BIY AD

21 Nisan 2011 Perşembe

21 Nisan Programı

21 Nisan Cuma 02:00 (NBA TV) / Chiago Bulls - Indiana Pacers
21 Nisan Cuma 03:00 Miami Heat - Philadelphia 76'ers
21 Nisan Cuma 05:30 Dallas Mavericks - Portland Trailblazers

NBA Playofflar ilk turunda bu gece üçüncü maçlara başlayacağız. Bu akşamki maçların hepsi 2-0'lık seriler. Yani bu maç favori takımlar ve rakipleri için önemli bir kırılma noktası olacak. Çünkü gerideki takımlar bu maçta bir hava yakalarlarsa bir anda 2-1 ve 2-2 ile bir anda her şeyi yeni baştan izlettirebilirler bize. İlk maçta Rose ve ekibi bu akşam Indianapolis'te olacaklar. Indiana'da Collison'un bileğinde hafif bir sakatlığı vardı, bu akşam Vogel ve koçlar izin verirse, ilk beşteki yerini alacak. Özellikle de Pacers 2-0 gerideyken Collison'un hazırsa oynatılması çok daha mantıklı. Bana kalırsa, bu Indiana takımının daha çok Vogel sayesinde iki maça da çoğu zaman oyundan düşmeden tutunması, fark yememesi bile önemli bir gelişme Pacers için. Hatta 2. maçta bir ara 9 sayı önde olup maçı kaybettikleri için üzülsünler bile. Bulls'ta da, Rose'un top kaybını azaltması anahtar olacaktır diye düşünüyorum.

Gecenin ikinci maçında ise kadrolar tam (sezonu kapatan Haslem dışında). Büyük üçlülü Heat Philadelphia'ya gitmek için sabırsızlanıyor bildiğimiz kadarıyla. Özellikle de Chis Bosh, "Eminim taraftarlar hazır olacaklar, zaten bu konuda bir ünleri var, kendimizi hazırladık, bizi yuhlayacaklar ama bu gerçekten ama gerçekten bizi motive ediyor" diye açıklamış durumu. Bana kalırsa da, maçın sonucunu Philadelphia belirleyecektir daha çok. Çünkü ilk iki maçta iki ayrı 76'ers vardı. Eğer ilk maçtaki gibi oynarlarsa, fark sadece birkaç sayıda kalacak ve sonucu detaylar belirleyecektir.

Son maçta da, ilk iki maçta, bizi sezonun ilk yarısında şaşırtan sert savunmasını yine bize ve Blazers'a sunan Mavericks, hücumda bazen sıkıntılar çekse de, maçları sıkı savunması ile kazanmıştı. Blazers ise, bireysel olarak Aldridge olsun, Miller olsun, çok iyi oynuyorlar, fakat kendilerini daha çok bildiğimiz şekli olan takım halindeki oyunlarından biraz uzak durumdalar. Fakat ben yine de ya bu maçı, ya da diğerini kazanabileceklerini düşünüyorum evlerinde.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

gerçekten yeter ama. bulls'un 3 maçının da 3 yayınlandı ama ligin en merak edilen takımı miami'nin hiç bir maçı yayınlanmadı playofflarda. ömer aşık 3 dk süre alıp 2 rebound 1 top kaybı yapacak diye mi yayınlıyorlar şu kolpa maçı.

Adsız dedi ki...

Sen meraklanma bol bol izlersin lakers karşısında ezilirken miamini..final serisi komple veriliyor sakin ol şampiyon:)

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Final serisi yeter mi? Komple playoffları verseler ya!