BIY AD

28 Aralık 2010 Salı

Yao Takas Mı Olacak?

Pek beklenmedik bir haber geldi Adrian Wojnarowski'den. Woj açıkçası benim en güvendiğim NBA yazarlarından biridir ve Amerika basınında söylediklerine inanılması gereken isimlerin başında gelir. İddiası ise şöyle: Rockets'ın sol ayak bileğindeki stres kırığı yüzünden sezonu kapatan Çinli pivotu Yao Ming'i takas etmeyi düşündüğünü yazmış Wojnarowski.

Son 2 sezonda sadece 5 maç oynayan ve sakatlığı kroniğe dönen Yao'nun neden takas edilmek isteneceğine bir bakalım önce: Rockets muhtemelen Yao'dan umudu kesti ancak bu sezonu kayıp sezon olarak görmek istemiyor. Bu yüzden kontratının son senesinde olan ve yılda 17 milyon dolar kazanan Çinli yıldızının rebuilding'e giden bir takımın ilgisini çekebileceğini düşünmüş olabilirler. Yao'nun sakatlığı alacak takımlar için korkutucu olabilir ancak kontratının bitiyor olması burada Cap'lerinde boşluk açmak isteyen bir sürü takımın ilgisini çekecektir. Ayrıca duruma göre Yao'nun sakatlığının iyiye gitmesi durumunda (biri Phoenix Suns sağlık ekibi mi dedi? /Can) kendisine daha kısa vadeli ve daha düşük bir kontrat teklif edilebilip ligin en iyi uzunlarından biri olan Yao'dan sahada da faydalanılabilir.

Peki Yao'yu kadrosuna katmak isteyen takımlar kimler olabilir? Öncelikle akıllara her yıldıza sulanan New York geldiğinin farkındayım. Ancak hem Yao'nun D'Antoni'nin sistemine uymaması hem de New York bu seneki atılımla daha net bir hamle yapıp -Carmelo Anthony- şampiyonluk adaylarının arasına girmek istemesi Yao'ya olası bir New York kapısını kapatıyor. New Jersey uygun olabilirdi ancak orada da ligin elit uzunlarından biri olan Brook Lopez var. New Jersey kapısı ancak Carmelo'nun takasla New Jersey'e gelip karşılığında Brook Lopez'in Denver'a gitmesi durumunda açılabilir. Bu biraz fantastik oldu ancak Wojnarowski 5-6 takımın gündemde olduğunu belirtip takım ismi vermeyince bizim de elimizden sadece beyin fırtınası yapmak geliyor. Bunun dışında Yao'yu yollamak isteyen Rockets'ın da Yao'yu çerez karşılığında yollayacağını sanmıyorum zira 17 milyon dolarlık o kontratı sezon sonuna kadar ellerinde tutarak onlarda yeni bir yapılanmaya gidebilirler. Ellerinde de bu işe uygun Terrence Williams, Aaron Brooks, Kevin Martin, Luis Scola gibi isimler var. Free agent piyasasından gelebilecek sağlam bir uzunla o yıllardır istedikleri şampiyonluk seviyesine çıkabilirler. Neler olacağını şimdilik zaman gösterecek, zaten birkaç güne potansiyel takımlar da ortaya çıkar herhalde.

7 FARKLI FIKIR:

Alkan dedi ki...

houston bobcatsle bir takasa girebilir. bobcats diaw ve gerald wallacetan kurtulmak istiyorlar. diaw veya wallacein yanina pick ve yanina eklenen biriyle daha takas edilebilir.(nazr veya matt carroll 2lisinden biri. diop in kontrati biraz yuklu kacar) yao biraz duzelirse de takima cok kolay uyum saglayabilir gibi geliyor bana. houstonda shane battierin yerine 2 oyuncudan birini seneye kullanilabilir.2 taraf icinde karli gibi geliyor bu takas

mucho dedi ki...

benim de ilk duyduğumda aklıma wizard geldi açıkçası. blatche veya mcgee'nin yaptıklarından sonra birini göndermek isteyebilirler. Heleki aralarında sorun varsa birinin mutlaka gitmesi lazım. Hele ki wizard'da şuan 4 numarada oynayabilecek Lewis'de var. yao iyileşirse kadroya monte edip devam, iyileşmezse serbest kalacak oyunculardan bir pivot alıp Wall ile gelecege daha iyi bakabilirler.

Doğuş dedi ki...

ikisi de houston'un kabul etmeyeceği takaslar bence. ki kesinlikle daha iyi parçalar alabilirler. alkan kendi ağzıyla söylemiş kurtulmak istiyor mcgee veya blatche hedefi şampiyonluk potasına yükselmek olan takımın isteyeceği parçalar değil.

bobcats takası görece daha iyi, g-wall 1. adam olmadığı bir sistemde daha faydalı olup savunma özelliklerini ön plana çıkartabilir. ancak ilk çıkan haberler rockets'ın genç oyuncu istediği yönünde, en azından ben öyle anladım.

Adsız dedi ki...

Scola yaşlandı baba ya

Adsız dedi ki...

Abi oncelikle emegin icin eline saglik diyorum ama yazini pek begendigimi soyleyemem. Ilk olarak, Yao'yu kullanmaya calisan takimlardan ziyade elinden buyuk kontratli, yeniden yapilanma sirasinda takiminda istemeyen, muhtemelen yasi ilerlemis oyunculari cikarmaya calisanlari irdelemek daha iyi olurdu. Cunku Yao zaten birakacagini acklamisti eger nuksederse, yani yuksek ihtimalle Yao'yu bir daha parkede gormeyiz. Bu yuzden Charlotte bana mantikli geldi, nj ve ny'ta ise takas parcasi acikcasi aklima gelmedi benim. Detroit resmin icine dahil olabilir; Rip, Tayshaun vs gibi adamlari yollamak isteyebilirler ama bu adamlarin kontrati konusunda bir bilgim yok yaniliyor olabilirim. Son olarak da Brook Lopez'in elit uzun sayilabilecegi bir lig varsa da bu NBA degil bence.

LexLuthor dedi ki...

adamların ölüsü bile para ediyor nba'de. :)

sukullaci dedi ki...

bide sigortadan para alma durumu varmış yao ming e sahip olan takımın galiba.