BIY AD

14 Ağustos 2009 Cuma

Enes Kanter Amerika Yolcusu

Önümüzdeki yıllara damgasını vurmasına kesin gözüyle bakılan Enes, dün sabah uçağıyla Amerika'ya gitmiş. Las Vegas'taki bir üniversitede önce hazırlıkta ingilizce öğrenip, ardından öğrenimine başlayacakmış. Hangi üniversite bilmiyorum, okuduğum yerdeki haber de çok kısaydı. Umarım basketbol takımı ortalamanın üzerinde olan bir üniversiteye gitmiştir.

Burslu bir şekilde Amerika'da eğitim görmek istemesi kadar doğal birşey yok. Zaten geçen sene de gidecekmiş ama Fenerbahçe Ülker zar zor ikna etmiş kendisini kalması için. Fakat Enes bu sene ailesinin de desteğiyle beraber, kesin karar vermiş gitmeye. Hayırlı olsun. Zaten ortada olan şeylere kısaca değineyim: Türkiye'de kalsa ve şanssız ve ciddi bir sakatlık yaşasa o andan itibaren ne Enes için kabus başlardı. Ne basketbol kariyerine devam edebilecek, ne Amerika'da burslu okuyabilicek... Ne yapacak? Böyle bir talihsizlik tabii ki yaşamaması en önemli dileğimiz ama maalesef geçmişte bu tür örnekler var. Enes Kanter, en azından şimdi eğitimini garanti altına aldı. Yani aslında yapması gerekeni yaptı.

Umarım üniversite eğitiminin yanında oradaki basketbol eğitimi de ona çok şeyler katar. Türkiye'de yarattığı havanın yarısını Amerika'da yaratırsa, bakarsınız 2. veya 3. sınıftan direk NBA'e gider. Çok büyük bir ihtimalle ilk turdan seçileceği için de garanti kontrat alır ve en azından hayatıyla ilgili sıkıntısı kalmaz. Kendisini tamamen basketbola verip Türkiye'den yetişen en büyük yıldız olma yolunda adımlar atar, inşallah.

4 FARKLI FIKIR:

fairfax dedi ki...

Ozellikle bu Las Vegas secimi buyuk bir hata olmus eger haber dogruysa. Hic olmazsa kalifiye bir eyalet/okul secmesi gerekirdi. Ayrica FB Ulker'de sure alma sansi varken bu sezonda beklemesi kendi gelisimi acisindan cok mantikli olurdu. Sonuc olarak hayirlisi olsun buyuk umitle bu sezon izlemeyi beklerken hayal kirikligi olacak basketbol severler icin.

ywz dedi ki...

Enes orda nasil basketbol eğitimini alcak ki?
Daha once Euro Lig de oynadıgı için, NCAA de oynaması imkansızmış.

18 yasını doldurup seneye avrupa'da iyi para alcagı bir klube gitmekmiş amacı Enes'in.

ywz dedi ki...

ne demek.
ben burda okudum;
http://www.megabasket.net/habergoster.asp?id=21398

forumun birinde de sunu okudum bundan sonra;

NCAA rules require athletes to be amateurs in the sport in which they are competing. Signing a contract with any professional (or semi-professional) team in their sport makes them ineligible. So a player who competed for the NBA‚ the ABA‚ or a foreign league would not be allowed to compete in NCAA basketball. In some circumstances‚ they could compete in other sports (e.g. professional sprinters playing college football)‚ but there is always a problem with endorsement deals‚ etc.‚ from the professional sport.

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe, Enes geçen yıl ciddi bir sakatlık geçirdiğinde onu yüzüstü mü bıraktı? 6 ay boyunca özel doktorlarla tedavi ettirdi, üstüne özel bir rehabilitasyon programı uygulandı, bu adam yarın bir gün bizi bırakıp gider ne hali varsa görsün demedi. Kısaca kulüp kendisine gereken ilgiyi gösterdi. O yorumunuz çok abzürt kaçmış. Aynı sakatlığı NCAA'de geçirse ne kadar ilgi görürdü acaba. Zaten geçen sene sakat olduğum için gidemedim demiş o da ilginç bir açıklama bana kalırsa. Fenerbahçe sakat olduğu halde oyuncusuna sahip çıkarken, başka kulüplerin ona ilgi göstermeyeceğini bildiği için kulübünde kalmış. Gönül onu bir iki sene daha Türkiye'de izlemek isterdi ama yolu açık olsun. Hayat kendi hayatı sonuçta.