BIY AD

29 Aralık 2010 Çarşamba

NBA'de Bugün - 28.12.2010

Milwaukee ve Miami yenilgilerinden sonra iki maçlık güneybatı seferine çıkan Lakers ilk maçında Batı'nın tepesinde olan Spurs'e yenilmekten kurtulamadı. Bucks ve Heat maçı sonrası Kobe'nin ne yapıp edip maça damgasını vurmasını bekliyordum. Sorumluluk aldı ama maça damgayı attığı sayılarla değil kaçırdığı şutlarla vurdu. 8/27 ile oynadı Kobe ve 21 sayı üretti. Gasol'de 9 sayı 9 ribaund 5 asist ile mücadele etti. Karşısında kötü bir Lakers bulan Spurs galibiyete rahat uzanırken Blair 17 sayı 15 ribaund ile pota altında fazlasıyla etkiliydi. Parker da 23 sayısıyla galibiyete giden Spurs'e önemli bir katkı sağladı. Lakers böylece üst üste üçüncü maçından da yenik ayrılmış oldu. Bu derbinin ardından, yarın gece Hornets'a konuk olacaklar.

Batı'da Spurs'ü takibini sürdüren, beş maçlık galibiyet serisi ve iyi basketbolla dikkat çeken Dallas evinde Raptors'ı konuk etti. Nowitzki'nin yokluğuna rağmen sürpriz sayılabilecek bir mağlubiyet aldılar. Bir gece önce Oklahoma karşısında sakatlanan Nowitzki'den yoksun Dallas'ta, dış şut yüzdesi oldukça düşük kaldı. Terry benchten gelerek 18 sayı 6 asist ile takımı taşımaya çalışırken Butler'ın son çeyrekteki garip tercihleri Dallas'ı galibiyetten uzaklaştırdı. Toronto'da Ed Davis benchten gelip 17 sayı 12 ribaund yaparak dikkatleri çekerken Kleiza ve DeRozan 16'şar sayı ile galibiyete katkıda bulundu. Dallas adına sadece şu maçta dahi görüldü ki Nowitzki bu takım için fazlasıyla önemli biri.
Müthiş formunu sürdüren Miami Heat evinde Knicks'i zorlanmadan geçmesini bildi. Maç boyu skor avantajını elde bulunduran Miami, Knicks'in her geri dönüş hamlesine yanıt vermesini bildi. Maç sonu farkı 3e kadar indirmeyi başarsa da Knicks galibiyete ulaşamadı. Dwyane Wade adeta resital sunarken 40 sayı 9 ribaund ile oynadı ki maç boyu taraftarlar Wade'e Mvp tezahüratı yaptı. ribaundlarda rakibine karşı büyük üstünlük kuran Heat'te ilk beşin toplam 40 ribaund alması dikkat çekti. LeBron ve Bosh 18'er sayı atıp, 10'ar ribaund çektiler ki LeBron'un ekstradan yaptığı 8 asist de mevcut. İlk çeyrek muazzam oynayan Ilgauskas ise maçı 14 sayı 10 ribaund ile tamamladı. Knicks'e bakacak olursak maç boyu Amare'yi kullanmaya çalışan ancak pota altında beklediği verimi alamayan bir takım vardı. Amare 30 sayı ile oynasa da düşük yüzdede kaldı ancak Chandler onu tamamladı. Knicks'in galibiyete ulaşmasını engelleyen önemli faktör ise Felton ve Gallinari'nin dış şut konusunda gününde olmamasıydı.

