BIY AD

23 Nisan 2011 Cumartesi

Bu Paralar Nereye Gidiyor!

Sana sana sana hepinize be... Hababam sınıfının unutlmaz repliğiyle yazıya başlamak istedim fakat bu sorunun muhattabı sadece Magic yönetimi... Efendim geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre Orlando Magic, yıllık ortalama 6,367,114 $ ile tüm dünya takımları arasında -ki bu takımların içerisinde futbol, basketbol, beyzbol vs tüm spor dallarından ekipler mevcut- oyuncularına en fazla maaş ödeyen beşinci ekip. Magic'in önünde olan 4 takım ise İspanyol futbol takımları Real Madrid ve Barcelona, MLB'den New York Yankees ve NBA'den Los Angeles Lakers.

Bu noktada Magic bu takımların arasında başarısızlığıyla öyle bir sırıtıyor ki... Uzun uzun futbol yorumuna girmek istemiyorum zaten futbolla biraz ilgili olanlar şu anda dünyadaki en iyi 2 kulübün Barcelona ve Real Madrid olduğunu bilirler -zaten takımlarından en çok para kazanan oyuncular da Messi ile Ronaldo ve bu 2 oyuncu da aldıkları maaşı sonuna kadar hakediyorlar-. Bu takımlar aynı zamanda önümüzdeki hafta Şampiyonlar Ligi yarı finalinde karşılaşacaklar ve içlerinden birinin bu sezon en büyük kupayı kaldırma olasılığı hayli fazla diyebilirim. Beyzbolla çok yakından ilgilenen biri değilim fakat New York Yankees'in ne kadar başarılı bir takım olduğunu anlatmaya gerek yok. Yanlış hatırlamıyorsam 2 sene önce şampiyon olmuşlardı ve yine yanlış hatırlamıyorsam dünya üzerinde en çok tanınan takım da kendileriydi. Lakers ise son 3 sezonun finalisti ve son 2 sezonun NBA şampiyonu. Bu takımların arasında Magic isminin olmasınının tek nedeni tamamen felaket yönetilmeleri.

Magic'in 2 sene evvel yaptıkları NBA finalini küçümsemiyorum fakat diğer takımlarla kıyaslamak da ayıp olur. Şimdi bakıyorum salerylerine, öyle yakın zamanda toparlanabilecek gibi de durmuyorlar. Hidayet'in 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık -senelik 11 milyon dolar civarı- Arenas'ın yine aynı şekilde 3 yıllık -senelik 20 milyon dolar civarı- Jameer'in 2 yıllık -senelik 7 milyon civarı- müthiş! kontratlarına sahipler ve bu kontratlardan da kolay kurtulamazlar. Bu oyuncuların hemen hemen tamamı ligde üzerlerine takım kurulmak bir kenara doğru takımda etkili olabilecek oyuncular bile değil bana kalırsa. Zaten öyle olsalar, bu oyuncular için en doğru ekiplerden biri olan Magic şu anda Hawks karşısında playofflarda geride olmazdı.

14 FARKLI FIKIR:

delorean dedi ki...

Yalnız o 6 milyon rakamı yıllık değil bence aylıktır.

Adsız dedi ki...

yorumlara katılıyorum hido falan o parayı hak etmiyo 8 sayı ortalamasıyla oynuyo ayrıca lewisi neden gönderdiler anlamadım tamam hedo j-rich geldi ama lewisin gitmesine gerek yoktu

Adsız dedi ki...

Müthiş bir yazı. İlker KP ekibine bomba gibi girdi.

roland deschain of gilead dedi ki...

jameer e 7 veren yönetim hangi akla sığınarak hidayet gibi vasat bir oyuncuya 11 arenas gibi bitmiş bir adama (bak basketbol oyuncusu bile değil) 20 teklif etmiş akıl almaz.

Ender dedi ki...

arenas'ın kontratından kurtulma ihtimalleri 1 bile değil. zaten otis smith'in arenas takasını yapmasındaki tek sebep, otis smith ile arenas'ın golden state warriors geçmişi. otis smith gsw'deyken, hem arenas hem de richardson çok iyi oynuyorlardı. otis'in arenas ve richardson'ı magic'e getirmesinin sebebi geçmiş ilişkileri yani. hidayet konusunda ise bir şey söylemeye gerek yok. raptors'ta oynarken, nba bilgisi kaan kural'ın yorumlarından ibaret türk basketbolseverler tarafından suçlu olarak triano ve takım arkadaşları gösteriliyordu. oyun sistemi uymuyor deniyordu. suns'a gitti yine aynı bahaneler fakat orlando'ya geldikten sonra kaan kural ve murat murathanoğlu da, nba bilgileri bu ikilinin yorumlarından ibaret türk basketbolseverlerin geneli de gerçeği anladı. hidayet budur. fazlası değil. amacı iyi bir kontrat almaktı ve başardı. arenas'ın 18, hidayet'in 10 m aldığı bir takımda, jameer'in aldığı 7m anasının ak sütü gibi helaldir. jammer nelson düşmanlığı da kaan kural ve murat murathanoğlu'nun bir başka başarısıdır. sanırsın ki jameer 15 alıyor, hidayet 5 alıyor. öyle abartıyorlar ki...

Adsız dedi ki...

arenas'ın 20m, hido'nun 11 m aldığı takımda nelson'a 7m az bence. ayıp ediyolar adama.

Öhöm dedi ki...

