çok yüksekte olmayan bir takımda. DeRozan her ne kadar yaz liginde iyi bir grafik sergilese de Kleiza’yı ilk 5’e biraz daha yakın görüyorum. Ha, tahminimde yanılacağımı varsayarsak, kenardan gelip skor üretir, takıma enerji getirir en kötü ihtimalle. Yani her türlü katkı yapar Toronto’ya.

Ama onun veya Barbosa’nın veya Diaw’ın -isimler semboliktir- yapacağı katkılarla takım olarak nereye kadar tırmanabilirler diye düşününce pek de iyimser olamıyor insan. Kadroya bakıyorum bir tane öne çıkan, güvenebileceğiniz, yıldız olmasını geçtim onun bir iki seviye altında dahi görebileceğimiz bir oyuncu yok. Hepsi aynı kalibrede. Bu tarz kadro yapısına sahip takımlarda yardımlaşma, takım ruhu, hırs, istek, savunma olmadan belli bir seviyeyi geçmek imkansız ve Toronto’da bu saydıklarımdan hiçbiri yok. Kesin konuşmak için biraz erken ama pek de parlak günler beklemiyor gibi Raptors taraftarlarını bu sene de…

1 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Bargnani yildiz degildir ama bahsettigin bir iki alt seviyede kendisini sayabiliriz diye dusunuyorum. Teknik kadro tarafindan aciklandigi gibi bu sezon uzerine durulacak, etrafina takim kurulacak oyuncu da o olacak zaten.

Ben 30-35 galibiyet arasi alacagimizi dusunuyorum bu sezon.