BIY AD

22 Nisan 2011 Cuma

NBA'de Bugün - Play-Off 6.Gün

Bulls 88 - Pacers 84
Chicago süpürgeleri çıkarttı ve seriyi fazla uzatmayacaklardır ancak bu play-off'ların şu ana kadar geçen zaman diliminde söyleyebileceğimiz bir şey varsa o da Pacers'ın mücadele ve hırsı olmalıdır. Sonuna kadar her maçta savaşan ancak tecrübe eksikliği ile son çeyreklerde istenileni veremeyen Pacers dün gece evinde Chicago'yu bir kez daha salladı ancak yıkamadı. Aslında bu maç kazanmaları için sebep vardı. Rose'u bir şekilde durdurmayı başarmışlardı. Rose yine içeri girip faul alıp bir şekilde skora gidiyordu ama ona ritim kazandırmıyorlardı. 16 dakika süre alsa da yaptığı savunma katkısı ile Rose'a zor anlar yaşatan ve hücumda da 11 sayıya imza atan Jones'un performansını es geçmemek gerekir bu maç.

Rose'u her ne kadar durdurmaya çalışsalar da maçın kritik anlarında yine sahne aldı yıldız oyuncu ve bulduğu basketle galibiyeti getirdi takımına. Boozer ve Rose'un yokları oynadığı bu maçta Korver ve Deng ikilisinin sorumluluk alarak oynaması galibiyet için önemli bir noktaydı Bulls için. Rose'un 23 sayısı Bulls cephesinde en yüksek skor olarak dikkat çekerken, Deng 21 sayılık bir katkıya imza attı. Korver ise benchten gelerek en kritik anlarda sahne almayı bildi ve 12 sayı ile mücadele etti. Pacers bu maçta Rose'u durdurmak ve ribaundlarda dengeyi sağlamak gibi yapabileceği her şeyi uygulamış ancak galibiyet bir kez daha Bulls'un oldu. Vogel ve ekibini ne olursa olsun mücadelesi için tebrik etmek gerekir. Son bir kurşun için sahne alacaklar 4.maçta. Zevkli bir mücadele izleyeceğimizden eminim.

Heat 100 - Sixers 94
Deplasmanda kazanarak seriyi bitirme eşiğine gelen bir diğer takım da Miami oldu. Sixers karşısında aslında maçın genelinde zorlandılar ancak özellikle ikinci devre sergiledikleri performansla galibiyete ulaştı Heat. Sixers seyircisinin önünde maça çok hızlı başladı ve bir anda 9-0'lık bir seri yakaladı. Özellikle ilk devrede hem hücumda hem savunmada sergiledikleri performans galibiyet açısından oldukça önemliydi ancak ikinci devre bu oyunu sergileyemediler. Sazı eline alan bu sefer Heat oldu. Özellikle ribaundlara önem veren Heat 20'si hücum 50 ribaund ile Sixers'ı bu noktadan avlarken özellikle üçüncü çeyrek oyunun iki alanında da etkin bir performans sergileyerek galibiyeti hak ettiklerini gösterdiler.

Serinin ilk iki maçında beklentilerin biraz altında kalan Wade bu maçta kendini buldu. 32 sayı-10 ribaund-8 asist ile müthiş bir performans sergileyen Wade takımı için galibiyetin anahtarı oldu. Son çeyrek yapılan geri dönüşte bu serinin yıldızlarından Bosh'ta önemli bir katkı verdi. 19 sayı-6 ribaund ile mücadeleyi tamamladı yıldız oyuncu. James ise maçı 24 sayı-15 ribaund-6 asist gibi başarılı istatistiklerle noktalamayı bildi. Sixers cephesinde serinin kayıp ismi Iguodala bu maçta da yokları oynadı. Holiday'in 20 sayı-8 asistlik performansı Sixers'ı bir noktaya kadar taşırken, 21 sayı-11 ribaund ile oynayan Brand'in pota altındaki performansı tek başına yeterli olmadı Heat karşısında. Celtics, Knicks gibi zorlu bir ekiple boğuşurken Heat için pazar akşamı seriyi bitirip 3-4 gün fazladan dinlenme ve hazırlanma şansı doğdu. Bakalım serinin dördüncü maçında kazanan değişecek mi?

Mavericks 92 - Blazers 97
Evinde basketboluyla ağırlığını koyan ve serinin uzamasını sağlayan tek takım Portland oldu dün gece. Müthiş bir mücadeleye sahne olan maçta kritik katkılar alarak Dallas'ı deviren Portland serideki ilk galibiyetini taraftarının önünde aldı. Portland maç kazanacaksa ekstra katkıyı genelde Wallace'dan bekliyordum bu seride ancak dün sahneye çıkan isimlerde farklılık vardı. Aldridge'in yanında Matthews ve benchten gelen Roy'un etkili oyunları Portland hanesine bir galibiyet yazdırmış oldu. Özellikle Matthews şut konusunda çok başarılı bir akşam geçirirken henüz ilk periyotta 16 sayıya ulaşarak Portland'ı hücumda sırtlayan isim olarak dikkat çekti. Maçı da 25 sayıyla tamamladı genç oyuncu. Eleştrilerin ortak hedefi olan Roy ise seyircisinin önünde gereken basketbolu oynayarak verilebilecek en iyi cevaplardan birini verdi ve 16 sayı ile takımını galibiyete götüren performanslardan birine imza attı.

Dallas'ın ilk iki maçı kazanmasını sağlayan ekstra üçlük katkısı bu kez Terry'den geldi. 29 sayı- 7 asist ile oynayan tecrübeli oyuncunun yanında Nowitzki'de 25 sayılık katkı sağladı. Veteran isimlerden aldıkları katkılarla da dikkat çeken Dallas'ta Kidd&Stajakovic ikilisi bu maç 6/15 isabetle kötü bir performans sergiledi. Kidd'in özellikle guard pozisyonunda yaptığı 5 top kaybı böylesine bir maç için kabul edilemez cinsten. Portland'da ise ekstra katkı sağlayan isimlerin yanında boyalı alanda başarılı bir performansa imza atan ve 20 sayıyla mücadeleyi tamamlayan Aldridge etkili olmayı başardı. Portland ayakta durabildiğini gösterdi bu akşam ve 4.maçta da kazanmak istediklerini göstermek için oynayacaklar.

5 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

dallastaki ilk maçın son periyodunda hakemler sahne almasa portland 3-1e getirebilirdi seriyi ama reyting kaygısı yüzünden portlandın seriyi kazanmasına müsade edilmeyecektir maalesef.

Adsız dedi ki...

Chicago ya maç kazandıran iki takım arasındaki bariz 3 sayılık atış yüzdesi farkıdır. Indiana 10da 1 atarak %10 da kalmış. Chicago ise %45 ile üçlük atarak 20 de 9 başarı kazanmışdır. 3 sayı çizgisinin ardından tam 15 sayı fazla bulan konuk takım Aynı zamanda ligin en iyi savunma takımı ise maçı kazanmanız mucizedir.

AnakinSkywalker

JacK dedi ki...

m.i.p hakkında bi yazı gelecek biliyorum :)

Adsız dedi ki...

"boozer ve rose'un yoklari oynadigi", rose hadi cok kotu sut atti ama cogu serbest atislardan 23 sayiyla bitirdi maci ve 18 sn kala takimi one geciren basketi atti, digeri ise sadece 4 sayida kaldi. ikisi ayni cumlede olmamis.

Adsız dedi ki...

evet abi yheaaa dallas kim hacı portland varken dimi yaa