Ooo ender bey yani jameer nelsonla hidoyu izlemesydim inancaktım jameera haksızlık ediliyor diye sana yanında howard bulunan bir pgnin asist ortalaması 5-6 larda geziyosa ben o pgden şüphe ederim arkadaş.Hidayetin aldıı para da zenginin malı züğürdün çenesini yorar hikayesine döndü; hidayetin hayattaki tek amacının iyi bir kontrat almak olduğunu öğrenmiş oldu sayende (tamam abarttım) basketbolseverler ;iki yıl önce magicin final oynamasında kilit rol oynayan hido bu hido değildi sanki o hidoyu uzaylılar kaçırmış yerine bunu göndermişler.Şimdi de rusyada bu uzaylılar.Bu ligde kimler ne paralar aldı biz hidonun aldığını çok görüyoz.

Ender dedi ki...

Öhöm,

biz burada jameer'in oyun kurucu özelliklerini konuşmuyoruz. 7 milyon alıyor ve yaptığı katkıyla fazlasıyla o parayı hakediyor. bu ligde kimler ne paralar aldı ben de biliyorum ama bizim konumuz orlando ve orlando'da kimler ne paralar alıyor onu tartışıyoruz bu başlıkta. istersen yazıyı bir kez daha oku?
her oyun kurucu asist canavarı olacak diye bir kaide yok. mehmet de pivot olduğu halde, klasik bir pivotun birçok özelliği yok. ama bundan 2-3 sene önce, hiçbir cahil de çıkıp mehmet x pivot gibi değil, yol verin gitsin demiyordu. nba hakkında az da olsa bilgili herkes bilir ki, kontrat için kasıp kontrattan sonra yatmak kronik ve çok sık rastlanan bir durumdur. hidayet de bunu yaptı. tabii ki kaan kural ve murat murathanoğlu söylemeiği sürece hiçbir türk basketbolsevere bunu inandıramazsın. illa ki onlar söyleyecek.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Klasik türk kompleksi. Hani cehennemden kaçmaya çalışanların hikayesi var ya. Yabancılar birbirini destekler kaçar, türkler birbirini ezer kaçamaz.

İki sene önce Lakers'a ve önceki serilerde de tek başına direnen Hido değildi değil mi? Oturun bir daha izleyin allah aşkına.

Hido bu sezon formsuz,sadece o kadar. Yeteneksiz diyen J.Nelson'ı övüyor. Neremle güleceğimi şaşırdım.

Bunlar allah bilir Toronto'dayken de "adam sakatım deyip barda eğleniyordu" derler.

Otis Smith'e sallaması gerekirken kimlere bulaşıyor. Efsane playoff finalinden sonra Otis S. "Hido'yu kesinlikle bırakmayacağız.Bu playofda ona çok şey borçluyuz,takımın önemli bir parçası" deyip de kontrat önermeyen Otistik Smith, daha sonra Hido'nun 11 milyonluk güzel kontratını paşa paşa aldı. Aferim Hido'ma tükürdüğünü yalattı. Otis Smith'in etik olmayan bunun gibi olayları çok. Howard da diyor Otis de, "keşke o kadro dağılmasaydı Hido'yu tutsaydık" diye...

Adsız dedi ki...

ender çok elitsin tebrik ettim

Adsız dedi ki...

Otis playoff ilk macindan sonra Hidayet icin, Ocak ayinda 17 asist yaptigi Dallas macindan sonra oyun icerisindeki önceliklerini degistirdi, asist agirlikli oynamaya basladi oysa biz ondan daha fazla sut atmasini istiyoruz diyordu, cok merak ediyorum bu kadar kötü sut yüzdelerinden sonra ne diyordur acaba kendisi...Bu arada J-Rich de 1 mac cezayi yedi, artik Orlando'nun isi gercekten cok zor..

Adsız dedi ki...

"Hido bu sezon formsuz,sadece o kadar." diyen adamla nba hakkında konuşamazsın. o adam nba'i izlemeye bu sene başlamış demek ki :))

Davaro muhabbetine döndü iyice. salı sallanır, çarşamba çarşafa dolanır, cuma mubarek gün :) bu sene formsuzsa geçen sene neydi? koca bir sezon yattı. koskoca sezonda toplasan 10 penetre etmedi toronto'da. nba'de çok az, bakın ne diyorum çok ama çok az oyuncu kendi taraftarı tarafından sürekli yuhalandı. hidayet son yıllarda kendi taraftarı tarafından sürekli (benim bidiğim 3-4 maç) yuhlanan tek oyuncudur. suçlu da sadece kendisi değildi tabii ki. ama bunları boşuna yazdığımın farkındayım. "hido bu sezon formsuz, sadece o kadar" diyen biriyle tartışmaya girmek yersiz. Hidayet'in çaylak sezonunu bile izlemiş biriyim ve hidayet'in çaylak sezonu, şu halinden çok daha iyiydi. nelson'ın aldığı 7m gayet normal bir rakamdır. ne verecektin 3m mi? 15 yıldan fazla süredir sürekli nba izleyen biriyim ve şunu size garanti ediyorum arkadaşlar, nelson bu takımda takas değeri olan 3-4 oyuncudan biri ve birçok takım havada kapar kontratı bittiği zaman. bakın size garanti ediyorum bunu.

Öhöm dedi ki...

Ender,
Konuyu bir defa daha okudum.Konumuz orlando ve orlandoda oyuncuların aldığı paralarmış,ancak sanırım hidayetin kötü oynaması bu kapsama girdiği halde nelsonın oyun kurucu özellikleri orlando kapsamına girmiyor,o yüzden özür diliyorum.

Adsız dedi ki...

hido bitane 11 değil 110 milyon alsın helal olsun ona...