BIY AD

23 Nisan 2011 Cumartesi

23 Nisan Programı

23 Nisan Cumartesi 21:30 / Chicago Bulls- Indiana Pacers
24 Nisan Pazar 00:00 (NBA TV) / Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers
24 Nisan Pazar 02:30 / San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies
24 Nisan Pazar 05:00 (NTVSpor) / Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets

Dün bahsettiğim erken maç konusuna en uygun maçlardan biri akşam üstü yayında olacak oturup izlemek için. Indianapolis'te Bulls- Pacers serisinin kapanışına tanıklık edebiliriz. Beyaz mendillerin sallanıp serinin 4-0 ile süpürülmesi normal sezonun birincisinin başlangıç olarak karakterini ortaya koyması ve üzerindeki baskıyı bir nebze olsa kaldırdığını göstermesi açısından önemli bir adım olur Bulls için. Yok eğer Pacers bu maçta kazanırsa da Vogel'ın Indiana'da başardıkları bir anlamda vücut bulmuş olacak. Bulls da seriyi evinde kapatma şansına sahip olacak. İki takımın kadrosu da tam durumda. Benim maç ile ilgili tahminim, Bulls'un akşam nispeten rahat kazanması yönünde. Tabii ilk iki maç 37.5 sayı ortalaması yakalayan, son maç ise 18'de 4 atan (daha doğrusu George'un zorlamasıyla) Rose'un performansı sadece sayı olarak değil, fakat topu dolaştırıp asist yapması açısından çok olacaktır önemli yine.

Bu gece 12'de ise Mavericks'in 2-1 önde olduğu seri var. 4. Maç için yine takımlar Oregon'da. Şayet eğer Blazers kazanırsa, iki maçın ardından üstlerindeki ölü toprağını atarak seriyi eşitlemiş olacaklar. Bundan sonra da üç maçlık mini bir seri gibi her şey tekrardan başlayacak. Bu senaryo aslında çok uygun çünkü sezon içinde oynanan maçlarda da iki takım evlerinde birbirlerine karşı evlerindeki ikişer maçı da kazandı. Ayrıca Blazers Rose Garden'da son 11 maçın 10'unu kazandı. Bu yüzden eğer Kidd veya Stojakovic çıldırmazsa Blazers bu maçı kazanacaktır diye düşünüyorum.

Hemen ufak da bir komplo yapalım, olayı ileriye götürelim, eğer olur da, Mavs bu şekilde kaybederse, kaybetmeye devam edip seriyi de 4-2 kaybederse (çok ufak ihtimal ama olunca oluyor, Mavs taraftarı kızmasın), çok kötü olur. Hani spekülasyon yapıyorum ama eşi benzeri olmayan bir olay değil. Çünkü 2006 NBA Finaller'de aynı senaryo olmuştu. Mavs 2-0 öndeyken, 4 maç üst üste kaybedip şampiyonluğu Heat'e kaptırmıştı. Ayrıca bu seri 2-0'dan 2-2'ye gelebilir, normaldir, bu iki takım Playofflarda en son karşılaştıklarında 2003'te Mavs bu sefer de 3-0 öne geçmişti, Blazers ise üç maçlık süper bir ivme ile 3-3 yapmıştı seriyi, 7. maçla seriyi Mavs Dallas'ta kapatabilmişti ancak. Bu akşam 3-1 olursa bunları söyleyemezdim, o yüzden hemen araya sıkıştıralım istedim, bilgilere ulaşmışken.

Geri kalan iki maça dönersek, Nuggets'taki Afflalo dışında oynaması şüpheli veya sakat oyuncu yok maçlarda. Dediğim gibi, Bulls- Pacers serisinde bir yanda serinin sonunu düşünürken,, gecenin son iki maçında da serinin yeni şeklinin nasıl oluşacağını merak edeceğiz. Memphis ilk kez bir Playoff maçına ev sahipliği yapacak.Grizllies için Randolph ve Gasol'ün ilk maç gibi oynaması, Spurs için ise, Ginobili'nin kendini iyi hissetmesi etkinliğini sürdürmesi şart.

Son olarak, artık sabah erken kalkıp izlenebilecek bir saatte olan bir maç var. Thunder - Nuggets. Nuggets ikinci maçta biz onlardan performanslarını artırmalarını beklerken, bir adım daha geri düştü ve airball, girmeyen şutlar, turnike bitirememe, her türlü top kaybı (topu sayircilere dağıtmak gibi bir cömertlik) gibi birçok yanlışa yöneldi. Ayrıca takastan sonra kurulan takım birçok açığını kapatmış olabilir, ama işte bazen o dördüncü çeyrekte el yakan toplar gelince biraz star power (yıldız gücü) gerekiyor maçı kazanmak için. Bunu da Anthony'den sonra Gallinari veya Lawson'dan beklemek biraz haksızlık olabilir.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Valla arkadaş kendi evinde 30-40 fark yiyen takım hiç kusura bakmasın nba finali oynasa gözümde değeri yok orlandoyu geçse nolur

Adsız dedi ki...

Yok artık brandon roy!!!!!!!