BIY AD

30 Aralık 2010 Perşembe

Hangisi All-Star Olmalı?

Eveet, Los Angeles'ta oynanacak 2011 Allstar'ı için bir anket düzenleyelim dedik. Anket sorusu tartışmaya epey açık olduğu için yorumlarınızı da almak istiyoruz. Ayrıca gün içerisinde hemen sağ tarafta anket bölümünü görüp oyunuzu da kullanabileceksiniz. Sorumuz şu şekilde: Şimdiye kadar Allstar olamamış oyuncular içerisinde, bu seneki performansıyla Allstar olmayı en çok hakeden isim hangisi? Adaylarımız aşağıda ancak siz de kendi adayınızı gerekçesiyle birlikte yorum kısmına yazabilirsiniz.

Blake Griffin
Çaylak sezonunda yaptıklarıyla herkesi kendine hayran bırakan Griffin üzerine çok fazla konuşmaya gerek yok sanırım. Normal bir insan gibi oynamıyor. Kaman ve Baron'ın sakatlıkları sonrası takım içerisinde Gordon haricinde çok ön plana çıkan isim kalmadığından dolayı oldukça uygun bir ortam oluştu kendini gösterebilmesi için. Bu fırsatı çok iyi değerlendirdi ve sakatlar döndükten sonra da takım içerisindeki konumu ve ağırlığı olumsuz yönde etkilenmedi. Ne istatistiklerinde bir düşme ne de oyununda bir gerileme oldu. Ligi çaylak sezonunda bu kadar domine eden ender oyunculardan biri ve efsane olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor. Belki takım olarak çok iyi gitmiyorlar ama anketteki diğer isimleri gördüğünüzde bu argümanın her oyuncu için nötr olduğunu anlayacaksınız.

Monta Ellis
Ligin sayı krallığında 3. sıradaki isim. Warriors'ın temposu ve oyun anlayışı göz önüne alındığında takıma kendisinden daha uygun isim yok neredeyse. Etkili mi, evet. Verimli mi, tartışılır. Geçtiğimiz senelerde tartışıldı bu sene de tartışılmaya devam ediyor ama anketteki isimler arasında en yüksek skor potansiyeline sahip olanı. Takımı playoff potasından uzakta belki ama bu durumun kendisinin çok da umrunda olduğunu düşünmüyorum. Mütemadiyen çıkıp sayısını atıyor.

LaMarcus Aldridge
Ligin elit uzunlarından. Ona bu etiketi yakıştırmamdaki en büyük sebep çok yönlü olması. Pozisyonuna göre uzun boyu, etkili şutu ve hiç de küçümsenmeyecek bir oyun zekası var. Bu seneyi baz aldığımızda Camby ile daha uyumlu görünüyor ama esas patlamasını Roy'un yokluğunda yaptı. Roy sakatlandıktan sonra hücumda verimi arttı ve buna bağlı olarak istatistikleri de. İşin ucunda Matthews'e haksızlık etmek olmasa takımını son haftalarda tek başına sırtladığını söyleyebiliriz.

Kevin Love
İstatistik canavarı... Kaç maçta 10'un altında ribaund çekti diye saysak bir elin parmaklarını geçmez. Yeniden yapılanmaya çalışan Minnesota'nın Beasley'le birlikte herşeyi. Geçtiğimiz sezonun aksine ilk 5 başlaması performansının sürekliliğini tetikleyen en büyük faktör belki. T'wolves'un rotasyonundaki kaliteli oyuncu kıtlığı ve batının dibinde olması Love'un istatistiklerinin değerini biraz azaltsa da gösterdiği performansı Allstar olmayı hakedecek seviyede.

Russell Westbrook
Ligin en iyi 5-6 point guardından biri. Hatta bu guardlar arasında en yönlü olanı belki de. Atletizmi ve deliciliğiyle ortalama üzeri bir oyun kurucuyken bu sene skorer kimliğini daha da ön plana çıkardı ve tam anlamıyla combo guard haline geldi. Durant'in yokluğunda üst üste alınan deplasman galibiyetlerinde çok önemli işler çıkardı. Tek başına neler yapabileceğinin sinyallerini verdi bir anlamda. Geçtiğimiz seneye kadar Thunder, Durant'in takımıyken şimdi Durant ve Westbrook'un takımı. Bulundukları konum itibariyle batıda zirveyi zorluyorlar. Yani bu açıdan anketteki diğer isimlerle kıyas bile edilmez.

6 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Kesinlikle Griffin'in orada olması lazım insanustu bir performans sergiliyor, digerleri icerisinden de sadece westbrook olabilir diyorum ama batıda kaliteli guardların cogu franchise player denilen tipte oyuncular deron williams, nash, kidd, billups, aslında westbrook'un bireysel yetenekleri konusunda kesinlikle suphe yok, ama oyun okuma yonunden bu saydıgım guardlar seviyesinde kesinlikle degil..

jimmy dedi ki...

Griffin ve Monta Ellis mutlaka olmalı .. Ama bence Griffin ağır basar .Fakat Monta ellis'in 2 sezondur hakkı yeniyor .gecen yıl da sayı krallığında ust sıralardaydı . Ilk senesınde çaylak biri yerine Monta Ellis'i seçmek bence yerinde olur.Burdan Griffinci olmadığımız anlaşılmasın .Griffin akarrr ..

invisiblekid34 dedi ki...

Gönlüm Kevin Love dan yana olsada Blake Griffin fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum.

Emre Erdogan dedi ki...

İşin şov tarafını bir kenara bırakırsak, kim haketti derseniz kesinlikle Kevin Love derim. Adam ortalama 20 sayı 20 ribaund ile oynuyor nerdeyse bu yıl, asıl hayvani performans budur bence. Ama çoğu kişi havalardan inmeyen Griffin'i görmek ister orda. İkisi de orda olsun, kafamız rahat olsun

Alkan dedi ki...

bence blake griffin icin daha erken. 1 yil beklesin zaten ondan sonra onumuzdeki en az 10 yil boyunca her allstarda gorucez onu.koclar secimlerini son zamanlarda da hic caylaklardan yana kullanmiyor. m. ellis in olmasini icten istiyorum ama golden state bu durumda oldugu surece cok zor.

bu besliden secilmesi en mumkun aday russell westbrook sanirim. okc utah i gecerse durant ve birini daha almak gerekir bu durumda o isim bu sene durant in durdugu anlarda onun sorumlulugunu alan westbrook olacaktir.

su borusu dedi ki...

baba ben griffin i kesin isterim allstar a ama olamıcak çaylak diye almıyacaklar ama en azından smaç yarışmasına katılsın ya

ıguodala,rudy gay, griffin,wade olsa olmazmı?