BIY AD

9 Ağustos 2009 Pazar

"Kurt" Rambis

Lakers yardımcı koçu Kurt Rambis, Timberwolves ile 4 yıllık mukavele imzalamış. Alacağı miktar 8 milyon dolar olacakmış. Takımın ve koçun adı bu kadar uyuşunca, Türk gazetesi başlığı atmadan edemedim.

Rambis bundan önce Kings'den gelen 2 yıllık teklifi hem kontrat süresi kısa hem de ücreti az olduğu için reddetmişti. Wolves daha iyi bir sözleşme sununca, hemen kabul etmiş. Bilmeyenleriniz için Rambis eski bir NBA oyuncusu, kariyerinin büyük bölümünü Lakers'ın Celtics ile kapıştığı dönemde sarı-mor forma ile geçirdi. Sertliğiyle, savaşmasıyla ve tabii ki savunmasıyla tanınıyordu. Günümüzden ona en benzer örneğin Varejao olduğnu düşünüyorum.

Rambis, Lakers'da da defansif koç olarak görev yapıyordu. Finallerde Magic'e karşı yapılan etkili savunmada onun pay sahibi olduğunu söyleyenler vardı. Zaten kariyerinde öyle bir oyuncu iken koçluğunda hızlı bir hücum sistemini benimsemesini bekleyemezdik. Elidne çok genç ve potansiyeli yüksek olan bir kadro var. Artık yardımcı koç değil, takımın başındaki adam oldu. Genç yetenekleri parlatmakta, onlara babacan bir tavırla yaklaşmakta ve bildiklerni öğretmekte başarılı olup olmaması, Rambis'in kaderini çizecek.

Yazının sonuna şunu iliştirmem şart: Timberwolves'un önceki koçu McHale 1984 finallerinde turnikeye giren Rambis'i resmen öldürmeye çalışmıştı. Üstelik ceza bile almamıştı. Şimdi Rambis onun yerine geçerek bir nevi intikamını almış oldu diyebiliriz.
Diğer taraftan baktığımızda ise, McHale'dan daha da korkmamız gerekebilir. Adamda nasıl bir ileri görüş varsa, 25 yıl sonra işini elinden alacak olan adamı o gün ortadan kaldırmak istemiş.

İşte video:

3 FARKLI FIKIR:

Kerem dedi ki...

Uffffffffff Baslik rezullllllllll ama iyi bulmusun kardes..

sabonis dedi ki...

başlıkta kendime hakim olamadım =)

Beercholic dedi ki...

videoda worthy büyük bir kavgayı önlemiş valla helal olsun.. bir helal de bird'e tabii..