BIY AD

19 Nisan 2011 Salı

Bir Yıldız Daha Kaydı

Başlık biraz klişe farkındayım ama durumu bundan daha iyi anlatan bir başlık bulmaya çalışmak gereksiz geldi. Jason Williams bugün yaptığı açıklamada 12 yıllık NBA kariyerini noktalamya karar verdiğini söyledi. Bu sezon Magic'ten ayrıldıktan sonra Şubat ayında Grizzlies ile sözleşme imzalayan J-Will sakatlığı nedeniyle sadece 11 maçta görev almıştı ve uzun süredir de oynayamıyordu.

Lige 1998'de Kings formasıyla adımını atan Williams, dönemin çok beğenilen kadrosu olan Webber, Divac, Peja, Pollard -Pollard'ı çıkaralım yanındaki isimlere haksızlık olmasın- gibi isimlerle birlikte Kings'in 2000-2001 sezonunda yaka yarıfinali oynamasında önemli paya sahipti. Daha sonra Bibby ile takas olarak Grizzlies'in yolunu tutan Willams burada da ortalama üzeri diyebileceğimiz sezonlar geçirdi ardından 2005 yazında Shaq ve Wade'li Heat'e geçti ve şampiyonluk yüzüğü kazandı. Sonra kariyeri çöküşe geçen Williams önce ilk 5'teki ardından rotasyondaki yerini kaybetti ve kariyerinin sonunda da takımın 13-14. adamı olmaktan kurtulamadı.

Zamanında ligin belki de en spektaküler oyuncularının başında gelen J-Will, inanılmaz saha görüşü ve pas kabiliyetinin yanına hiçbir şey ekleyemeyince büyük bir yetenek fakat aynı oranda başarılı olamayan bir kariyer ile basketbol sahnesinden ayrılmak zorunda kaldı. Yine Türk basınında sıkça kullanılan bir sözle yazıyı tamamlayayayım ve "Olacağı kadar olamayan" oyunculardan biri olan Jason Williams'a bundan sonraki yaşamında başarılar dileyelim...

8 FARKLI FIKIR:

Ender dedi ki...

estetik olarak nba tarihinin en iyi asistcisiydi bana göre. eskiden bi vince carter'ın smaçları, bir de jason williams'ın asistleri beni coştururdu. o derece önemlidir benim nazarımda.

Alper dedi ki...

Kings döneminin hemen hemen bütün highlight videoları elimde mevcut. Ara sıra izeldiğim ve ileride de izleyeceğim "top play"lerle dolu bir kariyer.. Kesinlikle olduğundan daha fazla olabilecek potansiyeli vardı. Doğru takımı da bulmuştu lige giriş yapacak, ama yine de bir yüzük sahibi.. Orlando'daki görevi daha çok abilik yapıp ilerisi için antrenörlük bilgisini geliştirmekti. izlediğim Orlando maçlarında molalarda teknik ekip ile kafa yorup, sahadaki oyunculara diğer oyuncuları tarifliyor, hatta taktik veriyordu..Antrenörlük kariyeri yapacağına eminim

Adsız dedi ki...

R.İ.P.

ThunderUp dedi ki...

O inanılmaz asistlerden birisi: http://www.youtube.com/watch?v=m-Vq-DO86RE

Era Brown dedi ki...

bazi oyuncularin yuzu takimlardan yana hic gulmuyor. Uzucu, jwill izlemek oldukca keyifliydi. Muthis bir oyuncu degildi bence hicbirzman, ama hep buyuk bir keyifle izlendi.

Major dedi ki...

belki tekrar geri döner bir yıllık arının ardından..

Adsız dedi ki...

bence oyuncular en iyi olmak zorunda değiller. her birinin farklı özellikler var ve bunlar yüzünden seviyoruz onları. o da sevilen bir oyuncuydu şüphesiz.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

En sonki adsıza yürekten katılıyorum. En iyi olmayan başarısız sayılmaz. Jason Williams da böyle bir oyuncuydu.

Hele o Kevin Durantvari uzak mesafeden aniden attığı üçlükler yok muydu! Sacramentolular "Thunder" diyordu o üçlüklere.