BIY AD

26 Aralık 2010 Pazar

Görülmemiş Düdük


Link

Şu anda son çeyreği devam eden Celtics - Magic maçında Dwight Howard'a serbest atış çizgisinde top elindeyken 10 saniyeden fazla beklediği için ihlal kararı çıktı. Youtube videosunda üşenmedim saydım, Bob Delaney 14. saniyede çalışıyor düdüğü. Biraz futboldaki kalecinin 6 saniye topu elinde tutma olayına benziyor. Onu da bir hayli az görürüz ama tabii serbest atış kuralı kadar da nadir değil. Zaten Dwight Howard kadar serbest atış çizgisinde vakit geçiren oyuncu çok nadiren buluruz. Haksız olmasına rağmen gidip bir de hakemi alkışladı Dwight, ikinci teknik faulü alması gerekirken Delaney onu sadece uyardı. Eğer bu 10 saniye kararı daha sık görülen birşey olsaydı, Delaney kendinde Dwight'ı atma hakkını da görürdü ve maç orada biterdi Magic için.

Yayında Kaan Kural, Dwight'ın bu kadar serbest atış çizgisinde geçirdiği sürenin son zamanlarda tartışıldığını söyledi yayında. Ben görmemiştim ama usta diyorsa doğrudur elbette. Açıkçası çok şaşırdım bu düdüğe çünkü benim bugüne kadar çalındığını görmediğim bir karardı, ki iyi kötü 15 senedir NBA maçlarını izlerim. Gerçi ben kimim ki? Koskoca Hubie Brown diyor "Ben ilk defa tanık oldum 26 yıllık televizyon geçmişimde" diye. 10 saniyenin ne kadar nadir görüldüğü, daha iyi anlatılamaz herhalde.

Darısı tenis maçlarında 30 saniyede servis kullanan Nadal'ın başına diyelim. Ona da çıksa şu düdük (sanki teniste düdük var!) artık rahatlayacağım valla. Tenis severlerin sabrını zorluyor kendisi.

Not: Bu videoda da Paul Pierce'ın bu karardan sonra gelen bir serbest atışta saniyeleri saydığını görüyoruz.

5 FARKLI FIKIR:

motörkafa dedi ki...

celtics-magic maçıyla ilgili bir post görünce, nate robinson'a küfür etmeden olmaz.(şu an ediyorum)

Adsız dedi ki...

hawks - magic maçında tribünlerde taraftarlar 10'a kadar sayarak dikkat çekmeye çalışmışlardı bu konuya.

başarmışlar !

Adsız dedi ki...

bu da videosu olsun

http://www.youtube.com/watch?v=tMrOenyr7Ac

Onur dedi ki...

Mantıklı uygulama bence. Faul atışlarının uzaması sıkıyor insanı

roland deschain of gilead dedi ki...

maçın ilerleyen dakikalarında da howard ne zaman faul çizgisine gelse paul pierce yanında ona kadar sayarak hakeme yardım ediyordu :)