Günün programında Tolga kısaca değinmiş bu sezon bir çok takıma zor anlar yaşattı Pacers. Dün gece de Celtics karşısında bunu başardılar ancak maçın sonunu getiremediler. Üç çeyrek boyunca skorda üstünlüğü elinde tutan Pacers son çeyreğe bu başarılı performansını yansıtamayınca yenilgiden kurtulamadı. Indıana son çeyrekte yalnızca 16 sayı üretebildi. Celtics'te Semih Erden forma giymezken Pierce 21 sayı 7 asist ile takımını galibiyete götüren isim oldu. Benchten de önemli katkılar alan Celtics'te Davis ve Daniels'in geri dönüşte performansları fazlasıyla önemliydi. Pacers'da takımı sırtlaması beklenen Granger ve Hibbert ikilisinin kötü şut performansı yenilginin başlıca faktörlerinden oldu.
İyi performansını hızla devam ettiren Orlando Magic, Cleveland deplasmanında zorlansa da galibiyete ulaşmayı başardı. Celtics gibi oyunu son çeyrekte açan ve kazanmayı garantileyen Magic'de Hidayet dışında takastan gelen diğer yeni yüzlerin kendini bulduğu bir maç oldu. Öncelikle Arenas'ın 5/8 üçlükle 22 sayı 11 asist 6 ribaund ile oynaması dikkatleri çekerken J.Rich 20 sayı ve yeni gelen Clark 12 sayılık katkı sağladı. Hidayet ise 9 sayı 6 ribaund 5 asist ile mücadele etti. Ayrıca Orlando'nun maçta 19 üçlük isabeti bulduğunu da belirtmek lazım. Orlando'yu fazlasıyla zorlayan ve iyi direnen Cleveland'da beş oyuncu çift haneli rakamlar üretirken Jamison'un 21 sayısı ve Varejao'nun 14 sayı 9 ribaundu dikkat çeken istatistiklerden.

Doğu'da play-off potasında bulunan iki takım olan Chicago ve Milwaukee karşı karşıya geldi. Zaten bu iki şehrin birbirine yakınlıklarından dolayı olan husumetinin yanında Ömer ve Ersan'ı karşılıklı izleyecek olmamız önemliydi. Chicago evinde rakibini 90-77 mağlup etmeyi bildi. Ömer benchten gelerek 1 sayı 4 ribaund 3 blok üretirken Ersan ilk beş çıktığı mücadeleyi 10 sayı 7 ribaund ile tamamladı. Chicago'da 24'er sayıyla oynayan Boozer ve Deng forvet olarak görevlerini fazlasıyla yerine getirirken 18 sayı 12 asist ile Rose'da bir guard olarak görevini başarıyla tamamladı. Bucks rakibine ribaundlarda üstünük kurmasına rağmen aynı başarıyı şut yüzdesine yansıtamadı. Bogut 16 ribaund aldı ancak yanında sadece 4 sayı üretebildi ki hal böyle olunca Bucks yenilgiden kurtulamadı.

Melo'nun yokluğunda üst üste üç maç kaybeden Denver evinde Portland'ı devirmeyi başardı. Melo'nun eksikliğinde önemli bir galibiyet alan Denver özellikle ikinci devre oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi. İlk beşin tamamı çift haneli skor üreten Denver'da Billups 18 sayı 9 asist ile dikkat çekerken Nene pota altında 17 sayı 7 ribaund üretti. Benchten gelerek takıma enerji getiren Andersen ise 8 sayı 12 ribaund 3 blok ile önemli bir katkı sağladı. Portland'da klasik olarak Roy yine forma giymezken Camby'de benchte oturdu eski takımına karşı. Portland'da 18 sayı 13 ribaund üreten Aldridge dişe dokunur tek iyi istatistiğe sahip isimdi.

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Ersan 10 sayı yazıyor ESPN.com

HayattanSıkıldıgımda dedi ki...

Ersan'a 19 sayı 7 ribaund yazmıssın.Dogrusu 10 sayı 7 ribaund olacak.

sabonis dedi ki...

arkadaşlar arada bu tür düzeltmeler yaptığınız için teşekkürler ama sırf bunun için değil, kaan'ın hergün yazdığı bu kadar yazı için 1-2 yorum da gelsin yani. adam emek veriyor o kadar. amaç sadece hatasını düzeltmek olmasın değil mi =)

Adsız dedi ki...

Abi Kaan'ın yorumları mukemmel ki bunlara takılmısız sadece :) ben duzeltmek amaclı degil sormak icin yazmıstım esasen, gercekten 19 mu diye..Onun dısında gunluk analizlerini tek solukta okuyoruz..

Kaan Mert dedi ki...

Okunduğunu bilmek insana yazmak için daha da şevk veriyor. Küçük hatalar elbet olacaktır kimi zaman acele girdiğimden rakamlarda yanlışlık olabiliyor. Ayrıca bakıp düzelttiğiniz için de teşekkürler ;)